آموزش آشپزی؛

طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت به ۲ روش

دلمه برگ مو یکی از غذاها یا پیش‌غذاهای معروف و محبوب در بین ایرانی‌ها است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، دلمه یک غذای خوشمزه است که اگر بدون گوشت تهیه شود گیاهی و البته سالم‌تر خواهد بود. بنابراین اگر می‌خواهید مصرف گوشت را کم کنید یا گیاهخوارید قطعا دلمه بدون گوشت گزینه خوبی برای شماست. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه دلمه با مرغ را هم مرور کرده بودیم و در ادامه طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت را به دو روش بررسی می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت با سویا

  • برنج ۳ پیمانه
  • لپه ۲ پیمانه
  • سویا ۱ پیمانه
  • پیاز ۲ عدد
  • سبزی دلمه ۱ پیمانه
  • برگ انگور به مقدار لازم
  • آبغوره به مقدار لازم
  • شکر به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت با سویا

۱. آماده کردن مواد اولیه

در اولین مرحله از طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت درست مثل طرز تهیه دلمه با گوشت باید مواد لازم این غذا را تهیه و آماده کنید. برای شروع خوب است برگ موها را بشویید و بعد در آب جوش بگذارید تا رنگش عوض شود و کاملا نرم شود. بعد آن‌ها را از آب خارج کنید و در آبکش بگذارید.

بعد به سراغ آماده کردن سویا بروید. برای این کار ابتدا سویا را آب بکشید بعد آن را به مدت نیم ساعت در آب قرار دهید تا نرم شود. بعد داخل آبکش بریزید و با دست خوب آبش را بگیرید.

یکی دیگر از کارهایی که باید همان ابتدا انجام دهید این است که برنج و لپه را که از قبل خیسانده‌اید، آبکش کنید و بپزید. لپه را در قابلمه بریزید و بگذارید بپزد. بعد برنج را آبکش کنید. همه این مواد را نگهدارید و کار پخت مایه میانی دلمه را شروع کنید.

۲. آماده کردن مایه میانی دلمه

مایه میانی دلمه گیاهی

اکنون نوبت آن رسیده که موادی که در مرحله قبل آماده کردید برای تهیه مایه میانی دلمه به کار ببرید. پس ابتدا در یک ماهیتابه یا قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و پیازی که ریز خرد کرده‌اید را خوب سرخ کنید. بعد زردچوبه و ادویه مناسب را اضافه کنید. در نهایت ابتدا سویا را بریزید و بگذارید خوب سرخ شود تا هم رنگش تغییر کند و هم کاملا از خامی دربیاید. بعد مقداری زعفران آب شده رویش بریزید و در نهایت به ترتیب برنج آبکش و سویا پخته شده و البته سبزی دلمه را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا مواد خوب به خورد هم بروند. در نهایت نمک، فلفل و ادویه را به میزان کافی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مایه میانی دلمه شما آماده شود.

۳. آماده کردن چاشنی دلمه و پیچیدن دلمه

پیچیدن دلمه برگ مو بدون گوشت

آخرین مرحله در طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت این است که دلمه‌ها را بپیچید. برای پیچیدن دلمه کافی است در هر برگ مقداری از مایه دلمه بریزید و بعد آن را شکل مدنظرتان بپچید. فقط حواستان باشد اگر لازم بود برای بهتر پیچیده شدن دلمه از دو یا سه برگ استفاده کنید حتما این کار را انجام دهید. دلمه‌های پیچیده شده را در قابلمه مدنظرتان بچینید و بعد مقداری آب بریزید و بگذارید به جوش آید بعد چاشنی دلمه را با مقداری آب دیگر اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا دلمه شما به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت خوب بپزد. دلمه گیاهی و بدون گوشت شما در این مرحله آماده شده و می‌توانید آن را با مواد مختلف تزیین کنید و لذت ببرید. نوش جان!

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت با بلغور گندم

  • برنج به مقدار لازم
  • لپه به مقدار لازم
  • بلغور گندم به مقدار لازم
  • رب به مقدار لازم
  • پیاز به مقدار لازم
  • سبزی دلمه به مقدار لازم
  • برگ انگور به مقدار لازم
  • آبغوره به مقدار لازم
  • شکر به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت با بلغور گندم

 طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت به ۲ روش ویژه گیاهخوارن

برای تهیه دلمه بدون گوشت گیاهی باید تمام مراحل بالا را که برای تهیه دلمه با سویا طی کردید انجام دهید فقط به جای سویا باید از بلغور گندم استفاده کنید. فقط بلغور را هم قبل از تهیه مایه میانی دلمه بخیسانید تا نرم شود. بعد درست مثل طرز تهیه دلمه با سویا پیاز را سرخ کنید و باقی مواد را اضافه کنید. فقط دقت داشته باشید به مواد در این حالت تهیه دلمه رب هم اضافه کنید تا رنگ مواد کمی به قرمزی بزند و بعد دلمه را بپیچید و با سس یا چاشنی مدنظرتان یا همان ترکیب سرکه و شکر و آب بجوشانید.

نکات تکمیلی برای تهیه دلمه

پختن دلمه کار زمان‌بری است و قطعا تهیه آن نیاز به صبر و حوصله دارد. اما سوای صبر و حوصله باید نکاتی را هم برای تهیه دلمه در نظر بگیرید تا حاصل کارتان یک دلمه خوشمزه باشد.

نکاتی برای وا نرفتن دلمه

برگ‌های انگور را زیاد پر نکنید از آنجایی که مایه میانی دلمه حاوی برنج نیم پز شده است، پس از پخته شدن، منبسط می‌شود. اما در عین حال حواستان باشد خیلی سفت برگ را نپیچید چون ممکن است در حین پخت باز نشود.

یکی از نکات مهم دیگر برای وانرفتن دلمه این است که قبل از سرو به آن استراحت دهید. این زمان استراحت به برگ‌های انگور اجازه می‌دهد تا به‌سرعت باز نشوند و باقی‌مانده چاشنی یا سس دلمه را بیشتر به خود جذب کنند.

انتخاب چاشنی یا سس متفاوت برای پخت دلمه

تهیه چاشنی دلمه یا همان سسی که قرار است دلمه در آن بپزد کاملا سلیقه‌ای است بنابراین می‌توانید هم از ترکیب آبغوره و شکر استفاده کنید هم رب انار، هم استاک یا آب سبزیجات. بنابراین برحسب ذائقه خود می‌توانید سس‌های مختلف تهیه کنید.

Share