اگر می خواهید دچار گرفتگی عروق قلب نشوید مصرف قند و شکر را محدود کنید
وقتی قند و شکر بیش از حد مصرف میکنیم، مازاد آن به چربی تبدیل شده و به صورت چربی در اطراف قلب و شکم ذخیره می شود که می تواند برای سلامتی مضر باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مصرف شکر با رسوبات چربی بزرگتر در اطراف قلب و شکم مرتبط است که برای سلامتی خطرناک است. این یافتههای مطالعهای است که امروز در مجله اروپایی قلب و عروق پیشگیرانه، مجله انجمن قلب و عروق اروپا (ESC) منتشر شد.
نویسنده این مطالعه عنوان کرده است «وقتی شکر بیش از حد مصرف میکنیم، مازاد آن به چربی تبدیل شده و ذخیره میشود. این بافت چربی که در اطراف قلب و شکم قرار دارد مواد شیمیایی را در بدن آزاد میکند که میتواند برای سلامتی مضر باشد. نتایج ما از محدود کردن مصرف شکر افزوده حمایت میکند.
مصرف بیش از حد شکر یک مشکل جهانی است. شش کشوری که بیشترین فروش سرانه نوشیدنیهای شیرین را دارند عبارتند از شیلی، مکزیک، آرژانتین، پرو، آمریکا و عربستان سعودی. انتظار میرود تقاضا برای شکر در آسیا، آفریقا و روسیه افزایش یابد.
این مطالعه مشاهدهای هم نوشیدنیهای شیرینشده با شکر (مانند نوشابهها، نوشیدنیهای میوهای، نوشیدنیهای انرژیزا) و هم قند اضافهشده به غذاها و نوشیدنیها را برای شیرینی (مثلاً هنگام پخت و پز یا در غذاهای فرآوریشده) بررسی کرد. محققان ارتباط بین مصرف طولانی مدت قند و ذخایر چربی در اطراف قلب و سایر اندامها را تجزیه و تحلیل کردند.
دادهها از توسعه خطر عروق کرونر در بزرگسالان جوان (CARDIA)، یک مطالعه همگروهی در حال انجام در ایالات متحده که شامل مراکزی در آلاباما، کالیفرنیا، ایلینوی و مینه سوتا است، به دست آمد. در مجموع ۳۰۷۰ شرکت کننده سالم ۱۸ تا ۳۰ساله در این مطالعه وارد شدند.
مصرف غذا و نوشیدنی سه بار در یک دوره ۲۰ساله (۱۹۸۵ تا ۲۰۰۵) اندازه گیری شد. پس از ۲۵ سال (در سال ۲۰۱۰) توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن قفسه سینه و شکم برای اندازه گیری حجم چربی در شکم و اطراف قلب انجام شد.
محققان دریافتند که مصرف شکر در دوره ۲۰ساله با حجم چربی در مراحل بعدی زندگی مرتبط است. مصرف بیشتر نوشیدنیهای شیرین شده با شکر و شکر افزوده شده به صورت گام به گام به ذخیره چربی بیشتر در اطراف اندامها مرتبط بود.
دکتر لین استفن، نویسنده این مطالعه از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه مینهسوتا، گفت: «یافتههای ما شواهد بیشتری ارائه میدهند که مصرف بیش از حد قند اضافه شده و نوشیدنیهای شیرین با مقدار بیشتری از بافت چربی مرتبط است. و ما میدانیم که رسوبات چربی با خطرات بالاتر بیماری قلبی و دیابت مرتبط است.
او توصیه کرد که میزان شکر اضافه شده مصرفی در روز را کاهش دهید. او گفت: «به جای نوشیدنیهای شیرین، آب بخورید و میانوعدههای سالمتر را به جای غذاهای غنی از قند افزوده مانند کیک انتخاب کنید. «برچسبهای مواد غذایی را بخوانید تا میزان شکر اضافه شده در چیزی که میخرید را بررسی کنید. به دنبال موادی مانند شربت، گلوکز، فروکتوز، ساکارز و مالتوز باشید. آگاهی بیشتر از قند پنهان به شما کمک میکند تا میزان شکر را کاهش دهید.
دکتر استفن گفت: «علاوه بر تلاشهای فردی ما، دولتها، تولیدکنندگان مواد غذایی، رستورانها، مدارس و محلهای کار نقشی در افزایش آگاهی مصرفکننده از محتوای قند موجود در غذاها و نوشیدنیها و ارائه جایگزینهای سالمتر دارند.»
دیدگاه