بندر سالیانکا یکی از پایههای سکوی تجارت ایران به روسیه است | این بندر فعال و پویا است
رییس اتاق بازرگانی گیلان در راس هیاتی تجاری وارد بندر سالیانکا آستراخان روسیه شد و ضمن ارزیابی از ایجاد همسویی در دولت جدید، سازمان توسعه تجارت، سفارت ایران در روسیه و سایر ارکان هماهنگ کننده دولت برای ورود تجار به بازارهای هدف، گفت: بندر سالیانکا یکی از پایههای سکوی تجارت ایران به روسیه است.
اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، هیات اعزامی تجاری گیلان در سفر به آستراخان روسیه از تاسیسات و امکانات بندر ایرانی سالیانکا بازدید کردند.
بندر ایرانی سالیانکا در بین ۱۵ بندر واقع در منطقه اقتصادی آستراخان روسیه بیشترین فعالیت و تردد حمل بار را به خود اختصاص داده است بطوری که از آن به عنوان قطب راهبردی تجارت دریایی بین ایران و روسیه، سمبل و نماد تجارت ایران در فدراسیون روسیه نام برده میشود.
هادی تیزهوش تابان، رییس اتاق بازرگانی گیلان در راس هیاتی از بازرگانان در بازدید از بندر سالیانکا که با استقبال مدیر بندر سالیانکا روبرو شد به نقش ایجاد همدلی در بین مدیران در دولت جدید اشاره کرد و از وحدت به عنوان عاملی محرک برای پیشبرد اهداف کشور عالی الخصوص تجارت و بازرگانی نام برد و گفت: بندر سالیانکا سکوی یکی از پایههای سکوی تجارت ایران به فدراسیون روسیه است.
وی که مسوولیت اتاق مشترک ایران و روسیه را نیز عهدهدار است ضمن تحلیل از وضعیت حاکم بر اقتصاد کشور و عبور از موانع با راهکارهای اقتصادی دولت جدید از جمله سازمان توسعه تجارت و سفارت ایران در روسیه و سرکنسولگری آستراخان، تاکید کرد: از آنجا که اراده لازم در دولت جدید برای توسعه تجارت در بازارهای هدف و صادرات محصولات غیرنفتی وجود دارد بنابراین ایجاد زیر ساختهای تجاری و سرمایهگذاری در داخل و خارج کشور میتواند کشورمان را با شرایط مطلوبی از اقتصاد و بازرگانی روبرو کند.
تیزهوش تابان از امکانات و تجهیزات سخت افزاری بندر سالیانکا به عنوان یک ظرفیت بینظیر برای صادرات و واردات محصولات ایرانی از طریق حمل و نقل دریایی یاد کرد و خاطرنشان کرد: بندر سالیانکا بندری فعال و پویا است و یکی از زنجیرههای اتصال صادرات محصولات ایرانی به بازارهای هدف، روسیه و اوراسیا است.
وی از تلاش و کوشش مدیران سالیانکا که بستر تسهیل تجارت و بازرگانی را برای فعالان اقتصادی و بازرگانان با ایجاد زیر ساختهای تجاری در خارج از ایران فراهم کردهاند و با بخش خصوصی همراهی و همسویی دارند، تقدیر کرد و افزود: تجار ما در ایران هم اکنون در بازارهای همسایه در حوزه کاسپین فعالیت گستردهای دارند و این سفر موجب آشنایی بیشتر آنان از امکانات و زیر ساختهای تجاری در بندر سالیانکا شده است و قطعا امکانات سالیانکا و آشنایی هر چه بیشتر از پتانسیلهای موجود در این بندر میتواند موجب رونق در تجارت جمهوری اسلامی ایران و شناساندن کالاهای ایرانی، که به زعم طرفهای روسی که در این روزها اذعان میکردند از کیفیت بالایی برخوردار است، گردد.
بندر سالیانکا آستراخان سمبل تجارت ایران در بازار روسیه است
مدیر بندر ایرانی سالیانکا آستراخان روسیه ضمن استقبال از هیات تجاری، در ابتدا به صورت میدانی گزارشی از توانمندیها، ظرفیتها، امکانات و میزان تخلیه و بارگیری کالا اشاره داشت و گفت: بندر سالیانکا آستراخان سمبل تجارت ایران در بازار روسیه است.
داریوش جمالی افزود: وجود چهار هزار متر خط راه آهن، واگنهای حمل غلات، شش خط ریل راه آهن، انبارها و سیلوها از جمله ویژگیها و مزیتهای بندر سالیانکا است. مدیر بندر سالیانکا، کالاهای صادراتی روسیه از این بندر به ایران را شامل غلات، چوب، روغن گوشت قرمز و تجهیزات و قطعات عنوان کرد و اضافه کرد: میوه و خشکبار، سبزیجات، سیمان محصولات غذایی فرآوری شده پارچه و سرامیک هم محصولاتی است که از ایران به روسیه وارد میشود.
وی با اشاره به اینکه امکانات و فعالیت بندر سالیانکا باعث شده است تا در حوزه اقتصادی روابط اقتصادی کشورمان با روسیه توسعه یابد، اظهار کرد: بندر سالیانکا به خاطر امکانات و ویژگیهایی که دارد در توسعه و تقویت کریدور شمال- جنوب میتواند نقش مهمی داشته باشد.
جمالی به سهم ۵۳ درصدی بندر سالیانکا که در اختیار یکی از شرکتهای زیر مجموعه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است به ظرفیت ۶۷۰ هزار تنی تخلیه و بارگیری این بندر در بین ۱۵ بندر آستراخان که در اغلب کالاها دارای رتبه یک و دو تجارت را دارد اشاره داشت و اظهار کرد: بندر سالینکا با داشتن ۷۵۰ متر اسکله و به طور همزمان با پهلوگیری ۵ فروند کشتی میتواند کار بارگیری و تخلیه نقش مهمی در تخلیه و بارگیری کالا و محصولات صادراتی و وارداتی ایران دارد.
وی افزود: این بندر ظرفیت بیش از ۵۰ هزار تن بارگیری و تخلیه را در طول یک ماه دارد و بر اساس سرمایهگذاری در حال انجام، قصد داریم این میزان را به ۶۰ هزار تن برسانیم و در شش ماه اخیر با رسد قابل توجهی روبرو بوده است و تحرک در این بندر افزایش یافته است.
به اذعان وی مساحت فعلی بندر سالیانکا ۱۵ هکتار است که در چشمانداز آینده به ۲۱ هکتار افزایش مییابد و هم اکنون در تامین کالاهای اساسی کشور از جمله روغن و غلات نقش استراتژیک دارد.
مدیر بندر ایرانی سالیانکا آستراخان به نقش استراتژیک و اهمیت ابن بندر برای جمهوری اسلامی ایران پرداخت و اضافه کرد: زمانی هیچ کشتی ایرانی اجازه ورود به ولگا را نداشت، اکنون شرایط کاملا متفاوت است، یعنی هیچ کشتی ایرانی در پشت لنگرگاه متوقف نمیشود، این بندر تضمینی برای پیوستگی ما حتی با بنادر دیگر هم از همسایگان است، بندر سالیانکا یک سرمایه بزرگ تجاری برای کشور است
جمالی به ظرفیت ۳۳ هزارتن غلات که در آینده ۱۵ هزار تن دیگر به ظرفیت فعلی آن افزوده میشود اشاره داشت و افزود: بندر سالیانکا رتبه اول غلات و رتبه دوم حمل وجابجابی چوب را در بین بنادر آستراخان دارد و همواره در ردهبندی بنادر این استان رده نخست یا دوم را دارد.
وی بندر سالیانکا را نماد اصلی و سمبل ایرانیها و تجار در این ایران دانست و با بیان اینکه آستراخان با داشتن میر بیزنس بانک، سرای تجاری، کنسولگری، چهار ضلع نماد ایران در این استان جنوبی روسیه است، خاطرنشان کرد: بندر سالیانکا در حال توسعه است و بخش عمدهای از تحرک در این بندر دست تجار و آقای تیزهوش رییس اتاق بازرگانی بازرگانی هم تحرک و پویایی را در آستراخان ایجاد کردند.
رودخانه ولگا با ۸۰ درصد حجم آبهای ورودی به دریای خزر تنها آبراه قابل کشتیرانی در روسیه است که با استفاده از کانال «ولگا-دن» ارتباط مستقیم با آبهای آزاد را میسر میسازد.
قدمت بندر سالیانکا ۳۰۰ ساله و از سال ۱۷۲۲ ایجاد و در سال ۱۹۱۲ ثبت ملی شد و در سال ۲۰۱۴ به صورت سهامی عام شد توسط کشتیرانی جمهوری اسلامیای آن با ۵۳ درصد سهم بیشتر مدیریت میشود.
دیدگاه