مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا بیان کرد:

گرانی کود و دست تنگ برنجکاران

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان صومعه سرا گفت: دست تنگی و گرانی کود موجب می شود که افزایش عملکرد تولید برنج در شالیزار اتفاق نیفتد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایسنا، احمد پادیاب با بیان اینکه شهرستان صومعه سرا دومین شهرستان برنج‌خیز بزرگ گیلان است، اظهار کرد: برنامه‌های مختلفی در صومعه سرا برای حمایت از برنج و برنج‌کاران این شهرستان داریم.

وی افزود: امسال ۸۶ تن بذر گواهی شده برنج هاشمی در بین کشاورزان توزیع شده است.

پادیاب ادامه داد: طی یکسال گذشته ۱۸ میلیارد تومان برای توسعه مکانیزاسیون به کشاورزان وام داده شده است و این امر با هدف کاهش هزینه‌های تولید صورت گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا با بیان اینکه شخم زمستانه در ۴۵ درصد شالیزارهای این شهرستان انجام شده است بیان کرد: شخم زمستانه مدیریت مصرف آب را در تولید برنج به همراه دارد و خوشبختانه میانگین انجام شخم اول در صومعه سرا تاکنون از بسیاری دیگر از شهرستان‌های گیلان بیشتر بوده است.

وی یکی از عوامل مهم سرعت در انجام شخم زمستانه در شهرستان صومعه سرا را توسعه مکانیزاسیون دانست و گفت: علاوه بر این شاهد افزایش طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای صومعه سرا هستیم.

پادیاب در خصوص رفع نگرانی‌های کشاورزان در تامین آب برنج خاطرنشان کرد: طی سه سال گذشته ۴۲ پهنه آب بندان به مساحت ۲۰۰ هکتار را تعمیق و بازسازی کردیم و حدود ۲۰ میلیون متر مکعب را توانستیم ذخیره‌سازی کنیم.

وی با بیان اینکه سالانه به طور میانگین ۱۲۵ هزار تن شلتوک و در نهایت ۷۵ هزار تن برنج سفید استحصال می‌شود، یادآور شد: امسال برای اولین بار کشت قراردادی در این شهرستان انجام می‌شود.

پادیاب با بیان اینکه ۲۷۰۰ تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان توزیع شده است، تصریح کرد: سال گذشته به دلیل گرانی کود برخی از کشاورزان نتوانستند همه سه نوع کود اوره، پتاس و فسفات مورد نیاز شالیزار را بخرند و برخی‌ها فقط اوره خریدند و چون پتاس و فسفات گران شد نتوانستند به میزان لازم خریداری کنند و به این ترتیب عملکرد تولید محصول در اراضی‌شان کاهش یافت.

مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا گفت: امیدواریم امسال برنجکاران بتوانند کود لازم را تهیه کنند و همانند سال گذشته دستشان برای خرید کود تنگ نباشد.

Share