دستاوردهای دانشگاه‌ها در حوزه علم و فناوری غیرقابل کتمان است

بهره برداری از دو طرح عمرانی دانشگاه گیلان | فعالیت ۲۲۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه‌های گیلان

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با بیان اینکه زیرساخت‌های توسعه علمی و فناوری در گیلان هر سال نسبت به سال‌های گذشته باید توسعه بیشتری داشته باشد، گفت: هر شهرستان باید مراکز نوآوری و یک مرکز رشد داشته باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، با حضور دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مسئول طرح آمایش آموزش عالی و جمعی از مدیران دانشگاه؛ طرح “سالن تحقیقاتی و آموزشی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان و طرح احداث ساختمان آزمایشگاه مهندسی رودخانه مربوط به پژوهشکده حوضه آبی خزر دانشگاه گیلان به بهره برداری رسید.

سالن تحقیقاتی و آموزشی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان با زیربنای ۵۱۲ مترمربع و با هزینه‌ای بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال، فاز دوم مجموعه فارم دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان است و به منظور انجام پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین اجرای طرح‌های پژوهشی اساتید با قابلیت پرورش انواع طیور راه اندازی شد و در دانشکده علوم کشاورزی هم اکنون ۷۲ رشته گرایش و ۸۷ عضو هیات علمی علاوه بر مقاطع کارشناسی در مقاطع تحصیلات تکمیلی برای رفع نیازهای جامعه به ویژه استان گیلان که کاربری کشاورزی در آن از الویت‌ها بوده، فعالیت می‌نماید.

طرح احداث ساختمان آزمایشگاه مهندسی رودخانه مربوط به پژوهشکده حوضه آبی خزر دانشگاه گیلان نیز با زیربنای ۶۴۰ متر مربع و با هزینه‌ای بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال، طرح فاز ۱ پژوهشکده حوضه آبی خزر دانشگاه گیلان است که به منظور توسعه فضای آزمایشگاه هیدرولیک دانشگاه و انجام پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین اجرای طرح‌های پژوهشی اساتید رشته‌های مختلف دانشکده‌های مرتبط در موضوعات مربوط به دریای خزر راه اندازی شد.

شایان ذکر است علاوه بر بهره برداری از این دو طرح، بازدید از پروژه دهکده ورزشی دانشگاه در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، مرکز نوآوری در حال ساخت دانشگاه، پروژه‌های خیرساز دانشگاه از جمله آزمایشگاه مرکزی، مرکز مشاوره و درمان، آزمایشگاه کامپیوتر، دانشکده مهندسی مکانیک و شرکت در نشست شورای مدیریت آموزش عالی استان گیلان از دیگر برنامه‌های معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه گیلان بود.

دستاوردهای دانشگاه‌ها در حوزه علم و فناوری غیرقابل کتمان است

همچنین دکتر رحیمی در نشست شورای مدیریت آموزش عالی در جمع روسای دانشگاه‌های استان گیلان که به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد، گفت: دانشگاه‌های کشور در طی سالیان گذشته به ویژه ۱۵ سال اخیر به تدریج و تقریبا به صورت شتابنده در حوزه فناوری ورود کرده‌اند و دستاوردهای بزرگی نیز در بخش‌های متفاوت علمی از جمله حوزه دانش بنیان و علوم پایه داشته اند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تشکیل مراکز کارآفرینی، رشد پردیس‌های علمی و فناوری، حمایت از تشکیل شرکت‌های برخواسته از متن دانشگاه‌ها و تاسیس آزمایشگاه‌های مرکزی از جمله اقداماتی است که به توسعه نظام علمی اثر گذار بود.

دکتر رحیمی در ادامه با اشاره به تنوع مراکز آموزش عالی در کشور، اضافه کرد: تنوع دانشگاه‌ها از جمله پیام نور، علمی و کاربردی، غیردولتی و غیرانتفاعی نشان می‌دهد که طیفی از آموزش عالی متناسب با نیاز فراهم شده ضمن اینکه همه دانشگاه‌ها در توسعه و ترویج علمی کشور اثربخش و نقش آفرین بودند.

وی ادامه داد: البته در توسعه کمی آموزش عالی در برهه‌ای غیرمتوارن عمل شد و بی‌رویه توسعه یافت که بخشی از آن ریشه در برخی رقابت‌هایی دارد که نباید اتفاق می‌افتاد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با بیان اینکه زیرساخت‌های توسعه علمی و فناوری در گیلان هر سال نسبت به سال‌های گذشته باید توسعه بیشتری داشته باشد، گفت: هر شهرستان باید مراکز نوآوری و یک مرکز رشد داشته باشد.

دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان و قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان گیلان نیز در این نشست گفت: ۸۰ درصد دانشجویان دانشگاه‌های گیلان شهریه‌پرداز بوده و بقیه رایگان تحصیل می‌کنند و هم اکنون ۹۷ هزار دانشجو در دانشگاه‌های گیلان تحصیل می‌کنند.

دکتر رضی گفت: ۱۱ درصد دانشجویان در دانشگاه‌های گیلان در مقطع کاردانی، ۷۰ درصد کارشناسی، ۵.۱۵ درصد کارشناسی ارشد و ۵.۳ درصد در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند.

رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به فعالیت ۲ هزار و ۲۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه‌های گیلان افزود: چهار هزار حق التدریسی نیز در دانشگاه‌های استان برای آموزش دانشجویان فعالیت دارند.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت شورای مدیریت آموزش عالی گیلان خاطرنشان کرد: در این شورا چهار کارگروه تشکیل شده که هر یک از مراکز آموزش عالی مسئولیت هر کارگروه را بر عهده دارند.

دکتر رضی اضافه کرد: کارگروه پژوهش، نوآوری و فناوری با مسئولیت دانشگاه گیلان، مهارت آموزی و کارآفرینی با مسئولیت فنی و حرفه ای، آموزشی با مسئولیت دانشگاه آزاد و کارگروه فرهنگی و دانشجویی با مسئولیت دانشگاه پیام نور تشکیل شده است.

در این نشست هر یک از روسای دانشگاه‌های استان نیز به بیان نظرها و دیدگاه‌های خود در ارتباط با مسائل آموزش عالی استان پرداختند.

Share