حسن روحانی: شرایط کشور فوق‌العاده است‬

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وقتی در جامعه اقدامی خلاف قانون انجام می‌شود و مردم واکنش نشان نمی‌دهند، نشانه فقر سیاسی و فرهنگی و موضوعی بسیار خطرناک است. به گزارش دیارمیرزا به نقل از  فارس، حجت‌الاسلام حسن روحانی که صبح امروز در جمع دانشجویان دانشگاه‌های تهران سخن می‌گفت، اظهار داشت: اگر هنوز فضای انتخابات […]

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وقتی در جامعه اقدامی خلاف قانون انجام می‌شود و مردم واکنش نشان نمی‌دهند، نشانه فقر سیاسی و فرهنگی و موضوعی بسیار خطرناک است.
به گزارش دیارمیرزا به نقل از  فارس، حجت‌الاسلام حسن روحانی که صبح امروز در جمع دانشجویان دانشگاه‌های تهران سخن می‌گفت، اظهار داشت: اگر هنوز فضای انتخابات در کشور و حتی در دانشگاه‌ها به چشم نمی‌خورد و شور و هیجان زیادی مشاهده نمی‌شود، به این معنی نیست که جامعه انتخابات را فراموش کرده یا نسبت به آن دلسرد است.
وی تصریح کرد: همگان آگاهند که انتخابات تا چه حد در سرنوشت کشور تأثیرگذار خواهد بود و اگر می‌ خواهیم نشاط سیاسی به کشور و دانشگاه‌ها برگردد و فضای نامناسب کنونی تغییر کند باید این فضا شکسته شود.
 136107386674
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر چه افق پیش رو از دید برخی از نخبگان و دانشجویان، مبهم و غیر شفاف است، اما خواهان ایجاد فضایی پر نشاط در دانشگاه‌های کشور هستم.
روحانی با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها در حوزه سیاسی باید فعال‌تر شوند، تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته، معمولاً فضای دانشگاه سیاسی نیست و بیشتر تشکل ‌ها رفاهی، ورزشی و هنری است و دانشجویانی که خواهان انجام فعالیت سیاسی هستند، وارد احزاب موردنظر خود می‌شوند.
وی در عین حال متذکر شد: فضای کشورمان با غرب متفاوت است؛ ما در شرایط گذار هستیم و چون احزاب فعالی نداریم، لذا این بار بر دوش دانشگاه‌ها و دانشجویان ماست.
«جنبش های دانشجویی در ایران از دهه ۴۰ در روند نهضت اسلامی بسیار فعال و تأثیرگذار بود و از سال‌های ۴۸ و ۴۹ به تدریج این فعالیت‌ها تشدید شد که در سال‌های ۵۶ و ۵۷ به اوج خود رسید».
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در زمینه گفتمان دانشجویی در دوران نهضت اسلامی گفت: آن زمان گفتمان واحدِ ضد استبداد و ضد استعمار، گفتمان مسلط بود.
روحانی افزود: در دوران دفاع مقدس نیز همچون دوران انقلاب، گفتمان واحدی که گفتمان دفاع و دفع تجاوز بود، حاکمیت داشت اما در دوران سازندگی، اصلاحات و دوران حاضر شرایط متفاوت است و طبیعی است که دیدگاه‌های متفاوت و گفتمان‌های مختلفی مطرح باشد.
وی اضافه کرد: در این دوره‌ها به دلیل تفاوت آستانه تحمل مسئولین شرایط برای جامعه و دانشگاهیان با تفاوت‌هایی همراه بوده است؛ در ضمن همواره با جریانات افراطی نیز در دانشگاه‌ها روبه‌رو بوده‌ایم و گاهی احساسات بر عقل و تدبیر پیروز می‌ شده و مشکلات را عملاً دو چندان می‌کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: گر چه در ۷ سال گذشته اجرای قانون گاهی کم‌رنگ بوده، با این حال نباید دلسرد شویم بلکه باید شرایطی را فراهم کنیم تا قانون‌گرایی در جامعه حاکم شود که این کار نیز با تدبیر و مدیریت امکان‌پذیر است.
روحانی افزود: اکنون شرایط کشور عادی نیست، بلکه شرایط فوق‌ العاده است و لذا بهتر است فارغ از تفکرات صرف اصلاح‌طلبانه و یا اصولگرایانه، بیشتر به فکر رفع مشکلات مردم باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر می‌ خواهیم نشاط سیاسی به کشور برگردد و فضای نامناسب کنونی برطرف شود، باید برای تغییر این فضا همه تلاش کنند.
«در فضای نامناسب و غیرعادلانه فقط گروه معدودی سود می‌برند و عمده مردم زیان خواهند دید؛ لذا باید با حاکم کردن فضای مناسب مانع منتفع شدن گروهی خاص شویم و زمینه را برای نفع اکثریت مردم و کشور فراهم کنیم».
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید فضای نامناسب حاکم بر تعاملات بین‌المللی نیز شکسته شود، گفت: وقتی شورای امنیت سازمان ملل با بهانه‌های واهی پرونده هسته‌ای را در اختیار دارد، معنای آن اینست که فضای حاکم بین ما و جهان امنیتی است.
روحانی افزود: باید فضای ما با جهان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و فضای تعامل باشد.
وی اضافه کرد: اگر بتوانیم فضای نامناسب داخلی و خارجی را تغییر دهیم، می‌توانیم به دغدغه‌های اقشار مختلف بهتر پاسخ دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از فضای غیر اخلاقی جامعه، گفت: وقتی در جامعه شخصی، اقدامی خلاف قانون انجام می‌دهد و مردم واکنش منفی نشان نمی‌دهند، این نشانه فقر سیاسی و فرهنگی در جامعه است که بسیار خطرناک و نوعی تشویق بداخلاقی است.
روحانی خاطرنشان کرد که «طبق دستور پیامبر اسلام در برابر منکرات و اعمال خلاف اخلاق و قانون، حداقل باید چهره ترش کرد».
وی دلیل پدید آمدن این شرایط را ضعف فعالیت نخبگان کشور دانست و گفت: اگر اکنون در جامعه رفتارهای پوپولیستی یک شخص، عده‌ای از مردم را به سوی خود جلب می‌کند، به این دلیل است که رابطه نخبگان با مردم تضعیف شده است.
روحانی بر همین اساس تأکید کرد که باید رابطه دانشگاه، دانشجویان و مردم تقویت شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اکنون در اکثر روستاهای کشورمان حداقل یک یا دو دانشجو در دانشگاه مشغول تحصیل هستند، اینها می‌توانند آگاهی‌های لازم را به جامعه خود منتقل کنند و در صورتی که این انتقال صورت ‌گیرد، شرایط عمومی بسیار متفاوت خواهد بود.
Share