دانستنی‌های سفر؛

چرا طعم غذا در هواپیما تغییر می‌کند؟

سفر کردن با هواپیما یکی از اسان ترین روش ها برای این منظور است. برنامه ریزی مناسب برای هر سفر موجب میشود تا افراد از سفر خود لذت ببرند. این برنامه ریزی شامل اقدام برای خرید بلیط هواپیما، رزرو هتل و …. است. مهم ترین قدم برای رفتن به یک سفر خوب خرید بلیط هواپیما […]

سفر کردن با هواپیما یکی از اسان ترین روش ها برای این منظور است. برنامه ریزی مناسب برای هر سفر موجب میشود تا افراد از سفر خود لذت ببرند. این برنامه ریزی شامل اقدام برای خرید بلیط هواپیما، رزرو هتل و …. است.

مهم ترین قدم برای رفتن به یک سفر خوب خرید بلیط هواپیما به موقع از سایت معتبر است. برای خرید بلیط ارزان خارجی میتوانید به سایت طاهاگشت مراجعه کنید و طبق  مراحل موجود در عکس، بلیط خود را خریداری کنید.

گاهی اوقات پیش امده است که افراد به دلیل کیفیت نامطلوب و تغییر طعم غذا در هواپیماها شکایت دارند و این امر موجب میشود تا برای سفر خود از هواپیما استفاده نکنند و یا غذای خود را همراه خود بیاورند.

اما دلیل تغییر طعم غذا در هواپیما چیست؟

بسیاری از افراد این تغییر در طعم غذا را استفاده از مواد غذایی بدون کیفیت و یا سراشپزهای کار نابلد میدانند. باید بگوییم که این مساله صحیح نیست.

سرو غذاهای مطلوب و استفاده از مواد غذایی اولیه و سراشپزهای ماهر یکی از راحت ترین کارهایی است که ایرلاین ها میتوانند برای جلب رضایت مشتری انجام دهند.

اغلب در سفرهای بین المللی و سفرهایی که مسافت زیادی باید طی شود منوی غذایی سرو میشود. در این سفرها افرادی که در کلاس های پروازی تجاری و فرست کلاس هستند میتوانند از ۷۲ ساعت تا ۲۴ ساعت قبل از پرواز لیست غذایی خود را به ایرلاین مربوطه بدهند تا این غذاها در طول پرواز برای ایشان سرو شود.

پس از ان که لیست غذایی تهیه شد سراشپزهای هر ایرلاین اقدام به نیمه طبخ کردن غذاها میکنند. علت این امر ان است که در زمان گرم کردن غذا قبل از سرو، غذا به صورت زیادی پخته و یا سوخته درنیاید.

شاید دقت کرده باشید که زمانی که به رستوران میروید هم طعم غذا برایتان جدید باشد و دلیل ان را سراشپز و یا ادویه ها و طعم دهنده هایی که استفاده کرده است بدانید.

این امر میتواند موثر باشد اما نه انقدر که موجب تغییر طعم غذا در هواپیماها میشود. در واقع علت تغییر طعم غذا در هواپیماها ناشی از قوانین فیزیک و طبیعت است.

  1. غذای جامد و بسته بندی شده:

ایرلاین ها برای این که بتوانند غذاها را به صورت تازه و سالم نگه دارند باید ان ها را نیم پز کرده و سپس به صورت منجمد و بسته بندی شده به داخل هواپیما منتقل کنند. منجمد کردن غذا موجب میشود تا جابجایی ان راحت تر باشد و مدت زمان بیشتری بتوان ان را نگهداری کرد.

برای این کار غذاها روی زمین به صورت نیمه پخته درامده و پس از سرد شدن ان ها را بسته بندی و منجمد میکنند. سپس این غذاها به داخل هواپیما برده میشوند.

در زمان سرو غذا ان ها را به صورت کامل میپزند و بعد به دست مسافر میرسد. این عمل موجب میشود تا تغییرات شیمیایی در مواد موجود در غذا رخ دهد و طعم ان را تغییر دهد.

  1. فشار و رطوبت هوا:

حس چشایی و بویایی انسان در شرایط مختلف تغییر میکند. برای این که بتوانیم از این دو حس خود استفاده کنیم نیاز به رطوبت هوا داریم.

زمانی که وارد هواپیما میشوید احساس میکنید که بوها برایتان شدیدتر هستند این امر به این دلیل رخ میدهد که رطوبت کابین در این زمان بالا است.

اما پس از ان که هواپیما به ارتفاع بالایی میرسد رطوبت انقدر کاهش میابد که حتی از بیابان هم رطوبت کمتری دارد لذا این امر موجب میشود تا برخی از طعم ها را در غذای خود حس نکنید.

زمانی که هواپیما در ارتفاعات بالا در حال پرواز است فشار موجود در هوا تغییر میکند که همین مساله نیز موجب تغییر در حس چشایی و بویایی انسان میشود.

اگر دقت کرده باشید در غذاهای هواپیما مزه ی تند و تلخ را بیشتر از شور و شیرین احساس میکنید. بسیاری از ایرلاین ها برای جبران این امر سعی میکنند تا در غذای خود از نمک بیشتری استفاده کنند که غذا طعم معمولی خود را به دست بیاورد. اگر دقت کرده باشید این مساله روی طعم اب و ابمیوه نیز تاثیر میگذارد.

  1. حس چشایی به میزان جمعیت اطرافتان بستگی دارد:

شاید شنیدن این مساله برایتان بسیار عجیب باشد اما حقیقت دارد. زمانیکه فرد در حال غذا خوردن در یک مکان شلوغ است نمیتواند طعم های شور و شیرین را به درستی تشخیص دهد.

ایا تا به حال زمانی که به خوردن شام عروسی مشغول هستید دقت کرده اید که بیش از حد از نمک استفاده میکنید؟

دانشمندان با انجام تحقیقی در این زمینه به این نتیجه رسیده اند که انسان در مکان های خلوت بسیار راحت تر میتواند متوجه طعم شوری و شیرینی در غذا شود.

سراشپزهای هواپیما برای این که این امر را تغییر دهند در زمان طبخ غذاها از ۵ نوع مختلف طعم دهنده استفاده میکنند. علاوه بر ان ها از هل، ادویه کاری و اویشن بیشتری استفاده میکنند لذا بهتر است در زمان سفارش غذاهایی که از این ادویه ها بهره میبرند دقت بیشتری کنید.

داسنتن این نکات به شما کمک میکند تا از غذای خود در هواپیما لذت بیشتری را ببرید و بدانید که طعم غذا همان است تنها حس چشایی و بویایی شما دستخوش تغییر شده است.

همانطور که گفتیم بیشترین تغییر در طعم های شور و شیرین رخ میدهد بنابراین همواره میتوانید برای نمک و یا شکر بیشتر تقاضا کنید.

با این حال اشپزان خود با این مسائل اشنا هستند و لذا از نمک و شکر بیشتری در غذاهایشان استفاده میکنند پس نگران این مورد نباشید.

ادویه های دیگر مانند ادویه کاری در جو کابین هواپیما تشدید میشوند لذا در هنگام رزرو غذای خود به این نکته توجه داشته باشید.

اگر نسبت به این ادویه ها الرژی دارید بهتر است قبل از سفر به ایرلاین مربوطه اطلاع دهید و یا به جای رزرو غذای پر ادویه غذای دیگری را انتخاب کنید و با نمک بیشتر ان را خوش طعم کنید.

اگر از ان دسته افرادی نیستید که همواره باید از هواپیما برای رفت و امد خود استفاده کنند پس بهتر است تا این تغییر طعم را تحمل کنید چرا که ۴ وعده غذایی با طعم متفاوت مشکلی برایتان ایجاد نخواهد کرد.

Share