تا وقتی رفتار ایران تغییر نکند نه تنها تحریمها لغو نمیشود بلکه تشدید هم میشود
دونالد ترامپ در سخنرانی خود در سازمان ملل گفت: تا وقتی رفتار رژیم ایران تغییر نکند نه تنها تحریمها لغو نمیشود بلکه تشدید هم میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا بامداد سهشنبه به وقت محلی، در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک سخنرانی کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت: «تا زمانی که رفتار رژیم ایران تغییر نکند نه تنها تحریمها لغو نمیشود بلکه تشدید هم میشود.»
رئیس جمهوری ایالات متحده که روز سهشنبه و در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی میکرد، اظهار داشت: «حکومت ایران یکی از بزرگترین تهدیدهای امنیت جهان است و کارنامهای جز مرگ و تخریب ندارد.»
ترامپ ضمن تاکید بر این که حکومت ایران حامی اول تروریسم در جهان است، این کشور را متهم کرد که مدام بر شعله جنگ در سوریه و یمن میدمد و با هدف دستیابی به سلاح هستهای، دارایی مردم کشورش را چپاول میکند.
رئیس جمهوری آمریکا سپس به انتقاد از توافق هستهای قدرتهای جهان با ایران پرداخت و گفت که این توافق عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای را تضمین نمیکرد و بازرسیهای منظم و بلندمدت را از تاسیسات این کشور برقرار نمیکرد، در عین حال دیر یا زود این توافق منقضی میشد.
ترامپ تصریح کرد که برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، آمریکا را از آن توافق خارج کرده و تحریمهای شدیدی را علیه ایران وضع کرده است ولی ایران در مقابل به «حمایت از تروریسم» ادامه داده است.
او سپس ایران را به حمله به تاسیسات نفتی عربستان متهم کرد و گفت که در واکنش به این حمله شدیدترین تحریمها را علیه بانک مرکزی این کشور اعمال کرده است.
رئیس جمهوری ایالات متحده افزود، اعمال تحریم و فشار بر ایران تا زمانی که رفتار این حکومت تغییر نکند، ادامه مییابد.
او ادامه داد:« چهل سال است که حکومت ایران به همه جهان حمله میکند و مرگ بر آمریکا سر میدهد تا بر ناکامی و بیعملی داخلی خود سرپوش بگذارد.»
ترامپ همچنین حکومت ایران را ملبغ یهودی ستیزی و مبارزه علیه رژیم اسرائیل لقب داد و ابراز امیدواری کرد که در سایه تهدیدهای ایران علیه اسرائیل، ائتلافی برای مبارزه با افراطیگری در خاورمیانه در حال شکلگیری است و کشورهای این منطقه بالاخره به این نتیجه رسیدهاند که تامین منافع مشترک اقتصادی آنها با حذف افراطیگری ممکن است.
ترامپ خاطر نشان کرد که بر پایه این دیدگاه حصول توافقی بر اساس شکیبایی مذهبی و احترام متقابل در خاورمیانه و میان اسرائیل و سایر کشورها ممکن است.
رئیس جمهوری آمریکا هدف کشورش را برقراری صلح و آرامش در جهان عنوان کرد تاکید کرد که هدفش وارد شدن به هیچ جنگ ناتمام و فرسایشی نیست.
او بار دیگر به رفتار حکومت ایران اشاره کرد و گفت، وقت آن رسیده که حکومت ایران به چهل سال ناکامی پایان دهد و به جای تاراج منابع ملی برای دستیابی به سلاح هسته ای و حمله به کشورهای دیگر جهان، منافع مردم این کشور و اصلاحات اساسی در این کشور را در اولویت قرار دهد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین از تمامی دولتهای جهان خواست تا برای مقابله با رویه جاری حکومت ایران به کشورش کمک کنند و از کمک به رفع عطش خشونت این حکومت امتناع کنند.
ترامپ در آغاز سخنرانی خود و پیش از پرداختن به موضوع ایران، گفت:«من این افتخار را دارام که به عنوان رئیس جمهوری کشوری صحبت کنم که آزادی و استقلال را بیش از همه کشورها ارج مینهد، کشوری که قویترین کشور دنیاست و پس از بازسازی ارتش خود، اکنون دارای قویترین ارتش جهان است ولی امیدوارم که هرگز از نیروی نظامی خود علیه کشور دیگری استفاده نکند.»
رئیس جمهوری آمریکا سپس تاکید کرد که «دنیای آزاد باید به هویت ملی کشورها احترام بگذارد» و بر همین اساس گفت که رهبران به تعبیر او «خردمند» جهان همواره رفاه مردم خود را در اولویت قرار میدهند.
او همچنین بر ملیگرایی و وطندوستی به عنوان ارزشهای مثبت آینده اشاره کرد و ضمن انتقاد از حامیان جهانیسازی، به موفقیتهای اقتصادی دولتش اشاره کرد و یادآور شد که بیکاری در آمریکا به پایینترین سطح در تاریخ رسیده و این کشور در آستانه بدل شدن به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان قرار دارد.
ترامپ سپس به دفاع از سیاست تجاری دولتش در قبال چین پرداخت و گفت:«در سال ۲۰۰۱ چین وارد سازمان تجارت جهانی شد تا به زعم رهبران آن زمان ما اقتصاد خود را باز کند و یارانهها را حذف کند ولی چین به وعدههای خود عمل نکرد و با بیاحترامی به حق تالیف، تعرفههای وارداتی جدیدی در حمایت از کالاهای تولیدی خود وضع کرد.»
او افزود که مقاومت چین در برابر اصلاحات اقتصادی که وعده داده بود در عمل منجر به از میان رفتن ۶۰ هزار کارخانه آمریکایی شد ولی ما همچنان بیش از ۱۰ سال و تحت سایه ایدئولوژی جهانی سازی خلف وعده چین را تحمیل کردیم ولی اکنون توجه به منافع مردم آمریکا در اولویت اول دولت قرار گرفته است.
رئیس جمهوری آمریکا اظهار داشت:«من با وضع تعرفههای بر ۵۰۰ میلیارد دلار کالای چینی میلیاردها دلار وارد خزانه آمریکا کردم.»
با این وجود او ابراز امیدواری کرد که بتواند به یک توافق تجاری خوب با چین برسد که ضامن منافع مردم آمریکا باشد. آقای ترامپ همچنین گفت که دولتش در حال عقد قرارداد تجاری جدید با ژاپن و توافق تجارت آزاد با بریتانیاست، اقدامی که او آن را تلویحا در حمایت از خروج این کشور از اتحادیه اروپا عنوان کرد.
ترامپ همچنین به تحولات هنگ کنگ اشاره کرد و از رئیس جمهوری چین خواست تا تدبیر درستی در این باره بیندیشد.
رئیس جمهوری آمریکا ضمن تاکید دوباره بر این امر که دولتش زیر بار هیچ توافق بدی نخواهد رفت، از ابتکار صلحآمیز آمریکا در قبال کره شمالی و طالبان یاد کرد و ضمن انتقاد از خلف وعده این گروه از کره شمالی خواست تا به تعهد خود در قبال خلع سلاح هستهای پایبند بماند.
او در ادامه ضمن انتقاد از رویه حکومتهای دیکتاتور و چپگرای آمریکای جنوبی به ویژه کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه در نقض حق آزادی و زندگی شرافتمندانه مردم این کشورها بر ادامه تلاش دولت آمریکا برای تغییر رویه این حکومتها تاکید کرد و گفت که وضعیت این کشورها به بحران مهاجرت غیرقانونی به آمریکا دامن زده، امری که هم مهاجران را در طول مسیر با انواع سوء استفادهها مواجه ساخته و هم امنیت آمریکا را مخدوش کرده است.
رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین به انتقاد از قدرت روزافزون برخی شبکههای اجتماعی پرداخت و آنها به نقض دموکراسی و تصمیم گیری برای بشریت متهم کرد و تاکید کرد که دولتش اجازه ادامه این وضعیت را به آنها نخواهد داد.
او دولت آمریکا را حامی توسعه حقوق زنان در جهان دانست و تصریح کرد که آمریکا به تلاش برای جرمزدایی از دگرباشی جنسی در سراسر جهان ادامه خواهد داد.
رئیس جمهوری آمریکا در پایان ضمن با اهمیت خواندن رعایت حق آزادی مذهب از سوی دولتهای جهان، از تمام سران کشورهای حاضر در مجموع عمومی سازمان ملل متحد خواست تا بیش از پیش حق آزادی مردم خود را رعایت کنند.
ترامپ سومین سخنران مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۹ میلادی پس از آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل و ژایر بولسوناور، رئیس جمهوری برزیل بود.
اظهارات آقای ترامپ در مورد ایران یک روز پس از آن عنوان شد که سران سه کشور اروپایی با انتشار بیانیهای مسئولیت حمله ۱۴ سپتامبر به تاسیسات نفتی عربستان را متوجه ایران کردند و از این کشور خواستند تا با مذاکره دربارۀ برنامههای هستهای، موشکی و فعالیتهای منطقهای آن موافقت کند.
رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه و به محض ورود به محل برگزاری مجمع عمومی در پاسخ به خبرنگاران درباره جنگ با ایران گفت، باید ببینیم چه اتفاقی میافتد اما ما تجربه عراق را تکرار نمیکنیم.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز روز چهارشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی خواهد کرد.
دیدگاه