فهرست ۱۸ قلم مواد غذایی ممنوعه بوفه مدارس اعلام شد
معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استانهای سازمان دانش آموزی فهرست ۱۸ قلم مواد غذایی غیرمجاز و هفت گروه مواد غذایی قابل عرضه در پایگاههای تغذیه سالم را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سیدهادی دلبری جزئیات فعالیت پایگاههای تغذیه سالم در مدارس را اعلام و اظهار کرد: امسال اولین سالی بود که دستورالعمل بهداشتی بوفه مدارس را ۲۵ شهریور ماه با امضای معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش به کلیه مدارس ابلاغ کردیم.
وی افزود: در این دستورالعمل ۱۸ مورد مواد خوراکی غیرمجاز با همکاری نماینده وزارت بهداشت در یک سال اخیر مشخص و به کل کشور اعلام شد.
معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استانهای سازمان دانش آموزی با بیان اینکه هدف ما ارتقای سلامت و ترویج تغذیه سالم در میان دانش آموزان و امکان بهره مندی آنها از یک میان وعده و چاشت مناسب است تا انرژی مورد نیاز آنها را در حین آموزش تامین کند اظهار کرد: امسال در مقایسه با سال گذشته دو نوع مجوز هم برای بوفهها اضافه و از طریق سامانه مربوط اطلاع رسانی کردیم. در واقع چهار نوع مجوز بسته به شرایط مدارس درنظرگرفته شده و مدیر مدرسه ملزم بود در سامانه ثبت درخواست کند.
دلبری ادامه داد: مدیر مدرسه اختیار دارد و میتواند بوفه را خودگردان اداره کند، در اختیار سرایدار قرار بدهد و یا به پیمانکار بخش خصوصی بسپارد. البته امسال به علت حساسیتهای وزارت بهداشت تعدادی از تولیدیها که با مدارس همکاری میکردند در فهرست غیرمجازها قرار گرفتند.
به گفته وی بیش از ۵۵ هزار مدرسه مجوز پایگاه تغذیه سالم را دریافت کردهاند. به مدیران مدارس توصیه میکنیم حتما در سامانه مربوط ثبت نام کنند و مجوز بگیرند و اقلام غیرمجاز را طبق دستورالعمل در دید عموم قرار بدهند. اگر شکایاتی در این زمینه وجود داشت اولیا با شماره گویای ۱۴۹۹ سازمان دانش آموزی تماس گرفته و موارد را اطلاع دهند. اگر مشخص شود بوفهای مجوز ندارد تعطیل و اجازه ادامه فعالیت داده نمیشود.
معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استانهای سازمان دانش آموزی در ادامه فهرست ۱۸ قلم خوراکی غیرمجاز را اعلام کرد و گفت: فرآوردههای غلات حجیم شده مانند پاپ کورن، ذرت بوداده شده، پفک، چیپلت و پفیلا با هر نام تجاری و انواع چیپسها، انواع یخمک، انواع نوشابههای گازدار، ماءالشعیر و دلستر، انواع شیرکاکائو و سایر شیرهای طعم دار، دوغ گازدار، سوسیس، کالباس، انواع پیتزا و کلیه فرآوردههایی که در آنها سوسیس و کالباس وجود دارد ، انواع همبرگر، انواع سالاد اولویه، انواع لواشک، آلو و آلوچه بدون بسته بندی و فاقد مجوزهای وزارت بهداشت، انواع آبنبات و کاکائو و شکلاتهایی که به سطح دندادن می چسبد، انواع آبمیوههای صنعتی، فلافل و سمبوسه، انواع اشترودل، انواع پیراشکی و دونات، بستنی یخی، پاستیل، ژله و مارشمالو، خیارشور و انواع سسها و ناگت از جمله اقلام غیرمجاز هستند.
دلبری اقلام مجاز قابل عرضه در پایگاه تغذیه سالم را هم اعلام و اظهار کرد: اقلام در هفت گروه دسته بندی شده اند. دسته اول خشکبار، خرما، انواع مغزها و دانهها از نوع بدون نمک؛ دسته دوم شیر و فرآوردههای آن مانند ماست، شیر ساده، بستنی پاستوریزه، شیربرنج و فرنی پاستوریزه بسته بندی شده؛ دسته سوم نوشیدنی مانند دوغ کم نمک و بدون گاز و آب معدنی دارای مجوز وزارت بهداشت، دسته چهارم شامل انواع میوهجات؛ دسته پنجم بیسکویتهای بدون کرم، کیک و کلوچه؛ دسته ششم لقمه سالم مانند نان، پنیر و گردو، نان و تخم مرغ، نان و پنیر و خیار و گوجه فرنگی و دسته هفتم غذاهای پخته مانند انواع آش، سوپ، لوبیا، عدس، حلیم، فرنی، شیربرنج، شله زرد، سمنو که به صورت روزانه تهیه و شرایط بهداشتی در پخت و تویع آن رعایت شده باشد قابل عرضه در بوفهها هستند.
دیدگاه