سوپرفودهایی برای سلامت قلب!
برای بهره بردن از مزایای سوپرفودها، به رژیم غذایی خود، انواع سبزیجات تیره رنگ و برگدار، گوجه فرنگی، ماهی چرب، انواع توت ها و آجیل را به رژیم روزانه خود اضافه کنید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ممکن است شما برای افزایش سلامت قلب و بهبود عملکرد آن، سراغ یک رژیم غذایی متعادل بروید، اما این را هم بدانید که سوپرفودها یا همان غذاهای شگفت انگیز، به شما برای رسیدن به این هدف کمک زیادی می کنند.
برای بهره بردن از مزایای سوپرفودها، به رژیم غذایی خود، انواع سبزیجات تیره رنگ و برگدار، گوجه فرنگی، ماهی چرب، انواع توت ها و آجیل را به رژیم روزانه خود اضافه کنید. دقت کنید که سبزیجات باید نیمی از هر وعده غذایی شما را تشکیل دهند. حتما پروتئین هاهی بدون چربی، لبنیات کم چرب و چربی های سالم را به رژیم تان اضافه کنید:
سبزی های تیره رنگ و برگدار: این سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان ها بوده و خاصیت ضد التهابی دارند. بنابراین مصرف منظم آنها، منجر به بهبود عملکرد قلب می شود.
گوجه فرنگی: حاوی مقادیر زیادی ویتامین سی، ویتامین آ و پتاسیم است و مصرف به کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی کمک می کند. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است به نقش مهمی در کاهش کلسترول دارد. فراموش نکنید که پخت و پز گوجه فرنگی، خاصیت آنتی اکسیدانی آن را افزایش می دهد.
ماهی: ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ برای افزایش سلامت قلب است. اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش خطر بروز مشکلات قلبی و همچنین کاهش خطر آریتمی قلب و تشکیل پلاک در رگ ها، ارتباط دارند. مصرف این چربی ها همچنین باعث کاهش تری گلیسیرید می شود.
لوبیا و عدس: مصرف این حبوبات به کاهش کلسترول کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. حداقل روزانه یک لیوان لوبیای پخته بخورید.
بادام زمینی: بادام زمینی مواد مغذی نظیر ویتامینE، فولات، پروتئین و منگنز را دارد که همگی موجب بهبود سلامت قلب می شوند.
سیب زمینی شیرین: این نوع سیب زمینی با فیبر و مواد مغذی دیگری بارگذاری شده که همگی به شما کمک می کنند چربی بسوزانید. مواد مغذی موجود در سیب زمینی شیرین به نام کاروتنوئیدها؛ آنتی اکسیدان هایی هستند که سطح قند خون و مقاومت به انسولین را پایین می آورند. این یعنی شما کمتر در معرض ابتلا به دیابت قرار می گیرید و در نتیجه سلامت قلب تان را بیشتر تضمین می کنید.
بذر کتان: فقط یک قاشق غذا خوری از این دانه های فوق العاده قدرتمند تقریبا ۳ گرم فیبر و ۵۵ کالری دارد. دانه های کتان ثروتمندترین منابع حاوی امگا ۳ هستند که به کاهش التهاب در بدن کمک می کنند و منجر به جلوگیری از تغییرات خلقی می شوند. مصرف دانه های کتان عاملی موثر برای جلوگیری از بیماری های قلبی و دیابت است. ضمن این که منجر به افزایش کلسترول خوب یا همان اچ دی ال می شود.
گردو: سرشار از آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا ۳ است که به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. تنها مصرف یک اونس گردو برای بیشتر از ۵ بار در هفته خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا ۴۰ درصد کاهش می دهد.
بادام: اضافه کردن بادام به رژیم غذایی منجر به کاهش سطوح کلسترول ال دی ال یا کلسترول بد می شود و از تشکیل پلاک در عروق و خطر ابتلا به حمله قلبی تا حد بسیار زیادی جلوگیری می کند. مطالعات بالینی نشان می دهد که مصرف بادام همچنین خطر ابتلا به مقاومت به انسولین و دیابت را نیز کاهش می دهد و منجر به بهبود حساسیت به انسولین می شود.
پسته: اضافه کردن این آجیل به رژیم غذایی دارای مزایای شناخته شده برای قلب است. در افراد مبتلا به دیابت، مصرف پسته باعث کاهش کلسترول تام و کلسترول ال دی ال یعنی دو فاکتور خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
شکلات تیره: افراد مبتلا به کلسترول تام بالا با خطر افزایش ال دی ال یا لیپوپروتئین با چگالی کم مواجه هستند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی به ویژه آترواسکلروز و حمله قلبی کرونر در آنها بیشتر است. فلاوانول موجود در شکلات تیره منجر به کاهش جذب کلسترول در مسیر دستگاه گوارش و همچنین سنتز کلسترول ال دی ال می شود. مصرف این شکلات با افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا یا اچ دی ال نیز در ارتباط است؛ یعنی کلسترولی که منجر به محافظت در برابر بیماری های قلبی می شود.
پیاز قرمز: منبع مهمی از فیبر خوراکی، ویتامین های ب ۶ و ث، اسید فولیک، منگنز، پتاسیم، مس و فسفر است. پیاز قرمز برای قلب مفید است و به پیشگیری از بیماری قلبی کمک می کند. استفاده مداوم از پیاز در رژیم غذایی باعث کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا می شود. مصرف پیاز خطر حمله قلبی را کاهش و کلسترول خوب را افزایش می دهد. به علاوه خوردن منظم پیاز، خطر لخته شدن خون را در بیماران قلبی کاهش می دهد.
دیدگاه