رییس کل دادگستری گیلان:

تداوم طرح هادی روستایی تهدیدی برای تغییر کاربری اراضی گیلان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا رییس کل دادگستری گیلان حفظ حقوق بیت المال را نیازمند عزم و اراده جمعی همه دستگاه های مسوول دانست و گفت: باید با راهکارهایی از جمله حمایت از کشاورزان و بازنگری در اجرای طرح هادی روستایی، مانع از تغییر کاربری اراضی ملی استان شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا احمد سیاوش پور روز یکشنبه در جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال استان گیلان افزود: تمامی دستگاه های متولی که قانون برایشان تعیین تکلیف و شرح وظایف تعریف کرده، باید با جدیت و کار میدانی برای حفظ حقوق بیت المال تلاش کنند.

sia47-6503641وی با تصریح بر اینکه به اندازه کافی مصوبات و قانون در این زمینه وجود دارد، اظهار کرد: اموری که باید انجام دهیم؛ کارهای عملیاتی، اجرایی و حفظ و نگهداری است و نباید در این خصوص سهل انگاری شود.

سیاوش پور با اشاره به بخشنامه دستگاه قوه قضاییه در خصوص صیانت از حقوق بیت المال، تصریح کرد: وظیفه شورای حفظ حقوق بیت المال، هماهنگی و ایجاد تعامل و راهکارهای عملی – راهبردی است؛ اما کار اصلی بر عهده دستگاه های اجرایی مربوطه از جمله ادارات کل منابع طبیعی، امور اراضی، آب منطقه ای، شیلات، محیط زیست، مسکن و شهرسازی و نیز شهرداری هاست.

وی از دستگاه های اجرایی و نظارتی مربوطه در استان خواست با حساسیتی بیشتر و بدون ملاحظه، مقابله با پدیده زمین خواری و تصرفات غیرمجاز اراضی ملی را پیگیری کنند.

* تداوم طرح هادی روستایی تهدیدی برای تغییر کاربری اراضی گیلان

رییس کل دادگستری گیلان در ادامه این نشست با اشاره به قرار گرفتن بخش عظیمی از اراضی کشاورزی در اجرای طرح هادی روستایی، تداوم این طرح را یکی از تهدیدات تغییر کاربری اراضی در استان عنوان کرد.

سیاوش پور با تاکید بر اینکه طرح هادی بیش از نیاز روستاها دیده شده و اکنون بخش زیادی از اراضی کشاورزی استان را تهدید می کند، از بنیاد مسکن خواست تا با بازنگری و محدود کردن روستاها و تعیین محدوده به اندازه نیاز روستاها، از تهدید تغییر کاربری اراضی جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه باید در جاهایی که خطر تهدید تغییرکاربری هست، بازنگری شود؛ تصریح کرد: بخش هایی که اراضی ملی به ویژه سواحل را تهدید می کند ، در اولویت بازنگری قرار بگیرد.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن گیلان نیز در این جلسه گفت: نوع بافت روستاهای استان به لحاظ پراکندگی باعث شده بخشی از اراضی کشاورزی داخل محدوده طرح هادی قرار بگیرد.

سید کریم فلاح شمس با بیان این که افق اجرای طرح هادی برای ۱۰ سال پیش بینی شده و باید بازنگری شود، افزود: برای سال ۱۳۹۲ ، ۷۰ روستا و برای سال ۱۳۹۳ ، ۶۰ روستا برای اجرای طرح هادی پیش بینی شده بود که همچنان در حال بازنگری آن هستیم.

وی یادآور شد: در اکثر روستاهایی که بازنگری شده ، محدوده روستا به کمتر از نصف رسیده است.

/ایرنا

Share