فرماندار آستارا اعلام کرد

رانش زمین باعث تخریب بخشی از تصفیه‌خانه بهارستان آستارا شد

فرماندار آستارا از وقوع رانش زمین و ریزش سنگ های بزرگ در مجاورت تصفیه‌خانه آب بهارستان خبر داد و گفت: این حادثه موجب آسیب، ایجاد سوراخی بیش از یک و نیم متری و خروج یکی از استخرهای ته‌نشینی از مدار بهره‌برداری شد، اما با اقدامات فوری، آبرسانی بدون وقفه ادامه دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، فرماندار شهرستان آستارا گفت: رانش زمین در پی سست شدن زمین‌های اطراف تصفیه‌خانه بهارستان موجب سقوط سنگ و تخریب قسمتی از این تصفیه‌خانه شده است.

به نوشته ایرنا، علی درمانی، از وقوع رانش زمین و ریزش سنگ‌های بزرگ در مجاورت تصفیه‌خانه آب بهارستان خبر داد و اظهارکرد: این حادثه موجب آسیب، ایجاد حفره بیش از یک و نیم متری و خروج یکی از استخرهای ته‌نشینی از مدار بهره‌برداری شد؛ اما با اقدامات فوری، آبرسانی بدون وقفه ادامه دارد.

وی درباره جزئیات این حادثه و اقدامات انجام شده، گفت: در قسمت شرقی تصفیه خانه آب بهارستان، متأسفانه به دلیل رانش زمین و سقوط سنگ‌های بزرگ از دامنه مجاور، دیواره حفاظتی فوقانی شکسته و سه قطعه سنگ بزرگ به سمت تصفیه‌خانه سقوط کرد.

فرماندار آستارا افزود: این سنگ‌ریزی ضربه شدیدی به دیواره استخر ته‌نشینی شماره یک وارد آورد و سوراخی به قطر بیش از یک و نیم متر در آن ایجاد کرد که منجر به خروج این استخر از مدار بهره‌برداری گردید.

درمانی در ادامه به اقدامات سریع برای مدیریت شرایط اشاره کرد و گفت: بلافاصله و به دلیل کاهش ظرفیت ته‌نشینی، یکی از پمپ‌های آب خام از مدار خارج و با مدیریت فشار خط، تمام تلاش برای بازگرداندن ظرفیت کامل تصفیه‌خانه (۲۱۰ لیتر بر ثانیه) به جریان افتاد.

وی گفت: خوشبختانه با این اقدامات، آبرسانی به صورت پایدار و بدون وقفه در جریان است و مشکلی برای تأمین آب شرب ایجاد نشده است.

فرماندار آستارا با ابراز نگرانی از احتمال ریزش مجدد، هشدار داد: از موضوعات نگران‌کننده، احتمال ریزش سنگ‌های بیشتر و افزایش خسارات است و ضرورت دارد سنگ‌های موجود در محوطه و قسمت‌های سست و در شرف ریزش دامنه کوه که به سمت تصفیه‌خانه جهت دارد، به صورت فوری و اضطراری برداشت شود تا از بروز خسارات جبران‌ناپذیر بعدی جلوگیری گردد.

درمانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشته است، اما امکان ریزش مجدد و تخریب جدید وجود دارد، بنابراین تعمیر و بازسازی نقاط آسیب‌دیده تصفیه‌خانه آب بهارستان آستارا نیز مستلزم تخصیص اعتبار لازم و فوری است تا پایداری و ایمنی این تأسیسات حیاتی کاملاً تضمین شود.

وی تاکید کرد: برای پایدار نمودن وضع موجود و عدم ادامه پیدا کردن رانش، نیاز فوری به تجهیزات لازم برای مهار سنگ های عظیم جثه است؛ لذا به دلیل نبود اعتبار از مسئولان استان گیلان درخواست کمک فوری داریم زیرا اگر سنگ های بالا دستی به پایین سقوط کنند تصفیه خانه آستارا با مشکل مواجه شده و آبرسانی به شهرستان دچار اختلال خواهد شد.