تصاویر آرشیوی دیارمیرزا از استاد ناصر مسعودی

«ناصر مسعودی» خواننده و آهنگساز برجسته گیلان ملقب به «بلبل گیلان» در سن ۹۰ سالگی درگذشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ناصر مسعودی، هنرمند نامدار موسیقی گیلکی و چهره ماندگار هنر ایران، بامداد امروز در سن ۹۰ سالگی در یکی از بیمارستان‌های رشت چشم از جهان فروبست.

مسعودی که بیش از هفت دهه از عمر خود را وقف پاسداشت موسیقی گیلان کرد، با آثاری چون اسب سفید، خوشه برنج، تی عید ترا مبارک، گل شقایق، آب‌طلا، گول لاله ول بیگفته و ده‌ها ترانه ماندگار، هویت گیلان را در سراسر ایران و جهان طنین‌انداز کرد. او بیش از ۲۰۰ ترانه فاخر در کارنامه هنری خود ثبت کرد و در کنار احمد عاشورپور و فریدون پوررضا، از سه چهره شاخص موسیقی فولکلور گیلان به شمار می‌رفت.

از مشهورترین آثار مسعودی پیش از انقلاب می‌توان به «بنفشه‌گول»، «دیوانه‌ام»، «الله تی‌تی»، «نفرین بر مستی»، «مسافر» و… اشاره کرد. همچنین آلبوم‌های «قلندر»، «پرچین»، «کوراشیم» و… از جمله آثار او پس از انقلاب به‌شمار می‌روند

صدای مسعودی پرورش‌یافته مکتب موسیقیدانان نامداری چون علی‌اکبر شهنازی، محمودی‌خوانساری و احمد عبادی بود و منتقدان و پژوهشگران موسیقی، او را نماد وفاداری به ریشه‌ها و حق‌شناسی هنری می‌دانستند؛ هنرمندی که به گفته استادانش «اگر از استادی قطره‌ای آموخت، تا همیشه قدردان ماند.»

آواز گیلکی با صدای او نه تنها احیا، که جهانی شد؛ زنده یاد «تیمور گورگین» شاعر بیشتر آثار مسعودی، سال‌ها پیش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفته بود: «آوای گیلکی را ناصر مسعودی در جهان گسترد؛ شعرهای من با حنجره او جان گرفته‌اند.»

به مناسبت درگذشت استاد مسعودی، تصاویر آرشیوی از استاد که توسط دیارمیرزا به یادگار مانده را در زیر مشاهده می کنید.

 


مراسم رونمایی از سردیس مفاخر گیلان زنده یاد اکبر رادی و استاد ناصر مسعودی – اردیبهشت ۱۳۹۶


کنسرت استاد ناصر مسعودی در رشت – دی ماه ۹۵


نشست خبری با اهالی رسانه – دی ماه ۹۶

بزرگداشت زنده یاد نادر گلچین – آبان ماه ۹۶


همایش شعر و موسیقی شیون فومنی – دی ماه ۹۵


رونمایی از کتاب آقای هنر – روایتگر زندگی منوچهر ویسانلو – تیرماه ۹۷

خاکسپاری هوشنگ ابتهاج – شهریور ۱۴۰۱