چگونه سرور مجازی مناسب برای میزبانی وب‌سایت خود انتخاب کنیم؟

قبل از انتخاب سرور مجازی سعی کنید ابتدا نیازهای کلی وبسایت خود را ارزیابی کنید و با دقت، مواردی مثل CPU، RAM، پهنای باند و آپ‌تایم را در نظر داشته باشید.

 

در طول دهه گذشته، تعداد کاربران اینترنت بیش از دو برابر شده است. برای ارائه خدمات به این کاربران، ارائه عملکرد صحیح و قابل‌ اطمینان، اهمیت زیادی دارد. شما به‌عنوان صاحب یک وبسایت باید بتوانید تجربه کاربری خوبی برای مراجعه‌کنندگان‌تان رقم بزنید؛ تجربه‌ای که حضور سرورهای مجازی، نقش مهمی در ایجاد آن ایفا خواهد کرد. در وهله اول، سرور مجازی باعث می‌شود امنیت اطلاعات شما و کاربران افزایش پیدا کند. همچنین، سرعت بارگذاری صفحات وبسایت شما را افزایش خواهد داد. نتیجه این است که با بهبود تجربه کاربری افراد، ترافیک وبسایت‌تان افزایش پیدا کرده و کسب‌و‌کار‌تان موفق‌تر خواهد شد.

چرا انتخاب VPS برای میزبانی وب مهم است؟

انتخاب سرور مجازی که با مخفف VPS هم شناخته می‌شود، در سال‌های اخیر به‌عنوان یک جایگزین مقرون‌به‌صرفه برای هاست اختصاصی تبدیل شده است. این نوع میزبانی وب، جوانب مثبت زیادی دارد که قبل از تصمیم‌گیری باید در نظر بگیرید. در ادامه مطلب، قصد داریم مزایای این نوع سرور را به شما توضیح دهیم تا آگاهانه‌تر تصمیم بگیرید.

مقیاس پذیری منابع

سرورهای مجازی بسیار مقیاس‌پذیر هستند؛ بنابراین می‌توانید به‌راحتی منابع را با تغییر نیاز خود اضافه یا حذف کنید. این مورد به‌ویژه برای مشاغلی که دوره‌های پر‌ترافیک یا تقاضای زیاد را تجربه می‌کنند مفید است.

امنیت

سرورهای مجازی نسبت به میزبانی مشترک از امنیت بیشتری برخوردار هستند؛ زیرا هر سرور در یک ماشین فیزیکی از سرورهای دیگر جدا شده است. این بدان معنی است که اگر یک وبسایت در همان دستگاه هک شود، وبسایت‌های دیگر را تحت‌تأثیر قرار نخواهد داد.

افزایش سرعت و پایداری

در سرور مجازی برخلاف هاست اشتراکی، منابع اختصاصی هستند. به‌همین خاطر، هر کاربر از منابع مخصوص خود استفاده می‌کند که با هیچ کاربر دیگری مشترک نیست. همین موضوع باعث می‌شود میزان پایداری و سرعت سایت افزایش پیدا کند.

بهبود تجربه کاربری

مشکلات فنی، ترافیک سنگین و حملات سایبری باعث می‌شوند که یک سایت نتواند ارتباط درستی با کاربران برقرار کند‌. در این حالت، سایت داون شده و کاربران تجربه بدی از وبسایت‌تان پیدا خواهند کرد، اما سرور مجازی با حل این مشکلات، رابطه کاربران با وبسایت را بهبود می‌بخشد.

قبل از خرید VPS باید چه نکاتی را بدانیم؟

قبل از خرید VPS ابتدا باید بدانید سرور مجازی چیست؟ در حقیقت، سرور مجازی بخشی از یک‌ سرور فیزیکی است که به‌شکل مجازی‌سازی‌شده به کاربران ارائه می‌شود. قبل از خرید این سرور کاربردی لازم است نکات زیر را در نظر داشته باشید:

ترافیک وبسایت

قبل از خرید سرور مجازی باید میزان ترافیک و بازدید از وبسایت خود را در نظر داشته باشید؛ چرا که این موضوع تاثیر به‌سزایی بر مشخص کردن منابع لازم برای سرورهای مجازی مورد نظر دارد‌. اگر سایت شما نوپا است و ترافیک کمی دارید، یک VPS کم‌هزینه با منابع محدود برای‌تان کافی خواهد بود.

اگر وبسایت‌تان حجم بازدید متوسطی دارد، باید سروری را انتخاب کنید که فضای ذخیره‌سازی آن بیشتر باشد. در صورتی که ترافیک بالایی را تجربه می‌کنید، باید به فکر یک VPS قوی‌تر باشید که منابع اختصاصی داشته باشد.

نوع محتوا

نوع محتوای وبسایت در میزان ترافیک پیش‌رو تاثیر دارد‌. برای مثال، وبسایت‌های خبری همیشه ترافیک بالایی را تجربه خواهند کرد. پس قبل از خرید سرور مجازی، به این موضوع هم توجه داشته باشید.

CMS مورد استفاده

قبل از خرید سرور مجازی باید به CMS مورد استفاده هم توجه کنید. مشخص کنید که سیستم مدیریت محتوای وبسایت‌تان کدام‌یک از مواردی مثل وردپرس، جوملا، اپن کارت، وب فلو و… است.

میزان رشد آینده

سرور مجازی برای مشاغل کوچکی که در حال رشد هستند بسیار مناسب است. با افزایش ترافیک وبسایت و منابع مورد نیاز، VPS فضایی را برای افزایش منابع فراهم می‌کند. برخلاف میزبانی‌هایی که در آن‌ها ممکن است با محدودیت منابع مواجه شوید، میزبانی VPS مقیاس‌پذیری لازم برای برآورده کردن نیازهای رشد شما را ارائه می‌دهد. پس باید میزان رشدتان را در آینده‌ای نزدیک پیش‌بینی کرده و باتوجه‌به آن، سرور مناسب را انتخاب کنید.

حساسیت وبسایت

هر چقدر حساسیت‌های امنیتی وبسایت شما بیشتر باشد، لازم است راهکارهای ایمنی نیز قوی‌تر شوند. بنابراین، باید برای انتخاب منابع سرور، دقت بیشتری داشته باشید.

مشخصات مهم سرور مجازی برای میزبانی وب‌سایت

آیا می‌دانید اصلی‌ترین ویژگی‌های سرور مجازی مناسب برای میزبانی وبسایت چیست؟

  • RAM: حجم RAM مورد نیاز شما براساس حجم کار و برنامه‌های اجراشده تعیین می‌شود. سرور مجازی این امکان را به شما می‌دهد باتوجه‌به این موارد، حافظه RAM را تغییر دهید.
  • CPU: حتما به هسته‌های پردازشگر و سرعت کلی آن توجه داشته باشید. انتخاب پردازنده بهتر، باعث پردازش بار کاری بیشتر توسط سرور خواهد شد.
  • فضای ذخیره‌سازی: برای تعیین فضای ذخیره‌سازی، باید نوع و محتوای برنامه‌های ذخیره‌شده را در نظر بگیرید. هنگام انتخاب نوع فضای ذخیره‌سازی معمولا SSD نسبت به HDD گزینه بهتری خواهد بود.
  • پهنای باند: پهنای بلند به‌طور مستقیم بر سرعت و روان بودن سایت اثر می‌گذارد. پس پهنای باند را باتوجه‌به نیازهای وبسایت‌تان مشخص کنید.
  • آپ‌تایم بالا: آپ‌تایم، مدت زمانی است که وبسایت شما در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. یک سرور معتبر باید حداقل ۹۹.۹% آپتایم ارائه دهد تا تاثیر منفی بر فروش شما نگذارد.

سیستم‌عامل مناسب برای میزبانی وب (ویندوز یا لینوکس؟)

برای انتخاب سیستم عامل VPS باید به نیازهای خود توجه داشته باشید. با وجود این که ویندوز، رابط کاربری آسانی را ارائه می‌دهد، برای سایت‌هایی مانند وردپرس، لینوکس گزینه بهتری به نظر می‌آید؛ چرا که انعطاف‌پذیری بالایی دارد، از زبان‌های برنامه‌نویسی زیادی پشتیبانی می‌کند و با محیط‌های سروری هماهنگی زیادی دارد.

یکی از تفاوت‌های مهم این دو‌ سیستم عامل، مربوط به زبان‌های قابل پشتیبانی آن‌ها است. دومین تفاوت این دو‌ مورد، رابط کاربری آن‌ها است. ویندوز، رابط کاربری گرافیکی دارد، در حالی که لینوکس، به‌شکل رابط خط فرمان فعالیت می‌کند.

موقعیت جغرافیایی سرور و تأثیر آن بر سرعت سایت

باتوجه‌به این که سرور خارج از مزایایی مانند آپ‌تایم مداوم و امنیت بیشتر برخوردار است، معمولا سرعت بیشتری را ارائه داده و تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد. اگر حوزه فعالیت وبسایت شما خبرگذاری‌های ملی و… است، باید سرور ایران را انتخاب کنید.

پشتیبانی فنی، امنیت و قابلیت ارتقا

یکی از مهم‌ترین نکات انتخاب ارائه‌دهنده سرور مجازی، توجه به شرایط پشتیبانی آن است. با دریافت خدمات پشتیبانی ۲۴ ساعته می‌توانید نسبت به حل مشکلات وبسایت خود در هر ساعتی از شبانه‌روز آسوده‌خاطر باشید و در مورد آیتم‌های مهمی مانند بکاپ‌گیری به مشکلی بر نخورید.

مقایسه چند سناریوی کاربردی برای انتخاب VPS

با در نظر گرفتن تمام این موارد، چگونه می‌توان تشخیص داد که آیا برای وبسایت خود به VPS نیاز دارید؟ در ادامه، چند نمونه آورده شده است:

یک وبسایت خبری پربازدید: سایتی با مقالات خبری، روزانه هزاران دنبال‌کننده در شبکه‌های اجتماعی دارد. VPS کمک می‌کند تا وبسایت در دسترس باشد و بتواند هر درخواستی را به موقع انجام دهد.

یک فروشگاه آنلاین پرطرفدار: اگر هزاران مشتری دارید، VPS راه‌حل میزبانی عالی برای وبسایت تجارت الکترونیک شما است. این سرور، پهنای باند ترافیک زیادی دارد و می‌تواند چندین درخواست را به‌طور همزمان پشتیبانی کند.

یک وبسایت کوچک با پتانسیل رشد: یک کسب‌و‌کار کوچک مجبور نیست برای همیشه “کوچک” بماند. با بهبود خدمات مشتری و بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، رشد سریعی به‌دنبال خواهد داشت. در این صورت، بهتر است یک میزبان با قابلیت ارتقاء مانند سرور مجازی را انتخاب کنید.

جمع‌بندی

قبل از انتخاب سرور مجازی سعی کنید ابتدا نیازهای کلی وبسایت خود را ارزیابی کنید و با دقت، مواردی مثل CPU، RAM، پهنای باند و آپ‌تایم را در نظر داشته باشید.

Share