رئیس اتاق بازرگانی تهران؛

آیا زمان آن نرسیده به جای اینکه نظاره گر پیشرفت همسایه‌ها باشیم فکری به حال خود کنیم؟

محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران، تاکید کرد که حتی در سخت‌ترین شرایط نور امید وجود دارد و کارآفرینان و فعالان اقتصادی سفیران امیدبخش جامعه هستند، اگر نظام حکمرانی اقتصادی بتواند فضای فعالیت برای آنها فراهم کند و عرصه را بیش از این بر آنها تنگ نکند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، محمود نجفی عرب، رییس اتاق بازرگانی تهران در نهمین دوره مراسم کارآفرینی امین الضرب گفت: جامعه بهش خصوصی ایران هیچ گاه خود را از ملت و نظام سیاسی و اقتصادی ایران جدا نمی‌داند و هر قدمی که برداشته می‌شود به پیشرفت این سرزمین نگاه دارد در نتیجه نقد‌ها هم از دریچه دلسوزانه صورت می‌گیرد و آنچه خطاب به دولت و حاکمیت اعلام می‌شود راه حل‌هایی برای مشکلات است.

 وی افزود: نارضایتی فعالان اقتصادی نتیجه فضای حاکم بر جامعه ایران است، بزرگ‌ترین رنج اقتصاد ایران پیش بینی ناپذیر بودن آن است، امروز فضای کسب و کار نامساعد است چرا برخی کشور‌ها و ملت‌ها توانسته‌اند به توسعه و رشد اقتصاد و رفاه دست پیدا کنند و شماری دیگر درگیر فقر و تبعیض هستند؟ عجم اوغلو در این باره گفته خیلی‌ها این موضوعات را ناشی از فرهنگ و جغرافیا می‌دانستند در حالی که حکمرانی مطلوب مسیر رشد اقتصادی را فراهم می‌کند، چگونه کشوری که زمانی صادرکننده برق بود الان با کمبود رو به رو شده است؟

نجفی عرب اظهار کرد: متاسفانه قوه مجریه به بهانه رعایت عدالت و تنظیم بازار دست از تصدی گری برنمی دارد و همین رفتار باعث شده خصوصی سازی هم با شکست مواجه شود به همین دلیل صاحبان بنگاه‌های ایرانی اکنون با ناامیدی و رخوت با موضوعات برخورد می‌کنند و ملت در شرایط سختی قرار گرفته است، کاش سیاستگذاران کمی از زمان خود را صرف مطالعه زندگی کارآفرینان می‌کردند، سال هاست که محافل کارشناسی از جمله اتاق بازرگانی از دولت‌ها می‌خواهند به جای دخالت، قانونگذار باشند.

رییس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: اگر چین با سیاست در‌های باز توانست در مسیر توسعه قرار بگیرد پیشران آن اعتماد به بخش خصوصی بود آیا زمان آن نرسیده که از تجربه‌ها درس بگیریم و به جای اینکه نظاره گر پیشرفت همسایه‌ها باشیم فکری به حال خود کنیم؟

وی در ادامه یه توسعه روابط فرامرزی تاکید کرد و گفت: اقتصاد هیچ کشوری بدون توسعه روابط بین المللی به نتیجه مطلوب نمی‌رسد هر چند پتانسیل‌های اقتصاد ایران زیاد است، اما برای نوسازی مسیر باید از فناوری‌های روز بهره برد و به این منظور باید از سد تحریم‌ها عبور کرد.

نجفی عرب در ادامه به جایگاه مردم اشاره و بیان کرد: مردم بی شک مهم‌ترین سرمایه اجتماعی هستند، زمانی که اقتصاد کره جنوبی در آستانه فروپاشی قرار گرفت این کشور با اعطای طلا از سوی مردم از بحران نجات پیدا کرد، صداقت آقای پزشکیان این پتانسیل را دارد تا از مردم کمک بخواهد و پیش شرط آن شنیدن صدای مردم است، اقتصاد ایران به توجه فوری نیاز دارد و معیشت مردم در خطر است در همین حال بخش خصوصی خود را از مردم و حاکمیت جدا نمی‌داند روح کارآفرینی امید است و هر کارآفرین سفیر امیدبخشی به کشور است.

نهمین دوره مراسم اعطای لوح، نشان و تندیس امین‌الضرب توسط اتاق بازرگانی تهران برگزار شد

 

 این مراسم که برابر معمول ۹سال گذشته در تالار وحدت تهران و با حضور جمع کثیری از اعضای اتاق بازرگانی تهران و فعالان بخش خصوصی و نمایندگان تشکل‌ها برگزار شد از ۷ چهره اثرگذار در روند توسعه کشور با اعطای لوح، نشان و تندیس امین‌الضرب تجلیل شد.

این مراسم با سخنان محمود نجفی عرب، رئیس اتاق تهران، آغاز شد که طی آن امید، روح کارآفرین و کارآفرینی عنوان و اعلام شد که اگر نظام حکمرانی کشور دست از تصدی‌گری برداشته و با تمرکز روی نظارت و رگولاتوری، فضای کسب‌وکار را برای فعالان اقتصادی تسهیل کند، روح امید به جامعه تزریق شده و موجبات رشد و شکوفایی اقتصادی و خروج از دوران سختی و عسرت فراهم می‌شود.

در ادامه این مراسم بیانیه با یادی از درگذشتگان و کارآفرینانی که در سال‌های قبل برگزیده مراسم امین‌الضرب شده اما امروز در قید حیات نیستند، یاد و خاطره آنها گرامی داشته شد. پس از آن با قرائت بیانیه هیات داوران، برگزیدگان به ترتیب معرفی شده و مورد تجلیل قرار گرفتند.

پدر اینترنت ایران

نخستین برگزیده نهمین مراسم امین‌الضرب که مورد تقدیر قرار گرفت، سیاوش شهشهانی، چهره ماندگار ریاضی و کسی بود که ایران را از طریق اینترنت به جهان وصل کرد. او فردی است که موفق شد پسوند دات آی‌ار (.ir) را در اینترنت جهانی برای سایت‌های ایرانی به ثبت برساند. اتاق تهران نیز با اعطای لوح و نشان امین‌الضرب از این دانشمند برجسته کشور در نهمین دوره مراسم امین‌الضرب تقدیر و تجلیل به عمل آورد.

خواب راحت مردم

محمود زینی، از بنیانگذاران و مدیرعامل کارخانه لایکو که در سال ۱۳۵۵ با خرید ماشین‌آلات منسوج نبافته و کالای خواب، در حالی وارد این حوزه شد که تا پیش از آن هیچ شرکتی کالای خواب در ایران تولید نمی‌کرد. او نخستین کسی بود که برای خواب مردم کالای باکیفیت داخلی تولید کرد. شرکت لایکو طی دهه‌های اخیر علاوه بر تولید برای بازار داخل، به بازارهای اروپا، آسیا و آفریقا نیز صادرات داشته است. محمود زینی به پاس فعالیت‌های اقتصادی‌اش از هیات داوران نهمین دوره جشنواره امین‌الضرب لوح و نشان امین‌الضرب دریافت کرد.

مرد راه

جواد خوانساری، پیشکسوت صنعت مهندسی راه و ساختمان و رئیس هیات مدیره شرکت هریسون نیز، یکی دیگر از برگزیدگانی بود که به خاطر چند دهه فعالیت در عرصه ساخت و توسعه زیرساخت‌های کشور از جمله ۲۰ کارخانه و مجتمع صنعتی، احداث نیروگاه، ساخت حدود ۴۰۰ کیلومتر راه و پل و … با اعطای لوح و نشان امین‌الضرب مورد تجلیل قرار گرفت.

فولاد آب‌دیده

محمدرضا جابر انصاری که سابقه عضویت در هیات نمایندگان اتاق تهران را نیز در پرونده خود دارد و از بنیانگذاران گروه صنعتی سپاهان است، نیز به واسطه دهه‌ها فعالیت اقتصادی و حرکت در مسیر توسعه کشور، از سوی هیات داوران به عنوان برگزیده این دوره جشنواره کارآفرینی امین‌الضرب شناخته شد. جابرانصاری نیز با دریافت لوح و نشان امین‌الضرب مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفت.

گنج کارآفرینی

محمدرضا تقی گنجی، از بنیانگذاران گروه صنعتی رازی و رئیس هیات مدیره کارخانه یزد تایر نیز از چهره‌های شناخته شده اقتصاد کشور است. خانواده گنجی از دیرباز در بازار تهران فعال بودند و در صنایع مختلفی از تولید چسب گرفته تا لاستیک و تایر، نخ تایر و کربن فعالیت دارند. آنها حتی در دوره‌ای بیمه رازی را هم راه‌اندازی کرده و به یکی از بیمه‌های بزرگ کشور تبدیل کردند اما بعدها از مدیریت آن خارج شدند. محمدرضا تقی‌گنجی نیز از سوی هیات داوران نهمین دوره جشنواره کارآفرینی امین‌الضرب به پاس چند دهه فعالیت‌های گسترده در حوزه تولید و کارآفرینی به عنوان برگزیده اعلام شد و لوح و نشان امین‌الضرب اتاق تهران را دریافت کرد.

کارآفرین کهنه‌کار

در بخش پایانی مراسم و زمانی که نوبت به اعطای تندیس کارآفرینی امین‌الضرب رسید، نام احمد گرامی، رئیس هیات مدیره گروه صنعتی گلستان، اعلام شد. این کارآفرین باسابقه با نزدیک به هفت دهه فعالیت برای ۸۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است. گروه گلستان ۷۳۰ فروشگاه زنجیره‌ای دارد. گلستان در سال ۱۳۴۹ نخستین شرکتی بود که در ایران به تولید چای بسته‌بندی شده پاکتی با دستگاه‌های تمام‌اتوماتیک روی آورد. گروه صنعتی گلستان طی سال‌ها فعالیت‌های خود را بسیار گسترش داده و در حوزه تولید محصولات غذایی، توزیع، واردات خودرو و … فعالیت می‌کند و علاوه بر داشتن یک خیریه برای نگهداری کودکان بدسرپرست یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های درمانی کشور با هزار تختخواب را در بخش شمالی بیمارستان امام خمینی ساخت و با تجهیزات کامل به دانشگاه علوم پزشکی تهران اهدا کرد.

بزرگ‌مرد تجارت

دیگر برگزیده برتر نهمین دوره جشنواره امین‌الضرب که تندیس کارآفرینی این جشنواره را دریافت کرد، محسن جلال‌پور، فعال اقتصادی باسابقه و خوشنام و رئیس اسبق اتاق‌های بازرگانی کرمان و ایران بود. جلال‌پور که در هیات مدیره بیش از ۲۰ شرکت حضور دارد، قریب به ۱۰هزار شغل ایجاد کرده و ۱.۲ میلیارد دلار صادرات پسته در سال دارد.

او که از خانواده‌ای بازرگان و تاجر است، توانست فعالیت‌های اقتصادی شخصی و خانوادگی‌اش را بسیار گسترش دهد، به طوری که شرکت او هم‌اکنون تولیدکننده ۲۵درصد مغز پسته سبز دنیاست. محسن جلال‌پور علاوه بر فعالیت‌های گسترده اقتصادی در بازارهای داخلی و خارجی که به درخشش برند ایران در جهان کمک بسیاری کرده است، در حوزه فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی نیز چهره‌ای شناخته شده است و با تهیه و انتشار کتاب‌هایی در معرفی بزرگان خطه کرمان سعی در شناساندن و معرفی این الگوهای کارآفرینی برای جوانان بوده است. او هم‌چنین یک بیمارستان بزرگ و مجهز پیوند اعضا با ۵ هزار متر مربع در شهر کرمان ساخته و راه‌اندازی کرده است.از محسن جلال‌پور به پاس یک عمر فعالیت در عرصه کارآفرینی و اقتصاد کشور با اعطای لوح، نشان و تندیس امین‌الضرب قدردانی شد.

Share