موضوع در جلسه شورای تأمین استان مطرح می‌شود؛

مدیرکل منابع طبیعی گیلان صدای اعتراض صنوبرکاران را شنید؛ درصدد رفع مشکلات هستیم!

مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به تجمع مقابل استانداری گفت: از لحاظ سطح کشت درختان صنوبر در رتبه سوم کشور و از لحاظ تولید حجمی، رتبه اول کشور را داریم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سید مازیار رضوی در گفتگو با مثبت مردم با اشاره به اعتراض فروشندگان چوب و کارگران شاغل در کارگاه‌های چوب‌بری شهرستان صومعه‌سرا و تجمع آن‌ها در مقابل استانداری گیلان گفت: اعتقاد ما به این است که درخت صنوبر، گونه جنگلی محسوب نمی‌شود و ما در صدد رفع مشکل تجمع‌کنندگان هستیم.

 وی افزود: طبق مصوبه‌‌ای که سازمان منابع طبیعی صادر کرده بود مردم باید برای قطع درخت صنوبر، گواهی مخصوص درخت صنوبر را داشته باشند. این مصوبه با توجه کمبود نیروی انسانی و رتبه اول استان در تولید صنوبر در کشور، باعث بروز مشکلاتی شد و امروز شاهد اعتراض عده‌ای از کارگران و فروشندگان چوب هستیم.

 مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه در مردادماه امسال، مشکل مجوز را حل کردیم، گفت: یک سری از افراد از این موضوع سوءاستفاده کردند و زیر درختان صنوبر، درخت جنگلی بارگیری کردند و چون از درختان صنوبر برای قاچاق چوب جنگلی استفاده شده بود سیستم نظارتی ورود کرد که اگر با این اوصاف، کاشت و برداشت درخت صنوبر آزاد باشد ما درختان جنگلی را از دست می‌دهیم به همین خاطر جلوی صدور مجوز منابع طبیعی را گرفتند و این مشکل به قوت خودش باقی ماند.

 رضوی با اشاره به تجمع‌ تولیدکنندگان صنوبر در مقابل استانداری گفت: اینها پیگیر هستند که بحث درختان صنوبر به‌مانند درختان جنگلی مشمول مجوز و پروانه حمل و قطع نباشد.

 وی گفت: افرادی سوءاستفاده‌گر و سودجو هستند که قطع درختان را غیرقانونی انجام می‌دهند؛ نظر ما این است که درخت صنوبر مشمول درختان جنگلی نباشد؛ چون صنوبر یک‌گونه کاملاً باغی است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به وجود مزارع کشت صنوبر در استان گفت: در استان ۳۵ هزار هکتار مستثنیات اشخاص داریم که کاشت صنوبر در آن انجام می‌شود و این تولیدکنندگان، زراعت چوب و فروش چوب را پیگیری می‌کنند.

 رضوی افزود: ۱۷ هزار هکتار صنوبرکاری در اراضی ملی و مجریان طرح‌های جنگلداری و زراعت چوب داریم و به گزارش دوستان منابع طبیعی، چیزی نزدیک به ۲۵۰۰ تا ۳ هزار هکتار اراضی تصرفی است که مردم در دهه‌های گذشته صنوبرکاری کردند و این باعث چالش شده است.

وی در خصوص میزان برداشت درخت صنوبر طبق آخرین آمار در استان گیلان گفت: ۷۰۰ هزار مترمکعب صنوبر در استان برداشت می‌شود که می‌تواند مواد اولیه صنایع چوبی استان و خارج از استان را فراهم کند.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: از لحاظ سطح کشت درختان صنوبر در رتبه سوم کشور و از لحاظ تولید حجمی رتبه اول کشور محسوب می‌شویم.

 رضوی با اشاره به تجمع تولیدکنندگان صنوبر مقابل استانداری گفت: ما در صدد هستیم مشکلات را حل کنیم و نامه‌نگاری‌هایی در این زمینه انجام شده است و این موضوع در جلسه شورای تأمین استان مطرح می‌شود؛ منتهی مردم هم باید به ما کمک کنند و در بحث اراضی ملی و در سرقت، قطع صنوبر و کاشت بدون مجوز به ما اطلاع‌رسانی کنند.

Share