سنگ اندازی منابع طبیعی برای واحدهای تولیدی با ایجاد محدودیتهای سختگیرانه!
درحالی که سالهای قبل طرح زراعت چوب یکی از مهمترین طرحهای سازمان جنگلها برای حفظ و تأمین چوب موردنیاز کشور محسوب میشد اما سازمان منابع طبیعی به جای برخورد با قاچاقچیان و حفظ جنگلها که وظیفه ذاتی این سازمان است عملا دست و پای کشاورزان و تولیدکنندگان را بسته و آنها را تحت فشار قرار داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، کارگران فعال در کارخانه های پالت سازی، تولید قرقره، باکس، جعبه و ابزار چوبی استان گیلان نسبت به قوانین سختگیرانه و به دور از منطق وضع شده توسط منابع طبیعی با برگزاری تجمعی، گلایه خود را بیان کردند.
یکی از فعالان این حوزه با بیان اینکه منابع طبیعی به بهانه جلوگیری از قاچاق چوب محدودیتهای سختگیرانه ای را وضع کرده است، تصریح کرد: هم اکنون کلیه قطع و حمل چوب صنوبر کشاورزان را منوط به دریافت مجوز کرده است. از سوی دیگر نیز روزهای یکشنبه و سه شنبه هر هفته مجوز نقل و انتقال می دهد که همین امر سبب شده واحدهای تولیدی با کمبود مواد اولیه مواجه شوند. همچنین با توجه به اعمال محدودیت چون تعداد متقاضیان زیاد است کارها به کندی پیش میرود و عملا به روزهای آتی موکول شده است.
این فعال حوزه چوب با اشاره به شعار سال مبنی بر “جهش تولید با مشارکت مردم” اظهار کرد: در استان گیلان هزاران نفر به انواع مختلف با زراعت چوب صنوبر و فروش آنها امرار معاش میکنند اما گویا مسئولان تصمیم گرفته اند تا به جای حل مسئله، صورت مسئله را پاک کنند. منابع طبیعی از چندین ماه قبل شروع به توقیف کامیون های ما که حامل پالت های چوبی، ضایعات چوب، خاک اره چوب در جاده ها کرده در حالیکه خوراک مصرفی کارخانجات ما چوب سفید ایرانی (صنوبر) یا چوب وارداتی از کشور روسیه است.
آنها خواستار تسهیل قوانین جهت افزایش تولید و رونق اشتغال شد و تاکید کردند: حتی در انتقال ضایعات و خاک اره نیز با محدودیت مواجه هستیم که با توجه به عمر کوتاه و فسادپذیری آن منجر به ضرر و زیان هنگفتی به تولیدکنندگان شده است.
درحالی که سالهای قبل طرح زراعت چوب یکی از مهمترین طرحهای سازمان جنگلها برای حفظ و تأمین چوب موردنیاز کشور محسوب میشد اما سازمان منابع طبیعی با اعمال اینگونه محدودیتها به جای برخورد با قاچاقچیان و حفظ جنگلها که وظیفه ذاتی این سازمان است عملا دست و پای کشاورزان و تولیدکنندگان را بسته و آنها را تحت فشار قرار داده است.
گفتنی است، اعتراض زارعان و تولیدکنندگان درحالی است که پیش از این سعید رحمت زاده نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی گفته بود: ” شهرستان صومعهسرا رتبه اول تولید چوب صنوبر را دارد اما با توجه به ضوابطی که گذاشتند همه صنوبرکاران را ناراضی کرده است، ممکن است در فرآیند هر کاری اهمال کاری یا خطا صورت گیرد، به خاطر چند مورد اشتباه نباید به صنعت صنوبرکاری آسیب برسد، باید با تخلف برخورد شود. رفع مشکل صنوبرکاری برای استان گیلان و شهرستان صومعه سرا مزیت اجتناب ناپذیر است، برخی اشکالات جزئی نباید فرصت طلایی صنوبرکاری را تبدیل به تهدید کند، با حمایت استاندار و کمک مسئولین استان صنوبرکاری رونق میگیرد و توسعه مییابد”.
دیدگاه