محققان دانشگاه هاروارد اعلام کرد

خاصیت فوق العاده روغن زیتون؛ کاهش خطر ابتلا به فراموشی و مرگ ناشی از زوال عقل

پژوهشی جدید نشان داده است مصرف منظم روغن زیتون فواید سلامت زیادی به همراه دارد! این پژوهش به وضوح ارتباط بین مصرف روغن زیتون و خطر نسبتاً کمتر مرگ ناشی از زوال عقل را نشان داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، آیا مصرف روغن زیتون برای سلامتی مفید است یا تنها نشان دهنده یک رژیم غذایی سالم است؟

به نقل از واشینگتن پست، محققان دانشگاه هاروارد پژوهشی جدید درباره فواید روغن زیتون انجام داده‌اند. دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، دو گروه از متخصصان بهداشت ایالات متحده را مورد بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید مصرف روزانه روغن زیتون خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش می‌دهد. بر طبق این پژوهش مصرف حداقل نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز خطر مرگ ناشی از زوال عقل را ۲۸ درصد کاهش می‌دهد.

 شرکت‌کنندگانی که مصرف روغن زیتون بیشتری را گزارش کردند، بدون در نظر گرفتن کیفیت رژیم غذایی یا پیروی از رژیم مدیترانه‌ای کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از زوال عقل بودند. محققان دریافتند جایگزینی حدود یک قاشق چایخوری سس مایونز با مقدار معادل روغن زیتون با کاهش ۱۴ درصدی خطر مرگ ناشی از زوال عقل همراه است. در این پژوهش دو گروه از ۹۲۰۰۰ متخصص بهداشت مرد و زن در ایالات متحده طی ۲۸ سال مورد بررسی قرار گرفتند. تقریباً ۶۵ درصد از شرکت کنندگان زن بودند و ۴۷۵۱ نفر از شرکت کنندگان به دلیل زوال عقل در طول دوره پژوهش فوت کردند.

استفاده از روغن زیتون با کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی نیز همراه است. این روغن بخشی مهم از رژیم غذایی مدیترانه‌ای است که به عنوان سالم‌ترین رژیم غذایی شناخته می‌شود. پژوهشی در سال ۲۰۱۴ نشان داد روغن زیتون خطر مشکلات قلبی عروقی در افراد مسن را کاهش می‌دهد. پژوهش جدید درباره ارتباط مصرف روغن زیتون و ابتلا به زوال عقل در سال ۲۰۲۲ نتیجه گرفت مصرف روغن زیتون خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را ۱۹ درصد کاهش می‌دهد. مرتبط است.

مارتا گواش فر، دانشیار تغذیه در دانشگاه هاروارد می‌گوید: «روغن زیتون سرشار از چربی‌های غیراشباع است و حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است که از سلامت مغز محافظت می‌کنند.». آن جولی تسیر، محقق تغذیه در دانشگاه هاروارد، افزود: «روغن زیتون با عبور از سد خونی مغزی به طور مستقیم برای مغز مفید است و به طور غیرمستقیم از مغز بر سلامت قلب نیز تأثیرگذار باشد.»

برای این پژوهش هر چهار سال از ۹۲۰۰۰ شرکت‌کننده درباره مواد غذایی مصرفی‌شان سوال شد. این پژوهش از سال ۱۹۹۰ آغاز شد. یک پزشک گواهی فوت شرکت کنندگانی را که در طول دوره مطالعه فوت کرده بودند را بررسی می‌کرد تا مشخص کند که آیا زوال عقل علت مرگ بوده است یا خیر. در نهایت مشخص شد ۴۷۵۱ نفر از شرکت کنندگان بر اثر زوال عقل جان باخته‌اند.

این پژوهش به وضوح ارتباط بین مصرف روغن زیتون و خطر نسبتاً کمتر مرگ ناشی از زوال عقل را نشان داد، اما محققان رابطه علّی پیدا نکردند. این گروه تحقیقاتی فاش کردند برای یافتن یک رابطه علت و معلول میان مصرف روغن زیتون و کاهش خطر مرگ ناشی از زوال عقل به پژوهش‌های بیشتری نیاز است. این مطالعه همچنین رژیم غذایی متخصصان سلامت را مورد بررسی قرار داد، به این معنی که نتایج ممکن است به یک جمعیت وسیع‌تر و متنوع‌تر قابل تعمیم نباشد. گواش فر گفت با پژوهش موجود نمی‌توان میان استفاده از انواع مختلف روغن زیتون، مانند روغن بکر یا فوق بکر، که دارای ترکیبات زیست فعال و آنتی اکسیدان‌های بالاتر هستند، تفاوت قائل شد.

Share