حامد فومنی خبر داد

اکران فیلم مستند پرتره شیون فومنی در خانه هنرمندان ایران

اولین اکران فیلم مستند پرتره شیون فومنی از سوی مجله بخارا با همکاری بنیاد فرهنگی شیون فومنی با عنوان «شب شیون فومنی» برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، حامد فومنی مدیر بنیاد فرهنگی شیون فومنی اظهار کرد: اولین اکران فیلم مستند پرتره شیون فومنی از سوی مجله بخارا با همکاری بنیاد فرهنگی شیون فومنی با عنوان «شب شیون فومنی» در ساعت پنج بعدازظهر روز پنج شنبه، دهم خرداد ۱۴۰۳ در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

وی گفت: در این آیین، پس از سخنرانی کاوه بهرامی مقدم، علی دهباشی و حامد فومنی شاهد نمایش فیلم مستند «دره پروانه ها» خواهیم بود.

در ادامه مدیر بنیاد فرهنگی شیون فومنی عنوان کرد: «دره پروانه ها»، فیلم مستند پرتره شیون فومنی است که این فیلم در راستای شیون شناسی، شناخت و  تبیین ناگفته‌هایی از زندگی، افکار و اندیشه‌های ادبی، سیر و سلوک شاعرانه و اثرگذاری‌های شیون فومنی در اجتماع و در شعر و ادبیات معاصر ساخته شده است.
حامد فومنی درباره عوامل سازنده فیلم مستند «دره پروانه ها» گفت: کاوه بهرامی مقدم کارگردان، فیلمنامه‌نویس و مجری طرح، هامون بهرامی مقدم مدیرتصویربرداری، تدوین و صداگذاری و حامد فومنی پژوهش و دکلمه اشعار گیلکی و فارسی از عوامل سازنده این فیلم و تهیه کننده  فیلم مستند شیون فومنی، بنیاد فرهنگی شیون فومنی است.

شیون فومنی (میراحمد فخری نژاد) متولد سوم دی ۱۳۲۵، شاعر و ترانه سرا، از مشاهیر و مفاخر فرهنگی و از معدود شاعران موفق دو زبانه معاصر، از سویی در شعر گیلکی از قله‌های شعر گیلان و از شاعران محبوب و مردمی شمال کشور و در شعر و غزل فارسی از چهره‌های نامدار معاصر به شمار می‌رود. اشعار گیلکی شیون فومنی، سرتا سر گیلان را در نوردیده و در دل مردم جای دارد. مجموعه آلبوم‌های صوتی شعر گیلکی شیون فومنی با عنوان «گیله اوخان» (پژواک گیلان) از نظر ارزش، منزلت و اعتبار فرهنگی همانند آثار فاخری چون: شاهنامه فردوسی، دوبیتی‌های باباطاهر، مثنوی مولانا، بوستان  و گلستان سعدی و دیوان حافظ و…به عنوان یکی از گنجینه‌ها و میراث معنوی، مصداق هویت و شناسنامه فرهنگی گیلانیان محسوب می‌شود. او خالق ترانه‌های خاطره‌انگیزی به گیلکی و فارسی است.
اشعار و غزل‌های فارسی شیون فومنی در سه سطح زبانی، ادبی و فکری، نشان دهنده‌ی پیوند خجسته‌ی «نوآوری» و «سنت» است و این مهم برخاسته از پشتوانه‌ی غنی و درک عمیق شاعر از فرهنگ و ادبیات پیشین تا جریان‌های ادبی معاصر بوده است که با نگاهی تازه به جهان و انسان در بافت و بیان و ذهن و زبانی شاعرانه، شیون را در گونه‌های غزل معاصر اعم از جریان خلاق غزل نو، غزل تصویری و…به عنوان شاعر موفق «غزل نوسرا» و «نوآور در غزل» معرفی می‌کند.
شیون در بیست و سوم شهریور ۱۳۷۷ پس از یک دوره بیماری کلیوی چشم از جهان فروبست. از وی آثار متعددی به گیلکی و فارسی منتشر شده و نیز در دست انتشار می‌باشد.

Share