اگر از آنکه به او رای داده اید ناراحتید، رأی‌تان را پس بگیرید

پورمحمدی: رفتار امروز مجلس خبرگان را ضعیف و معیوب می دانم؛ من هم معترضم

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز می گوید: اینگونه نیست که شما بفرمایید الان کسی آمد و نسبت به برجام فلان گونه صحبت کرد، پس او را بزنیم کنار، او نباید رهبر انتخاب کند! خب پس رهبر را همان دوستانی انتخاب کنند که یک روز در سیاست، مدیریت، انقلاب و مبارزه نبودند و سرد و گرم دنیا را نچشیدند!

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در جمع شماری از طلاب تهران خاطرنشان کرد: بسیار مهم است که قانون اساسی به عنوان یک مجموعه جامع مورد توجه قرار گیرد. این مساله‌ای است که امروز به آن به شدت نیاز داریم. البته یک اشکال بزرگ داریم و آن این است که به قانون اساسی خوب عمل نکرده ایم.

وی افزود: این اشکال به ما وارد است. باید بررسی کنیم که چرا نتوانستیم به آن عمل کنیم؟ گیر آن کجا بوده است؟ به چه بندها و اصولی عمل نکردیم و چرا به آن‌ها عمل نشده است. اگر قابل عمل نیست به اصلاح و بازنگری آن بپردازیم. اگر می‌توان به آن عمل کرد، به آن عمل کنیم. چرا عمل نمی‌کنیم!

 یکی از حاضران در این نشست در خصوص برخی نابسامانی‌ها و ناکارآمدی‌ها در نهادهای زیر مجموعه رهبری پرسید.

پورمحمدی در پاسخ به این سوال، گفت: من فراتر از آنچه که شما گفتید انتقاد دارم. در مصاحبه‌های مختلف، از جمله در تلویزیون هم گفته ام. رفتار امروز خبرگان را ضعیف و معیوب می‌دانم و معتقدم متاسفانه خبرگان آن طور که باید به وظایف خود عمل نکردند.

وی افزود: البته این بحثی حقوقی و پیچیده است. این اختلاف قبلا هم بوده و اکنون هم میان حقوقدانان و فق‌ها بحث است که آیا خبرگان می‌توانند در این حوزه‌ها دخالت کنند یا خیر. اما من معتقدم که این مساله می‌شود. یک بند صریح و چند بند دیگر در قانون اساسی ناظر به این مباحث است و اجازه می‌دهد، در خبرگان باید بحث شود. این مساله که شما اشاره کردید کاملا درست است و باید عمل شود. این نقیصه‌ای است که اکنون وجود دارد و حرف هم حسابی است.

در بخش دیگری از این نشست، یکی دیگر از حاضران پرسید آیت الله موسوی اصفهانی که مورد تائید حضرت آقا بودند با اینکه سطح چهار رسمی نداشتند و غیررسمی به چند نفر از طلبه‌ها درس می‌دادند، اما در انتخابات تائید صلاحیت می‌شوند. اما از سوی دیگر آنچنان سخت می‌گیرند که فرد دیگری را از هزاران فیلتر رد می‌کنند و او تائید نمی‌شود. اگر قانون یک چیز است، چرا برای برخی اینگونه نگاه می‌شود و برای برخی دیگر به گونه دیگر؟ امروز هم افرادی تائید صلاحیت و برخی دیگر تائید نمی‌شوند.

پورمحمدی در پاسخ به این پرسش گفت: من هم مانند شما معترضم. اگر به مجلس خبرگان بروم و یکی از موضوعاتی که به طور جدی پیگری می‌کنم، همین مساله خواهد بود. ابهام در مسیر تائید و رد روحانیون برای انتخابات خبرگان، تحقیر و بی‌احترامی به روحانیت است و باید حل شود. مسأله باید قانونمند، بسیار روشن، شفاف و قابل دفاع و توجیه باشد و استثناهایی که بلاجواب است را نباید قبول کنیم. همه اموری که در قابل مسائل اجتماعی قرار می‌گیرند، باید قانونمند و شفاف شوند.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در واکنش به انتقادها نسبت به برخی مواضع چهره‌های سیاسی و نامزدهای انتخاباتی، اظهارداشت: نکته من این است که اینگونه نیست که شما بفرمایید الان کسی آمد و نسبت به برجام فلان گونه صحبت کرد، پس او را بزنیم کنار، او نباید رهبر انتخاب کند! خب پس رهبر را همان دوستانی انتخاب کنند که یک روز در سیاست، مدیریت، انقلاب و مبارزه نبودند و سرد و گرم دنیا را نچشیدند! نه استاد دیدند و نه با رهبران بزرگ در تماس بودند! بسم الله اینها بفرمایند رهبر را انتخاب کنند! ما مخلص شما هم هستیم! دستتان هم درد نکند! جایزه هم به شما می‌دهیم! حتما هم دستاورد مطلوبی خواهید داشت!

وی با اشاره به نقش و اهمیت انتخابات در نظام جمهوری اسلامی، یادآور شد: انقلاب و جمهوری اسلامی این مساله‌ها را در انتخابات برد. عرض من به مخاطبینم همیشه این است که اگر شما از ما، از مسئولین فعلی و از نماینده‌ها ناراحتید، در خانه ننشینید ونگویید چه فایده که رای دهیم! این کارها که کردید اثر ندارد!

پورمحمدی خطاب به طلاب حاضر در نشست گفت: اگر می‌خواهید شما را قبول داشته باشند، روی منبر بروید و بگویید مردم در رأی دادن آزادید. اگر ناراحتید، از آنکه به او رأی داده اید، رأیتان را پس بگیرید! به یک نفر دیگر بدهید. می‌گویند نفر بعدی چه فایده! می‌گوییم این مرحله اول است. شما اول رایت را از آن آقایی که می‌گویید قول داد و عمل نکرد پس می‌گیری و دیگر به او رای نمی‌دهی. مجازاتش می‌کنی. می‌گویی تو دیگر قابل اعتماد من نیستی. اگر هم فکرش هم آمد و خواست رای بگیرد، می‌گویی هم فکرانت ظاهرا خب عمل نکردند و اعتماد من اکنون سلب شده است.

وی تاکید کرد: این اثر بزرگ اجتماعی دارد و بسیار تعیین کننده است. اگر طلاب و روحانیون این جسارت را کردند و بالای منبر گفتند، حتما بدانند مستمعانشان بیشتر می‌شوند و باورپذیری منبرشان هم بالاتر می‌رود؛ چرا که با یک مساله جدی اجتماعی که مورد توجه است هم نوای و هم زبانی می‌کنند و درست هم حرف می‌زنند. نمی‌گویند به چه کسی رأی دهید، تا این انتقاد به آن‌ها مطرح شود که گویا به نفع کسی تبلیغات می‌کنند، بلکه در واقع مخاطبینش را راهنمایی می‌کند، وظیفه آخوندی‌اش را انجام می‌دهد. بنابراین ما باید در صحنه بیاییم و خودمان سرنوشتمان را تعیین کنیم.

Share