گیلان قطب صادرات به روسیه میشود | تکمیل مسیر ریلی کریدور شمال- جنوب تا پایان امسال
استاندار گیلان گفت: یکی از محوریترین خطوط ارتباطی با کشورهای منطقه تکمیل مسیر ریلی کریدور شمال به جنوب است که تا آخر امسال به انجام می رسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، اسدالله عباسی شامگاه چهارشنبه در گفت و گوی ویژه خبری از صدا و سیمای مرکز گیلان، شبکه استانی گیلان با موضوع بررسی دستاوردهیا سفر هیات اقتصادی گیلان به روسیه اظهار کرد: کریدور شمال به جنوب از طریق دریا اتصال مییابد که این پروژه مهم در مراحل پایانی است.
وی با تشریح اهداف سفر به روسیه افزود: مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دریا محور ابلاغیهای صادر کردند و در این راستا توسعه روابط با روسیه و کشورهای عضو شانگهای، اوراسیا و اتحادیه کشورهای مستقل همسود یا مستقل مشترکالمنافع (C. I. S.) و کشورهایی که در بخش تجاری و اقتصادی میتوانستند برای ما حائز اهمیت باشند محور عمل با دستور ریاست محترم جمهوری آیت الله دکتر رئیسی قرار گرفت و توانستیم با ایجاد فضایی مناسب در تعاملات از ظرفیتهای کشورمان و کشورهای عضو حداکثر استفاده را ببریم.
نماینده عالی دولت در استان گیلان خاطر نشان کرد: این کشورها میتوانستند در شرایط تحریمهای ناجوانمردانه اقتصادی در حوزه تجاری و اقتصادی به ما کمک کنند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای ریلی گیلان عنوان کرد: خط ریلی رشت به کاسپین رو به اتمام است و مسیر ریلی رشت به آستارا نیز که منطقه قفقاز و کریدور شمال به جنوب را به طور کامل بهم متصل میکند هم از نظر راهبردی بسیار مهم است.
استاندار گیلان، این خط ریلی و ارتباط با کشورهای منطقه را موقعیتی برای استان و کشور دانست و افزود: در سفر به روسیه و مذاکرات انجام شده، مسئولان این کشور برای مطالعه مجدد این مسیر ریلی اعلام آمادگی کردند، توافقنامهای با کشور ایران و روسیه منعقد شد که هر چه سریعتر این پروژه انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: در مطالعات فعلی همه ضوابط و زوایای پروژه از جمله مسایل زیست محیطی، توجه به مردم و زمینهای حاصلخیز کشاورزی لحاظ میشود و مسیری با کمترین هزینه در دستور کار قرار میگیرد، ضمن اینکه ۲۵ دسامبر (چهارم دیماه) در سنت پترزبورگ توافقنامهای بین ایران و کشورهای عضو اوراسیا امضا خواهد شد که یکی از موارد آن مربوط به خط ریلی رشت – آستاراست.
*افزایش سهم ایران از اقتصاد دریا محور
استاندار گیلان با اشاره به وجود فرصتی ارزشمند برای افزایش صادرات به کشور روسیه در گیلان گفت: صادرات کالا از گیلان به روسیه، آستراخان و داغستان ۲ روز به طول میانجامد و این مدت زمان در امین آباد سه روز است که این امر فرصتی طلایی را برای گیلان فراهم میکند زیرا برای طرف روسی کاهش مدت زمان ارسال کالا بسیار مهم است.
عباسی یکی دیگر از مزیتهای مهم گیلان که میتواند این استان را به دروازه تجاری منطقه مبدل کند وجود فرودگاه سردار جنگل دانست و افزود: در این فرودگاه به دلیل پایین بودن سطح ارتفاع، کالا با میزان بیشتری توسط هواپیما فرود میآیند که این نکته برای طرف روسی بسیار حائز اهمیت است.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه سهم ایران در حوزه اقتصاد دریا محور تنها ۱۰ درصد است، تصریح کرد: پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل در کشور وجود دارد که ۳۰۰ کیلومتر سهم گیلان است ولی از اقتصاد دریا ۱۰ درصد استفاده میشود لذا وظیفه داریم از ویژگیهای استانی برای افزایش صادرات نهایت بهره را ببریم.
*کمیته اقدام مشترک بین گیلان و آستاراخان و نیز داغستان تشکیل شد
نماینده عالی دولت در گیلان در ادامه تشریح اهداف سفر به کشور روسیه گفت: کمیته اقدام مشترک بین ایران و آستاراخان و نیز ایران و داغستان تشکیل شد که هر ۲ هفته یک بار دستگاههای مرتبط اعم از بنادر و دریانوردی، کشتیرانی، گمرک، صمت، جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی جلساتی را به صورت وبیناری با هدف بررسی توافقات قبلی عملی نشده، با محوریت استانداری گیلان خواهند داشت.
*گیلان به قطب صادرات به روسیه مبدل میشود
استاندار گیلان با بیان اینکه بازار هدف روسیه هیچ شناختی از محصولات صادراتی ما ندارند، اضافه کرد: بازار روسیه به ویژه داغستان و آستاراخان، منطقه قفقاز شمالی و جنوبی و سایر کشورها فرصت طلایی برای صادرات محصولات کشاورزی ما هستند که باید مورد توجه قرار دهیم.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با اشاره به افزایش صادرات به ویژه در سه و چهار ماه آخر سال با توجه به شرایط یخبندان در آذربایجان خاطر نشان کرد: برای صدور این محصولات باید در آستاراخان، داغستان و ایران موقعیت لازم فراهم شود و کار سرعت گیرد.
عباسی با تأکید بر اینکه گیلان در آینده به قطب صادرات به کشور روسیه مبدل میشود، افزود: برای تحقق این مهم در بخش حمل و نقل جادهای در تلاشیم تعداد عبور و مرور کامیونهای ترانزیتی را به یکهزار رسانده و محصولات کشاورزی را از طریق راهآهن رشت -کاسپین و سپس کشتیهای کانتینر به بنادر آستراخان و داغستان صادر کنیم.
*بنادر گیلان ظرفیت صادرات تا ۱۵ میلیون تن کالا را دارند
استاندار گیلان در ادامه با اشاره به ظرفیتهای صادراتی استان اظهار کرد: سه بندر مهم اقتصادی شامل کاسپین، انزلی و آستارا ظرفیت صادرات کالا تا ۱۵ میلیون تن را دارند که از این میزان حدود ۲۰ درصد استفاده میشود ضمن اینکه ظرفیتهای صادراتی اعم از حمل و نقل جاده ای، ریلی و فرودگاهی از طریق فرودگاه سردار جنگل رشت نیز باید افزایش یابد.
وی بیان کرد: با راه اندازی خط ریلی رشت به آستارا و اتصال به سنت پترزبورگ و افزایش سهم صادرات، استان گیلان میتواند نقش کلیدی ایفا کند و دروازه تجارت بین ایران و روسیه باشد و در عین حال کالاهای مورد نیاز را وارد کند.
*فعال شدن سرای تجاری ایرانیان در آستراخان
استاندار گیلان با اشاره به افزایش صادرات محصولات به کشور روسیه و حاشیه دریای خزر در چند ماه اخیر تصریح کرد: محصولات کشاورزی تولیدی در گیلان را باید به کشورهای مختلف از جمله عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و شانگهای صادر کنیم و در همین راستا مقرر شد تا سرای تجاری ایرانیان که در سال ۹۶ ساخته شده است ولی فعال نبوده را فعال کنیم زیرا این امر منجر به معرفی محصولات تولیدی گیلان در روسیه میشود.
عباسی یکی از اهداف دولت مردمی و انقلابی سیزدهم را حل مشکلات تجار و بازرگانان ایران و روسیه دانست و تصریح کرد: اتصال بازرگانان در آستراخان و داغستان به گیلان یک اقدام مهم بود، ولی این تجار با مشکلاتی رو به رو هستند که به زودی این معضلات با رایزنی با بانک مرکزی برطرف میشود.
*راه اندازی پرواز آستراخان – داغستان – رشت
استاندار گیلان با اشاره به تلاشها برای انجام پرواز داغستان و آستراخان به رشت و بالعکس گفت: یکی از درخواستهای مهم بازرگانان و تجار روسی و گیلانی بحث پرواز آستراخان و داغستان به رشت و بالعکس بوده است که در این مورد با پیمانکاران بخش هوایی صحبتهایی شده است تا این پرواز انجام شود.
*سرمایهگذاری ۱۷ هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی در بندرانزلی
نماینده عالی دولت در استان گیلان اضافه کرد: در راستای قرارداد و تفاهم مهم سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی در بنادر کشور تفاهمنامه سرمایهگذاری ۱۷ هزار میلیارد ریالی در بندرانزلی به امضاء رسید که ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم را به همراه خواهد داشت.
عباسی تصریح کرد: این سرمایهگذاری در حوزه کشتیسازی، احداث جایگاهی برای ذخیره روغن و ساخت اسکله است، لذا در سفر به کشور روسیه ظرفیتهای گیلان را به طرف مقابل شناساندیم که ثمرات آن در آینده در حوزه اشتغال و توسعه اقتصادی مشخص میشود.
وی با تأکید بر لزوم توجه به شناسایی بازار هدف روسیه در بخش کشاورزی بیان کرد: گلخانههای در گیلان احداث شده که محصولاتشان صادرات محور است که در سفر هیئت اعزامی گیلان به روسیه بازار هدف شناسایی و تصمیمات اتخاذ شده است.
استاندار گیلان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نشست تجار و بازرگانان ۲ کشور ایران و روسیه خاطر نشان کرد: در این جلسه ضمن ارتباط بین تجار و بازرگانان آستاراخان و داغستان روسیه و ایران، مشکلات آنان مورد بررسی قرار گرفت.
نماینده عالی دولت در استان گیلان به بازدید از صنایع و شرکتهای مستقر در منطقه ویژه اقتصادی لوتوس روسیه اشاره کرد و افزود: در جریان این بازدید مقرر شد تا سه ماه آینده کشتی با ظرفیت جابجایی هفت هزار و ۱۵۰ تن بار ساخته و به ما تحویل دهند ضمن اینکه برای سرمایهگذاری در ایران هم اعلام آمادگی کرده اند.
وی بیان کرد: یکی از بنادر آستاراخان که رتبه اول را دارد بندری است که بخش خصوصی ما در آنجا سرمایهگذاری کرده و برای ارتقای سطح همکاریها در این بندر مذاکراتی برای دریافت کالاهای صادراتی ما و ارسال به موقع آنها انجام شده است.
*زبان فارسی و روسی زبان محور حوزه دریای خزر شود
استاندار گیلان در ادامه انعقاد قرارداد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان با دانشگاه آستراخان روسیه را یکی دیگر از دستاورد این سفر عنوان کرد و افزود: تبادل استاد و دانشجو، استفاده از امکانات ۲ طرف در فعالیتهای علمی و فرهنگی از موارد این تفاهمنامه است.
عباسی با تاکید بر گسترش آموزش زبان فارسی و روسی بهعنوان زبان محور حوزه دریای خزر، افزود: شناخت ظرفیتهای علمی برای همکاریهای مشترک، انتقال دانش و تجربه، تبادل دانشجو و استاد و نیز توسعه تعاملات فرهنگی را با ارتباط دوطرفه میان دانشگاه آستراخان روسیه و دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیگیری میکنیم.
وی همکاریهای آموزشی، تحقیقاتی، پژوهشی و علمی با دانشگاه دولتی آستراخان را زمینهساز توسعه در سایر بخشها دانست و گفت: با راه اندازی خط ریلی رشت-کاسپین-آستارا و تکمیل زیرساختهای حمل و نقلی، ارتباط علمی و دانشگاهی بین گیلان و آستراخان تقویت میشود.
*انتخابات برای کشور سرنوشت ساز است
نماینده عالی دولت در گیلان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخابات پیش رو در یازدهم اسفندماه امسال جاری (انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری) با بیان اینکه انتخابات برای کشور سرنوشت ساز است، گفت: همه عوامل و هیاتهای اجرایی، فرمانداران و مدیران برای انتخابات پرشور و حماسی پای کار هستند.
عباسی با اشاره به حضور همیشگی و حماسی مردم در صحنههای مختلف از جمله انتخابات خاطر نشان کرد: مردم با حضور پرشور در این انتخابات بار دیگر دشمنان را مایوس و ناامید خواهند کرد.
وی با بیان اینکه همه نگاهها به انتخابات است، اضافه کرد: انتظار است مردم ما هوشیارانه مباحث را رصد کرده و حواسشان به برخی حواشی باشد، دشمنان برای ناامیدی مردم تلاش بسیار میکنند.
نماینده عالی دولت در استان گیلان درباره بررسی صلاحیتها هم اظهار کرد: این مرحله از کار انتخابات منطبق با شرایط قانونی انجام میشود.
وی همچنین با محکوم کردن مجدد حادثه تروریستی حمله به پایگاه انتظامی در شهرستان راسک استان سیستان و بلوچستان و تبریک و تسلیت شهادت جمعی از جان برکفان فراجا از جمله شهید املشی مدافع امنیت وطن «حسن بابانیا»، در خاتمه سخنانش از رسانهها خواست تا در عین نقد و نقادی از تحریف، توهین و تضعیف خودداری کنند.
دیدگاه