اهدای نشان فداکاری به خانواده شهید «سید علی اقبالی دوگاهه»
نشان فداکاری دانشگاه افسری امام علی (ع) توسط فرمانده کل ارتش به خانواده معظم شهیدان محمد فراشاهی، احمد مهرابی، حمیدرضا سهیلیان، سید علی اقبالی و نظامعلی ملکی از شهدای نیروهای زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی ارتش و همچنین به دو فرمانده جانباز؛ محمد ایران نژاد و سید ابوالقاسم موسوی اهدا شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، بهمناسبت روز دانشجو، آئین اهدای نشان فداکاری به خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و فرماندهان دانشآموخته دانشگاه افسری امام علی (ع) با حضور فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در این دانشگاه برگزار شد.
سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش در آئین اهدای نشان فداکاری به خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و فرماندهان دانشآموخته دانشگاه افسری امام علی (ع) که بهمناسبت روز دانشجو در این دانشگاه برگزار شد گفت: آمادگی رزمی، توان دفاعی و اشراف اطلاعاتی نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران در بهترین شرایط ممکن است.
وی همچنین با اشاره به حضور دشمنان و تحرکاتشان در منطقه و وضعیت ایجاد شده برای مردم مظلوم و مقتدر غزه تصریح کرد: طوفان الاقصی نام مبارک و خوبی است که طوفانی را در منطقه و جهان خلق کرد، این رویداد موجب شد تا موجودیت رژیم منحوس صهیونیستی به صورت جدی مورد خطر واقع شود و خودشان نیز سرعت زوالشان را به خوبی احساس کردهاند.
فرمانده کل ارتش با بیان اینکه امروز اربابان و همدستان این رژیم کودک کش، در راس آنها آمریکای جنایتکار به تکاپو افتادهاند، گفت: از همان روزهای اول رئیس جمهور آمریکا با بیشرمی هرچه تمامتر در کنار رژیم منحوس صهیونیستی جهانی، این عنصر منفور جهانی ایستاد و حمایت خود را از جنایات آنها اعلام کرد.
امیر سرلشکر موسوی اذعان داشت: این فعل و انفعالاتی که در منطقه صورت میگیرد طبیعتاً اثرات طوفان الاقصی است و رژیم صهیونیستی میخواهد به هر طریقی تبعات را برای خودشان کم کند. اما اینکه ملت مقاوم و مقتدر غزه به ریشه رژیم صهیونیستی زدهاند، این دیگر ترمیم ناپذیر است و آنها میخواهند هرچه قدر بشود آن را کنترل کنند.
وی در خصوص آمد و رفتهایی که در منطقه انجام میشود گفت: بار اول نیست که این اتفاق رخ میدهد. در طول ۴۴ سال اخیر ما بارها شاهد آن بودهایم، حتی سنگینتر از این را هم دیدهایم. وظیفهای که نیروهای مسلح ما از جمله ارتش جمهوری اسلامی ایران دارند و از قبل داشتهاند و خواهند داشت این است که تمامی تهدیدها را رصد کنند، اشراف اطلاعاتی کامل داشته باشند و کاملاً آمادگی داشته باشند که اگر خطری منافع ملی، حدود و ثغور کشور، آرمانها و ارزشهای کشور را تهدید کرد در مقابل آن بایستند.
فرمانده کل ارتش با بیان اینکه آمادگی کامل برای برخورد با هر نوع تهدید در هر سطحی را داریم گفت: سناریوهای لازم و احتمالات مختلف بررسی شده و برای مقابله با این احتمالات در همه نیروهای ارتش و نیروهای مسلح این آمادگی وجود دارد که به ماموریت خودشان به بهترین نحو ممکن عمل کنند.
سرلشکر موسوی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: دانشگاه افسری امام علی (ع) ۱۱۸۴ فرمانده شجاع شهید را که روزی دانشجوی این دانشگاه بودهاند تقدیم کشور و انقلاب کرده است و از این نظر این دانشگاه جایگاه ممتازی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی در خصوص اهدای نشان فداکاری به خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و فرماندهان دانشآموخته این دانشگاه، افزود: در سال ۱۳۹۹ پیشنهاد اهدای نشان و پرچم نشان فداکاری دانشگاه افسری امام علی (ع) تقدیم فرماندهی معظم کل قوا شد و پس از تصویب به این دانشگاه اهدا گردید.
فرمانده کل ارتش با بیان اینکه این مراسم هر ماه در تهران و شهرستانها انجام میشود، خاطرنشان کرد: این مراسم به پاس قدردانی از شهدا، جانبازان و فرماندهان دانشجوی این دانشگاه در شهرهای نوشهر، شیراز و تهران برگزار شده و امروز نیز بهمناسبت روز دانشجو در دانشگاه افسری امام علی (ع) شاهد اهدای نشان به خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و فرماندهان دانشآموخته این دانشگاه از شهرهای اراک، بروجرد، سیرجان، رودبار و قم هستیم.
امیر سرلشکر موسوی تصریح کرد: این مراسم و اهدای نشان فداکاری تا پایان ۱۱۸۴ شهید، جانباز و فرماندهان عالی رتبه دانشگاه افسری امام علی (ع) ادامه خواهد داشت.
در این مراسم که بهمناسبت روز دانشجو برگزار شد، نشان فداکاری دانشگاه افسری امام علی (ع) توسط فرمانده کل ارتش به خانواده معظم شهیدان محمد فراشاهی، احمد مهرابی، حمیدرضا سهیلیان، سید علی اقبالی و نظامعلی ملکی از شهدای نیروهای زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی ارتش و همچنین به دو فرمانده جانباز؛ محمد ایران نژاد و سید ابوالقاسم موسوی اهدا شد.
مروری بر زندگی شهید والا مقام علی اقبالی دوگاهه
علی اقبالی دوگاهه (زادهٔ ۷ مهر ماه ۱۳۲۸ رودبار – شهادت ۱ آبان ۱۳۵۹ حومه موصل)، سرگرد خلبان نورثروپ اف-۵ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و جوانترین استاد خلبان جنگنده شکاری نورثروپ اف-۵ در این نیرو بود.
اقبالی در ۱ آبان ۱۳۵۹ در یک مأموریت برونمرزی به عنوان سرگروه با هدف بمباران یکی از سایتهای رادار شهر موصل اعزام شد. دو فروند هواپیمای اف-۵ پس از رسیدن به منطقه و عدم مشاهده هدف نخست برای بمباران پادگان العقره در حوالی پایگاه هوایی کرکوک به عنوان هدف دوم، تغییر مسیر دادند. پس از بمباران این پادگان، در راه بازگشت هواپیمای وی مورد اصابت موشک قرار گرفت و در ۳۰ کیلومتری شرق موصل پس از ایجکت، سقوط کرد.
پس از سقوط هواپیما و دستگیریش، به دستور مؤکد صدام حسین مبنی بر برخورد شدید با خلبانان و فرماندهانی که لیستشان در فهرست سیاه ارتش عراق بود به دلیل ضربات مرگباری که این خلبان به نیروهای عراقی وارد آورده بود توسط یگانهای بعثی در محل استقرار نیروها، با طناب به دو جیپ بسته شده و بدنش را به دو نیم کرده آنگاه نیمی را در گورستان محافظیه شهر نینوا و نیمه دیگر آن را در قبرستان زبیر شهر موصل به خاک سپردند. پس از ۲۲ سال و با پیگیری کمیته جستجوی اسرا و مفقودین و کمیته بینالمللی صلیب سرخ، در پنجم مرداد سال ۸۱ بازمانده پیکر سید علی اقبالی دوگاهه به ایران بازگشت و در قطعه شهدای جنگ ایران و عراق بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
دیدگاه