لیست قیمت کابل مسی + راهنمای خرید انواع سیم برق مسی
در این بخش قصد داریم با انواع سیم و کابل مسی موجود در بازار بیشتر آشنا شویم.
اغلب زمانی که صحبت از راهنمای خرید سیم و کابل مسی افشان میشود، قیمت کابل مسی و بررسی قیمت انواع سیم و کابل مسی در بازار، اولین دغدغه افراد خواهد بود. سیم و کابل برق مسی از جمله محصولات پرکاربرد و مهم در صنعت برق هستند که به دلیل داشتن خواص الکتریکی و فیزیکی مناسب، در انتقال و توزیع نیرو، ساخت موتورها، ترانسفورماتورها، تجهیزات برقی مختلف و غیره کاربرد دارند.
در این بخش قصد داریم با انواع سیم و کابل مسی موجود در بازار بیشتر آشنا شویم و عوامل موثر بر قیمت فروش سیم مسی را بیشتر بشناسیم.
مشخصات و کاربرد سیم و کابل مسی
مس یکی از بهترین رساناها برای انتقال جریان الکتریکی است؛ از آنجایی که این فلز مقاومت الکتریکی پایینی دارد، میتواند هدایت جریان را با حداقل افت ولتاژ پشتیبانی کند. این مشخصات منحصربهفرد باعث شده که از سیم و کابل مسی در بسیاری از صنایع استفاده شود؛ چرا که تنوع کابلهای مسی در بازار بسیار بالا است.
قیمت کابل مسی نیز وابسته به مشخصاتی است که کابل دارد. با توجه به نوع هادی و نوع کابل، قیمت نیز تغییر میکند. از سیم و کابل مسی در خطوط توزیع نیرو، تجهیزات برقی و روشنایی، سیستمهای فشار قوی و… استفاده میشود؛ اما بیشترین کاربرد سیمهای مسی در صنعت ساختمان است.
معرفی انواع کابل های مسی
انواع سیمهای مسی را میتوان با توجه به کارکرد، مشخصات و ویژگیهای آنها در دستهبندیهای مختلفی قرار داد. این دستهبندیها روی قیمت کابل مسی نیز تاثیر میگذارند. در ادامه با پرفروشترین انواع کابل مسی در بازار آشنا میشویم.
سیم مسی افشان
انواع سیم و کابل مسی افشان از پرفروشترین انواع سیم مسی در بازار هستند که اغلب آنها را در بازه ولتاژی ۳۰۰ تا ۵۰۰ ولت به کار میبرند. این نوع سیم مسی از هادی با رشتههای ظریف و نازک ساخته شده که به کاربر اجازه میدهد آن را به سادگی خم کند. به همین دلیل بسیاری از فروشندگان این سیم را با نام «سیم نرم» نیز در بازار به فروش میرسانند.
سیمهای افشان در سیمکشی ساختمان و تجهیزات روشنایی کاربرد زیادی دارند و قیمت آنها با توجه به تعداد رشته و سطح مقطع میتواند از حدود ۱۰ هزار تومان شروع شود.
سیم مسی نیمه افشان
در کابل مسی نیمه افشان، رشتههای ریز و نازک مس به صورت فشردهتر و با قانون خاصی کنار یکدیگر قرار دارند. این ساختار باعث میشود که سیم مسی نیمه افشان دارای قابلیت انعطافپذیری کمتری نسبت به سیم مسی افشان باشد، اما در عوض استحکام بالاتری دارد. سیم مسی نیمه افشان عمدتا در صنعت برق، تجهیزات الکترو مکانیکی، لولهکشی، تاسیسات حرارتی و… استفاده میشود.
این کابلهای مسی را ممکن است با نام نیمه افشان/نیمه مفتول نیز در بازار مشاهده کنید و قیمت آنها با توجه به سایز و نمرهبندیشان، تعیین میشود.
سیم مسی مفتولی
در انواع کابل مسی مفتولی، یک رشته هادی طراحی میشود که میتواند در بازه ولتاژی ۳۰۰ تا ۵۰۰ ولت به کار رود. این کابلها انعطافپذیری پایینی دارند و به اصطلاح به آنها «کابل خشک» نیز میگویند. این کابلها اغلب در تابلوهای برق استفاده میشوند.
قیمت انواع کابل مسی مفتولی با توجه به ویژگیهای کابل تعیین میشود؛ اما معمولا قیمت این دسته از کابلها از کابلهای افشان بیشتر است و از ۲۰ هزارتومان به بالا در بازار میتوان آنها را یافت.
سیم مسی روکش دار و بدون روکش
در انواع سیم مسی روکش دار، رشتههای مسی با یک لایه عایق از جنس پلاستیک پوشانده شدهاند. این لایه عایق باعث میشود که سیم مسی روکش دار دارای مقاومت در برابر آسیبهای فیزیکی باشد. همچنین روکش از تداخلات الکترومغناطیسی نیز جلوگیری میکند. به همین دلیل قیمت کابل مسی روکش دار از انواع بدون روکش بیشتر است.
اما سیمهای روکش دار برای تمام پروژهها مناسب نیستند و گاهی لازم است برای شرایط خاصی به سراغ سیمهای مسی بدون روکش رفت. به عنوان مثال سیمهای بدون روکش برای استفاده در سیستمهای ارتینگ ضروری هستند.
سیم مسی ارت
ارت یک فرآیند الکترونیکی است که باعث جذب جریانهای اضافی به زمین شده و از خطرات ناشی از شوک الکتریکی جلوگیری میکند. برای طراحی سیستم ارتینگ در صنایع ساختمانسازی، از سیم چاه ارت استفاده میکنند که این سیمها اغلب دارای هادی مسی هستند.
سیم ارت مسی در سایزهای مختلفی طراحی میشود که از ۱۶×۷ شروع شده و تا سایزهای خیلی بزرگ، مثلا تا نمره ۲۴۰ نیز پیش میرود. قیمت سیم مسی ارت با توجه به کیفیت و سایز آن متفاوت خواهد بود.
سیم مسی با عایق PVC و XLPE
PVC و XLPE دو نوع عایق رایج برای کابلهای مسی هستند. PVC یک نوع پلاستیک حرارت دیده است که خصوصیاتی نظیر عایق بودن، ضد حرارت، ضد رطوبت و ضد سایش دارد. XLPE یک نوع پلیاتیلن کراسلینک شده است که با فشار و دمای بالا تولید میشود. این نوع عایق مقاومت بیشتری نسبت به عایق PVC دارد و در شرایطی که تنشهای محیطی بیشتر هستند، کاربردی است. قیمت کابل مسی با عایق XLPE بیشتر از انواع کابل PVC است.
سیم مسی با سایزهای مختلف
سایز کابلهای مسی به قطر رشتههای مس در آنها اطلاق میشود. سایز کابل تاثیر بسزایی بر جریان قابل عبور از آن دارد. هر چه سایز کابل بزرگتر باشد، جریان بیشتری میتواند از آن عبور کند. اما سایز کابل باید با نوع کاربرد و شرایط فشار و دمای کابل نیز هماهنگ باشد.
رایجترین نمرهبندی سیم و کابل مسی شامل سیم نمره ۱۶، نمره ۲۵، نمره ۳۵، نمره ۹۵، نمره ۱۲۰، نمره ۱۵۰، نمره ۱۸۵، نمره ۱۹۰ و نمره ۲۴۰ است. منظور از این اعداد همان سطح مقطع کابل به میلیمترمربع است. انتخاب سایز مناسب کابل باید به جدول جریان مجاز کابل مسی مراجعه کنید تا با چالشی در پروژه خود روبرو نشوید.
قیمت انواع کابل برق مسی
قبل از خرید سیم و کابل برق مسی، چند نکته را باید برای بررسی قیمت آنها در نظر داشته باشید. سطح مقطع و تعداد رشتههای کابل، نوع عایق، داشتن یا نداشتن روکش، برند و شرکت تولیدکننده کابل روی قیمت انواع کابل مسی تاثیر میگذارد.
همچنین باید در نظر داشته باشید که قیمت فلز مس که یکی از فلزات گرانبها محسوب میشود، ثابت نیست و نوسانات زیادی را تجربه میکند. بنابراین برای دسترسی به قیمت روز کابل مسی بهتر است از وبسایتهای آنلاین فروش سیم و کابل استفاده کنید.
در مجموع هر چه سایز کابل بیشتر و کیفیت ساخت آن بالاتر باشد، گرانتر خواهد بود. اما کابل گران قیمت، بهترین انتخاب برای پروژه شما نیست.
نکات مهم برای خرید سیم و کابل مسی
- تعیین نیاز شخصی: مشخصات کابل را با توجه به مقاصد پروژه خود تعیین کنید و برای انتخاب سایز کابل حتما از جدول افت ولتاژ کابل مسی یا جدول آمپر کابل مسی استفاده کنید تا سیم و کابل، کارکرد واقعی داشته باشد.
- تطابق سیم و کابل با استانداردهای ملی و بینالمللی: این استانداردها، مشخصات فنی و کیفی سیم و کابل را تعیین میکنند و از امنیت و کارایی آنها در پروژههای برق اطمینان حاصل میکنند.
- توجه به جزئیات سیم و کابل: بعضی از جزئیات مانند رنگ عایق، حروف چاپ شده روی سطح سیم و کابل، نشانهای تولید کننده، شکافهای عایق، رسانایی الکتریکی و غیره، میتوانند نشاندهندهی کیفیت و اصالت سیم و کابل باشند.
- مقایسه قیمت کابل مسی: قبل از خرید نهایی، لازم است که قیمتهای مختلف را با هم مقایسه کنید و بهترین پیشنهاد را برگزینید. البته در این مقایسه فقط به قیمت توجه نکنید، بلکه به عوامل دیگر هم چشم داشت داشته باشید.
دیدگاه