مدیرکل میراث فرهنگی گیلان خبر داد:

تی تی کاروانسرا ثبت جهانی می‌شود | بازگشایی غار میلاش در روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان اظهار کرد: پرونده تی تی کاروانسرا در شهریور ماه سال جاری در کشور عربستان «شهر ریاض» مطرح و در لیست میراث جهانی قرار گرفته و به ثبت می‌رسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی گیلان در آستانه روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی از پروژه‌های میراث‌فرهنگی و گردشگری منطقه سیاهکل بازدید کرد.

ولی جهانی در بازدید از تی تی کاروانسرا گفت؛ مجموعه تاریخی تی تی کاروانسرا در ۱۸ کیلومتری شهر سیاهکل، در داخل روستای بالا رود واقع شده است که از موقعیت جغرافیایی بسیار ارزشمندی برخوردار می‌باشد و در حدفاصل رودخانه و کوه در مسیر جاده قدیمی (جاده شاه عباسی) که از سمت سیاهکل به دیلمان عبور می‌کند قرار دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با بیان اینکه این بنای با ارزش به عنوان یکی از کاروانسراهای شمال کشور زمینه پرونده ثبت جهانی کاروانسرای ایرانی شده است، اظهار داشت: پرونده این کاروانسرا در شهریور ماه سال جاری در کشور عربستان «شهر ریاض» مطرح و در لیست میراث جهانی قرار گرفته و به ثبت می‌رسد.

او افزود: سازمان میراث‌فرهنگی، جهت واگذاری تی تی کاروانسرا به بخش خصوصی به منظور توسعه گردشگری به صورت اقامتی و موزه‌ای به زودی فراخوان خواد داد.

جهانی در ادامه از بازگشایی غار میلاش به مدت ۳ الی ۴ روز در روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی خبر داد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه غار میلاش یکی از غارهای طبیعی و جوان است که در سنوات گذشته مورد شناسایی و بازدید قرار گرفته است، گفت: چون برای حفاظت و زیرساخت گردشگری این غار با مشکل مواجه هستیم، دهنه غار را بسته‌ایم.

جهانی یادآور شد: اگر سرمایه‌گذار خوب پیدا شود می‌توانیم این غار را واگذار کرده و به بهره‌برداری برسانیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان در ادامه از هزینه ۲۰۰ میلیون تومانی میراث فرهنگی برای محوطه‌سازی و سنگفرش غار میکال از محل اعتبارات سال ۱۴۰۱ جهت محوطه‌سازی و سنگفرش آن خبر داد و گفت: قرار بود این غار توسط دهیاری و شورای اسلامی روستا مورد بهره برداری قرار گیرد اما تاکنون هیچ درخواستی از سوی دهیاری و شورای اسلامی جهت توسعه گردشگری آن صورت نگرفته است که بر اساس ضوابط و مقررات میراث فرهنگی برای جذب سرمایه گذار فراخوان خواهیم داد.

جهانی اضافه کرد: غار میکال در فهرست آثار ملی قرار دارد و متعلق به دوره سلجوقیان است که هم اکنون امکان بازدید آن برای مسافران و گردشگران فراهم می‌باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان در خصوص غار خرم‌رود نیز گفت: این غار متعلق به دوره اشکانیان است و مستندسازی‌های آن انجام، درب ورودی و تابلوی آن نصب شده است و بخشی از فعالیت‌های باستان‌شناسی نیز در این غار انجام گرفته است هم اکنون آماده واگذاری به بخش خصوصی جهت توسعه گردشگری می‌باشد.

او خاطرنشان کرد: نظر ما این است که دهیاری و شورای اسلامی این روستا در آن سرمایه‌گذاری کند اما اگر درخواست ندهد به ناچار به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

Share