زنده دل: بافت های تاریخی و فرسوده یکی از مهم ترین مباحث مدیریت شهری است

باید طوری عمل کنیم که زندگی در بافت‌ فرسوده جریان پیدا کند | در برخی مناطق حتی نمیتوان قدم زد

شهردار لاهیجان گفت: بافت های تاریخی و فرسوده یکی از مهم ترین مباحث مدیریت شهری است. در بافت‌های فرسوده ما باید سیاست‌های تشویقی اجرا می کردیم و مشارکت مردم را برای احیای این بافت‌ها جلب می‌کردیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، رضا زنده دل در نخستین همایش ملی « بازآفرینی حیات فرهنگی و تاریخی در مدیریت شهر معاصر ایرانی » در دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان، افزود: بافت‌های تاریخی و فرسوده به جای اینکه یک فرصت در شهر‌ها باشد، به یک تهدید تبدیل شده و مناطقی که زمانی به عنوان منطقه مهم شهر مطرح بوده و تعاملات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در آن انجام می‌شد در سال‌های اخیر به محل امنی برای بزهکاران و سکونتگاه افراد مهاجر تبدیل شده و حتی کسانی که بزرگان شهر هستند، امروز نمی‌توانند در این مناطق قدم بزنند.

وی اضافه کرد: چرا این وضعیت ایجاد شد، در حالیکه زیرساخت‌های لازم در این مناطق وجود داشت.

زنده دل گفت: سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی که اجرا شد، به صورت دستوری بود و نتوانست در جهت احیای این بافت و مناطق قدم بردارد.

شهردار لاهیجان افزود: ما برای تأمین مسکن در اطراف شهر، زمین‌های کشاورزی را با عناوین مختلف مسکن مهر و ملی تبدیل کردیم و زیر ساخت‌هایی انجام دادیم و مجبور شدیم هزینه‌های گزافی بابت آماده کردن زیرساخت‌های لازم انجام دادیم، اما امروز در بهترین این مناطق می‌بینیم که تعاملات اجتماعی برقرار نشده و ما ساختمان‌هایی بنا کردیم و امکاناتی فراهم شد که حیات به معنای واقعی و تعاملات اجتماعی و فرهنگی وجود ندارد در حالیکه در بافت‌های تاریخی این زیر ساخت‌ها وجود داشت اما امروز خالی از سکنه می‌شود چون برنامه‌ریزی ما به صورت دستوری و بخشنامه بود و تنها خواستیم این بافت‌ها را نگهداری کنیم.

زنده دل اضافه کرد: در بافت‌های فرسوده ما باید سیاست‌های تشویقی اجرا می کردیم و مشارکت مردم را برای احیای این بافت‌ها جلب می‌کردیم.

وی با بیان اینکه مدیریت شهری بدون مشارکت مردم امکان موفقیت ندارد، گفت: در بافت‌های فرسوده باید بسته‌های تشویقی ارائه می‌کردیم تا سرمایه‌گذاران و سازندگان و مردم را وادار می‌کردیم در این بخش اقدام کنند و در زمینه کالبدی و ایجاد فضا‌های مناسب بتوانند قدم بردارند، اما بنا‌های تاریخی در این بافت‌های فرسوده وجود دارد که ما نتوانیم حوزه مداخله خود را به معنای واقعی تعیین کنیم و تمام بافت را به معنای بافت تاریخی در نظر گرفتیم، فقط اجازه ندادیم ساخت و ساز اتفاق بیفتد و بسته‌های تشویقی که مردم را ترغیب کنیم این بافت را نگهدارند، نداشتیم.

شهردار لاهیجان افزود: اگر شهرداری‌ها و سازمان‌ها بخواهند در بافت‌های فرسوده کف‌سازی و جداره‌سازی کنند، تا زمانی که حیات به معنای واقعی و تعاملات اجتماعی در این بافت وجود نداشته باشد، این اقدامات هم نتیجه بخش نخواهد بود و این زیر ساخت‌ها و هزینه‌ها هم از بین خواهد رفت.

زنده دل گفت: از مدیر کل میراث فرهنگی انتظار داریم در این خصوص بتوانیم به یک نقطه مشترک برسیم که چگونه بتوانیم هویت شهر را نگه داریم، زیرا بافت‌های تاریخی هویت شهر ما هستند، از طرفی باید نگهداری شده و از طرف دیگر طوری عمل کنیم که زندگی در این بافت‌ها جریان پیدا کند.

Share