حق قانونی کشورهای اقیانوس آرام برای درخواست غرامت از ژاپن

اقدام شرم آور ژاپن با تخلیه فاضلاب آلوده هسته ای به داخل اقیانوس آرام

حق قانونی کشورهای اقیانوس آرام برای درخواست غرامت از ژاپن به دلیل تخلیه آب های آلوده هسته ای در دریا پا برجاست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از رادیوچین؛ دو سال پیش در ماه آوریل، دولت ژاپن اعلام کرد که قصد دارد از بهار سال ۲۰۲۳ فاضلاب آلوده به مواد هسته ای نیروگاه فوکوشیما را در اقیانوس تخلیه کند. با نزدیک شدن به تاریخ تخلیه فاضلاب در دریا، صدای مخالفت جامعه جهانی نیز بیشتر و بلندتر شده است. در منطقه  اقیانوس آرام، اعتراضات مداوم نسبت به برنامه ژاپن برای ریختن فاضلاب هسته ای به دریا وجود دارد. تحلیلگران خاطرنشان کردند که اگر ژاپن واقعاً طبق برنامه ریزی قبلی خود پسآب آلوده به مواد هسته ای را در اقیانوس آرام تخلیه کند، کشورهای اقیانوس آرام حق دارند از این کشور درخواست غرامت کنند.

ژاپن به منظور برطرف کردن مشکلات و کاهش هزینه های خود تصمیم  گرفته که فاضلاب هسته ای را در دریا تخلیه کند اما با این کار آلودگی هسته ای را به کل جهان منتقل خواهد کرد که اقدامی بسیار غیرمسئولانه و به شدت خودخواهانه است. کشورهای جنوب اقیانوس آرام از آلودگی هسته ای  زخمی عمیق بر پیکر خود دارند. از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸، ایالات متحده ۶۷ آزمایش تسلیحات هسته ای را در جزایر مارشال انجام داد که باعث شده امروز ساکنان محلی هنوز از مسمومیت ناشی از تشعشعات، آلودگی بیولوژیکی دریایی، بحران نشت زباله های هسته ای از محل دفن زباله ها و سایر بلایای طبیعی رنج ببرند.

بالاترین سطح حادثه هسته ای در نیروگاه اتمی فوکوشیما رخ داد که حجم زیادی فاضلاب هسته ای تولید کرد و در حال حاضر بیش از ۱.۳ میلیون تن فاضلاب هسته ای ذخیره شده است. اگرچه سیاستمداران ژاپنی ادعا می کنند که فاضلاب هسته ای پس از تصفیه توسط سیستم تصفیه چند هسته ای (ALPS) ایمن و “قابل نوشیدن” است، اما واقعیت اصلاً اینطور نیست.

بر اساس گزارشی که توسط سازمان صلح سبز یکی از سازمانهای بین المللی حفاظت از محیط زیست منتشر شده است، فناوری فعلی ژاپن نمی تواند با استرانسیوم- ۹۰(Sr) و کربن-۱۴ در آب های آلوده به هسته ای مقابله کند. این دو مواد رادیونوکلئید به ترتیب ۵۰ و ۵۷۳۰ سال نیمه عمر دارند و مضرتر از تریتیوم هستند

می‌توان پیش‌بینی کرد که اگر بیش از ۱.۳ میلیون تن فاضلاب هسته‌ای از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما به دریا ریخته شود، به منزله قرار دادن امنیت جانی مردم در مناطق ساحلی در«تخت ضبح» و قرار دادن اکولوژی دریایی در معرض خطر غیرقابل پیش بینی خواهد بود و عواقب جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. یک سازمان محیط زیست معروف در کشورهای جزیره اقیانوس آرام گفت: “این نوع آسیب فرامرزی غیرمسئولانه برابر راه اندازی یک جنگ هسته ای علیه مردم ما در منطقه اقیانوس آرام و جزایر ما ست.”

دولت ژاپن بدون استفاده کامل از روش‌های دفع ایمن، بدون افشای همه‌جانبه اطلاعات و بدون مشورت کافی با کشورهای همسایه و سازمان‌های بین‌المللی، به‌طور یکجانبه تصمیم به تخلیه فاضلاب هسته ای به دریا گرفت که معادل ایستادن در طرف متقابل جهان است. کشورهای مختلف حق دارند از سلاح های قانونی برای دفاع از حقوق و منافع خود استفاده کنند.

Share