آموزش آشپزی؛

روش پخت آش دوغ اصیل سرعین اردبیل

طرز تهیه آش دوغ ویژه اهالی سرعین اردبیل کمی متفاوت‌تر است. پیشنهاد می‌کنیم آن را برای افطار تهیه کنید و از خوردن این غذای مقوی و سالم و لذیذ لذت ببرید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، آش دوغ از غذاهای سنتی در ادربیل است که طرفداران زیادی در دیگر شهرها دارد. این آش زودتر از باقی آش ها جا می‌افتد و می‌تواند انتخاب خوبی برای غذای ساده افطار در ماه مبارک رمضان باشد. طرز تهیه آش دوغ ویژه اهالی سرعین اردبیل کمی متفاوت‌تر است. پیشنهاد می‌کنیم آن را برای افطار تهیه کنید و از خوردن این غذای مقوی و سالم و لذیذ لذت ببرید.

*** مواد لازم

نخود پخته شده   یک پیمانه

سبزی آش شامل گشنیز، جعفری، تره، اسفناج، ترخون و برگ سیر  ۵۰۰ گرم

تخم مرغ    یک عدد

آرد   دو قاشق غذا خوری

برنج خیس خورده    یک پیمانه

دوغ محلی ترش    ۳ لیتر

پیاز    یک عدد

سیرتازه    ۴ حبه

*** طرز تهیه

ابتدا یک عدد پیاز درشت را خرد کرده و با کمی روغت تفت می دهیم تا سبک و طلایی رنگ شود.چهار حبه سیر را رنده کرده و به پیاز ها اضافه می کنیم.یک پیمانه برنج را که سه ساعت و بدون نمک خیس خورده را با کمی آب به مواد اضافه می کنیم تا جوش بیاید.۳ لیتر دوغ را با فاصله و کم کم اضافه میکنیم.یک عدد تخم مرغ، آرد و کمی آب را در کاسه ای هم می زنیم و به مواد اضافه می‌کنیم و چند دقیقه ای هم می زنیم.صبر می کنیم تا برنج آش نیم پز شود.بعد از این مرحله سبزی خرد شده را داخل قابلمه می ریزیم.بعد از این که سبزی ها همراه با مواد دیگر آش پخته شدند یک پیمانه نخود را به آن اضافه می کنیم.

*** نکته‌هایی برای لذیذتر شدن آش دوغ

– برای خوش عطر شدن آش حتما از برگ سیر تازه و ترخون استفاده کنید.

– سعی کنید دوغ ترش تهیه کنید.

-برای ادویه می‌توانید از نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کم استفاده کنید.

-بعد از اضافه کردن آرد و تخم مرغ چند دقیقه‌ای آش را هم بزنید تا به این شکل از بریده شدن دوغ در مواد جلوگیری کنید.

-بعد از اضافه کردن نخود کمی به مواد آش زمان بدهید تا خوب لعاب بندازد و جا بیفتد. آش دوغ شما حاضر است. نوش جان.

Share