کی‌یف خواستار خواستار نشست فوری با مسکو شد

آمریکا سفارتش را در اوکراین منتقل می‌کند|آلمان: حمله روسیه تبعات سنگینی خواهد داشت

ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که سفارت این کشور در اوکراین از کی‌یف به لویو، بزرگترین شهر در غرب اوکراین منتقل خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از یورونیوز، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با اعلام این خبر گفت که این تصمیم به دنبال «تسریع چشمگیر» روند تحولات و اعزام نظامیان روس به مرز با اوکراین اتخاذ شد. وی افزود که سفارت آمریکا در اوکراین همچنان با دولت این کشور در تماس خواهد بود اما اقدامات خود را به طور «موقت» از لویو انجام خواهد داد.

این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین پیش از این برنامه‌ برخی از کشورهای غربی برای انتقال سفارت‌ها به خارج از کی‌یف را «اشتباهی بزرگ» توصیف کرده بود. زلنسکی در کنفرانس خبری مشترک با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفته بود: «این یک اشتباه بزرگ است، اما تصمیم آنهاست که برخی از سفارت ها را به غرب اوکراین منتقل کنند.»

  چند روز پیش وزارت امور خارجه ایالات متحده اعلام کرد که خدمات کنسولی خود را در کی‌یف متوقف کرده و حضور خود را در غرب اوکراین برای رسیدگی به شرایط اضطراری در بحبوحه تهدید اقدام نظامی روسیه حفظ خواهد کرد.

شولتس که صبح روز دوشنبه در راستای تلاش برای جلوگیری از وقوع جنگ، دیداری از کی‌یف داشت خواستار اقدام ملموس و آنی مسکو در «تنش‌زدایی» با اوکراین شد.

صدراعظم آلمان در این کنفرانس مشترک خبری با بیان اینکه هیچ دلیلی وجود ندارد که روسیه تا این میزان نیرو در مرزهای اوکراین جمع آوری کند. گفت: «استقلال و تمامیت ارضی اوکراین مذاکره پذیر نیست. اگر حمله‌ای صورت گیرد، روسیه را فورا تحریم می‌کنیم. به شدت بر روی بسته تحریم‌ها علیه روسیه با متحدانمان کار می‌کنیم. از دولت اوکراین نیز برای خونسردی در این شرایط بحرانی سپاسگزاریم.»

اولاف شولتس همچنین از سفر خود به مسکو که قرار است فردا انجام شود خبر داد و تاکید کرد: «ناتو تمام تلاش خود را برای صلح و امنیت انجام می‌دهد.»

در حالی‌که رهبران اوکراین در هفته‌های گذشته از رویکرد آلمان درباره بحران میان این کشور و روسیه انتقاد کرده اند، اولاف شولتس آلمان را بزرگ‌ترین متحد کی‌یف خواند و با اشاره به در جریان بودن مذاکرات عضویت این کشور در ناتو گفت: «هر سازمانی می‌تواند اعضایش را آزادنه انتخاب کند. مساله امروز این است که در حال حاضر با شرایط بحرانی مواجهیم و باید فورا از شدت تنش‌ها کم کرد.»

آلمان: حمله روسیه تبعات سنگینی خواهد داشت

صدر اعظم آلمان امروز و پیش از رسیدن به اوکراین در یک پیام توئیتری با تصریح بر اینکه نگرانی‌ همچنان «بسیار بسیار جدی» است، تاکید کرد که «تجاوز نظامی دیگری از سوی روسیه به خاک اوکراین تبعات سنگینی برای مسکو در پی خواهد داشت.»

 شولتس در ادامه پیام توئیتری خود نوشت: «ما منتظر نشانه‌های فوری کاهش تنش از سوی مسکو هستیم. ما با متحدان خود همراه هستیم. ما اکنون در حال تجربه یک تهدید بسیار جدی برای صلح در اروپا هستیم.»

در همین حال کشورهای عضو گروه ۷ هم روز دوشنبه بر آمادگی خود بر تحریم وسیع روسیه در صورت حمله این کشور به اوکراین تاکید کردند.

کی‌یف خواستار خواستار نشست فوری با مسکو شد

همزمان اوکراین خواستار دیدار فوری با مقامات روسیه و کشورهای عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا شده است. کی‌یف در بیانیه شامگاه یکشنبه خود با اشاره به عدم پاسخگویی مسکو به درخواست‌ها برای ارائه توضیح در مورد آرایش نظامی نیروهایش در مرز با اوکراین، روسیه را متهم کرده که اصل شفافیت در مورد نیروهای نظامی ۵۷ کشور عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا را نادیده گرفته‌ است. هر دو کشور روسیه و اوکراین عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا هستند.

دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین می‌گوید که کشورش در گام بعدی خواستار برگزاری نشستی با روسیه و سایر اعضای این سازمان ظرف ۴۸ ساعت است تا دلایل آرایش و جابجایی نظامی نیروهای روس در طول مرزهایش با اوکراین و همچنین کریمه اشغالی مشخص شود.

از ماه نوامبر روسیه حدود ۱۰۰ هزار نیروی نظامی را در مرز با اوکراین مستقر کرده است؛ اقدامی که با توجه به سابقه «الحاق» کریمه در سال ۲۰۱۵ شائبه نیت مسکو برای حمله مجدد به خاک اوکراین را تقویت کرده است. با این حال مسکو می‌گوید که قصد حمله نظامی ندارد و هدفش تنها تامین دغدغه‌های امنیتی خود و جلوگیری از گسترش ناتو در همسایگی سرزمینی‌اش است.

Share