آزادسازی جهادی سواحل گیلان به نفع مردم|جلوگیری از ورود صد نقطه فاضلاب به رودخانه تا ۱۷ ماه
مرتضوی گفت: با نجات رودخانهها فقط بخشی از تالاب انزلی احیا میشود و باید جلوی ورود رسوبات که موجب کاهش عمق تالاب انزلی شده است نیز گرفته شود. بررسی شود چه کارهایی باید در بالا دست باید انجام شود تا حجم ورود این همه رسوبات کم شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، معاون اجرایی رییس جمهور گفت: سواحل باید به نفع مردم در دست هر کسی که هست باید آزاد شود.
صولت مرتضوی در کارگروه ملی احیای رودخانههای زرجوب و گوهر رود و نجات تالاب انزلی و همچنین آزادسازی سواحل که در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: جلسه امروز حول دو محور شامل کمیته ملی دو رودخانههای گوهررود و زرجوب و آزادسازی سواحل است.
وی افزود: ارتقای تالاب انزلی که تالابی تاریخی است سبب توفیق یافتگی استان خواهد شد.
مرتضوی با بیان اینکه نسبت به بیمبالاتیها رودخانهها و تالاب انزلی متاسفیم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه تالاب انزلی با تمام تهاجماتی که به آن وارد شده است هنوز جان دارد.
معاون اجرایی رییس جمهور بیان کرد: دستگاههای مکلف دین خود را به تالاب ادا نکردهاند و ضمن اینکه سواحل هم مورد غفلت واقع شده اند.
وی ادامه داد: عدم انتفاع مردم از این نعمت الهی را شاهد هستیم و حقوق بخش اعظمی از مردم را مورد تهاجم قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: آیت الله ریسی دستور دادند سواحل باید به نفع مردم در دست هر کسی که هست آزاد شود و در گام نخست باید از خودمان شروع کنیم.
مرتضوی تصریح کرد: برخی از دستگاهها ادعا دارند که ما حقوق مکتسبه داریم و یا حق مالکیت داریم، به آنها میگویم که در آزادسازی سواحل فرق نمیکند که شخصیت حقیقی است یا حقوقی و همه دستگاه اجرایی موظف به همکاری هستند و اگر همکاری نکنند اعمال ماده ۸ و ۹ خواهد شد.
معاون اجرایی رییس جمهور گفت: دستگاهها در جایگاه و هر قوهای مشمول این دستور رییس جمهور میشوند. ما جفا کردیم و کسی حق ندارد از بیت المال استفاده شخصی کند. اسناد مالکیت به نام دولت جمهوری اسلامی و سند آن در اختیار وزارت اقتصاد و دارایی است، دولت برای بهره برداری از آن تصمیم میگیرد و حالا نیز دولت تصمیم گرفته ساحل در اختیار مردم قرار گیرد.
وی با اشاره به ورود فاضلاب و روان آبها از صد نقطه به رودخانههای گوهر ورد و زرجوب گفت: این موارد موجب شده است چنین نعمتی تبدیل به نقمت شود.
مرتضوی به تخصیص صد درصد اعتبارات ۱۴۰۰، تخصیص ۲۵۰ میلیارد تومان مصوبات سفر و ۳۰۰ میلیارد تومان در ماده ۵۶ برای مهار ورود فاضلاب در ۱۰۰ نقطه رودخانههای گوهررود و زرجوب تاکید کرد و گفت: تا ۱۷ ماه آینده باید از ورود صد نقطه فاضلاب جلوگیری شود.
وی افزود: با نجات رودخانهها فقط بخشی از تالاب انزلی احیا میشود و باید جلوی ورود رسوبات که موجب کاهش عمق تالاب انزلی شده است نیز گرفته شود. بررسی شود چه کارهایی باید در بالا دست باید انجام شود تا حجم ورود این همه رسوبات کم شود.
مرتضوی گفت: توقع ما این است اقدامات خداپسندانه در آزاسازی سواحل به عمل آورده شود.
وی افزود: در مجموع مسئولیت آزادسازی سواحل در سطح استان با استاندار و در شهرستانها با فرمانداران است. فرمانداران آستینها را بالا بزنند با همکاری دستگاههای اجرایی نسبت یه آزادسازی سواحل اقدام کنند.
معاون اجرایی رییس جمهور گفت: خوشبختانه سازههای سنگین برای تصرفات سواحل نداریم و محدودیتها با فنس کشی ایجاد شده یا اینکه با سازههای کاذب است و به همین دلیل آزادسازیها را به سرعت میتوان انجام داد.
وی تصریح کرد: آزاسازی سواحل تا شعاع ۶۰متری در گیلان چند روز است که شروع شده و از فردا باید شدت بیشتری بگیرد.
مرتضوی، میزان سواحل تصرف شده را در جلسه بررسی کرد و گفت: مدیران دستگاهها ظرف یک هفته آینده نسبت به تخریب بنا و آزادسازی سواحل اقدام کنند. اجرای دستور را شروع کنید و هر طور شده سواحل را آزاد کنید.
معاون اجرایی رییس جمهور گفت: در خصوص موجشکن اگر مخاطرات زیست محیطی فراهم کرده است لازم است تدابیر لازم اندیشیده شود.
همچنین در جلسه پیگیری اجرای دستورات رئیس جمهور مصوبات زیر به تصویب رسید:
۱- تأمین اعتبار تکمیل تصفیهخانههای رشت و اجرای شبکه فاضلاب این شهر
۲- تامین اعتبار تکمیل طرحهای آبخیزداری حوزههای آبریز تالاب برای جلوگیری از رسوب در تالاب انزلی
۳- تامین اعتبار مبارزه با آفت سنبله در تالاب انزلی و تهیه طرح مبارزه با سنبله و رسوبزایی تالاب و ارائه آن به کارگروه در جلسه آتی
۴- تهیه طرح ساماندهی و آزادسازی محیط پیرامونی رودخانههای رشت
۵- مطالبه و تهیه طرح جمعآوری و تصفیه فاضلاب روستاهای پیرامون تالاب انزلی
۶- تهیه طرح جمعآوری، تصفیه آب و بازچرخانی آب تصفیه شده در مصارف مختلف
دیدگاه