رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری اعلام کرد:

رشته‌های مورد تأیید برای ادامه تحصیل معلمان کدامند؟ | توضیحاتی درباره طرح طبقه‌بندی مشاغل

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش گفت: رشته‌های مورد نیاز در طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان مورد بازنگری قرار گرفته است که در صورت تایید از طرف سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، به نقل از تسنیم، برخی معلمان می‌گویند رشته‌های مورد تأیید برای ادامه تحصیل آنها در دوره کارشناسی ارشد از جمله مسائل مبهم است و ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها نیز در مواجهه با این موضوع برخورد سلیقه‌ای دارند.

ناصر سلیمانزاده، رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این موضوع با اشاره به بخشنامه موجود که در سال ۹۴ صادر شده است، گفت:  رشته‌های مورد نیاز آموزش و پرورش را به سازمان استخدامی اعلام می‌کنیم و بر اساس آن به آموزش و پرورش مجوز استخدام می‌دهند همچنین شرایط احراز مشاغل در طرح طبقه‌بندی مشاغل موجود است و باید در چارچوب آن اقدام کنیم.

وی افزود: در چند سال اخیر رشته‌های دانشگاهی تغییر کرده و گرایش‌های جدید ایجاد شده است که ما برای اصلاح این موضوع با سازمان اداری و استخدامی مکاتبه کردیم البته هنوز پیشنهادمان تأیید نشده است بنابراین فعلاً مطابق سال‌های گذشته اقدام می‌کنیم  و هیچ تغییری در شیوه جذب نیروی انسانی در رشته‌های مختلف ایجاد نشده است.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش درباره ادامه تحصیل معلمان دوره ابتدایی در رشته مشاوره و رواشناسی گفت: طبق قانون هر فردی در راستای وظایف شغلی خود باید ادامه تحصیل دهد به عنوان مثال اگر دبیر شیمی در رشته مشاوره ادامه تحصیل دهد، هنگام اعمال مدرک تحصیلی دچار مشکل می‌شود، هر فردی در مسیر ارتقای شغلی خود باید حرکت کند یعنی اگر به عنوان معلم شیمی استخدام می‌شود ارتقای شغلی و ادامه تحصیل او باید در این مسیر باشد و اگر بخواهد به مسیر دیگری برود، نیاز و ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش به هم می‌خورد.

سلیمانزاده متذکر شد: طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان برای هر سمت تعریفی دارد اگر فردی می‌خواهد معلم دوره ابتدایی شود باید مدارک تحصیلی مرتبط داشته باشد به عنوان مثال رشته‌های امور تربیتی، آموزش ابتدایی و حتی روانشناسی را هم لحاظ کرده‌اند اما رشته مشاوره وجود ندارد بنابراین اگر فردی در رشته مشاوره ادامه تحصیل بدهد نمی‌توانیم آن را اعمال کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که رشته علوم شناختی مورد تأیید آموزش و پرورش نیست، آیا اقدامی برای بررسی این رشته شده است؟ گفت: واحدهای تخصصی یعنی معاونت‌های آموزشی، پرورشی و تربیت بدنی به مرکز منابع انسانی اعلام می‌کنند کدام رشته‌ها را برای کدام مشاغل نیاز دارند و براساس نیاز آنها به سمت جذب مجوز و اعمال مدرک تحصیلی می‌رویم بنابراین ملاک خواست آنهاست و اگر این رشته را بپذیرند به دنبال اخذ مجوز و تأییدیه‌های لازم می‌رویم.

سلیمانزاده در پایان متذکر شد: با توجه به مفاد بخشنامه‌های ۱۷ شهریور ۹۴، اعمال مدرک تحصیلی جدید تمام کارکنان اعم از ایثارگران و سایر کارکنان منوط به رعایت شرایط احراز طرح‌های طبقه‌بندی و ارزشیابی مشاغل مستخدمین دستگاه‌های اجرایی است که به تایید سازمان اداری و استخدامی کشور رسیده باشد. رشته‌های تحصیلی مورد نیاز در مشاغل قابل تخصیص در طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان با همکاری معاونت‌ها، ادارات کل و دفاتر مربوط (معاونت آموزشی، پرورشی، ابتدایی و تربیت بدنی) مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته که در صورت تایید از طرف سازمان اداری و استخدامی کشور به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ خواهد شد.

بخشنامه مربوط به عناوین رشته‌های شغلی و شرایط احراز طرح طبقه‌بندی مشاغل آموزشی را می‌توانید از اینجا مشاهده کنید.

Share