تداوم ضعف مدیریتی “صنعت چای” را تا چند سال آینده به نابودی میکشاند
عضو مجمع نمایندگان گیلان گفت: با تداوم ضعف مدیریتی در صنعت چای، این بخش تا چند سال آینده شکست سالهای گذشته را دوباره تجربه خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از تسنیم، پرویز محمدنژاد، درباره ضعف مدیریتی وعدم توازن در صنعت چای اظهار داشت: میزان مصرف چای در کل کشور سالانه حدود ۱۱۰ هزار تن و میزان تولید آن تقریباً ۲۸ هزار تن است که ۳۰ درصد نیاز داخل را تأمین میکند.
عضو فراکسیون حمایت از محصولات استراتژیک کشاورزی و صنایع وابسته مجلس با بیان اینکه برای تعادل بازار به واردات چای نیازمندیم افزود: نکته بسیار مهم این است که واردات چگونه و با چه قاعدهای انجام شود تا تولید داخل آسیب نبیند.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد چای کشور وارداتی است لذا چای باید با یک میزان معقول وارد شود تصریح کرد: در قانون بودجه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را از خرید و واردات چای دور کردیم و این حرکتی در جهت حمایت از چایکاران داخلی بوده است.
محمدنژاد با بیان اینکه مشکل کنونی ترکیب چای وارداتی با چای داخلی است گفت: این بدان جهت است که ما هنوز نتوانستیم بازار داخلی را با تولید داخل آشنا کنیم؛ اکنون ذائقه هموطنان در استانهایی غیر از گیلان مصرف چای ارگانیک ایرانی نیست.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: این در حالی است که طبق اعلام تمام کارشناسان دنیا چای ایران ارگانیکترین و خوش عطرترین چای دنیا است اما با این وجود چای داخلی در انبارها مانده و بازار کشش خرید چای ایرانی را ندارد.
وی افزود: با توجه به اینکه ۳۰ درصد نیاز چای در داخل کشور تولید میشود نباید حتی یک کیلو چای در گیلان باقی میماند و باید در بین استانها توزیع میشد ما اکنون شاهد این هستیم که درصد بالایی از تولید در کارخانجات انبار شده و مشتری ندارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع بنده هفتههای گذشته این موضوع را به آقای ساداتینژاد وزیر کشاورزی اعلام داشته و میزان مصرف و عرضه در حوزه چای را برای وی تبیین کردم.
وی گفت: در حوزه تولید چای نخستین بخش ورودی است یعنی همان جایی که به چایکار اقدام به تولید چای میکند بخش بعدی دستگاه است یعنی کارخانجاتی که آن را به چرخه مصرف میرسانند و پس از آن بخش خروجی و بازار است.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با بیان اینکه اکنون مشکل ما در بخش خروجی چای ایرانی است اظهار داشت: متأسفانه وزارتخانهها، اداراتکل، ادارات شهرستانی، سازمانها و نهادهای دولتی مکلف به مصرف چای داخلی نشدهاند.
محمدنژاد با بیان اینکه ذائقه مصرفکنندگان در ایران به چای ایرانی آشنا نبوده و این یک ضعف بزرگ است افزود: کشاورز و کارخانجات کار خود را انجام میدهند و این بخش مدیریت بازار است که باید وارد عمل شده و در جهت حل این مشکل اقدام کند.
عضو فراکسیون حمایت از محصولات استراتژیک کشاورزی و صنایع وابسته مجلس با انتقاد از عملکرد وزارت کشاورزی و صمت در این عرصه گفت: چگونه وزارت جهاد کشاورزی و صمت نمیتوانند دیدگاه مشترکی را برای مصرف چای ایرانی در داخل کشور ایجاد کنند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس تصریح کرد: انجام این ساماندهی کار تولیدکننده و فرآوریکننده نبوده و در شرح وظایف مدیران است اما شاهد این هستیم که مدیران به خوبی در این حوزه به وظایف خود عمل نمیکنند.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس عنوان داشت: مدیریت در صنعت چای بسیار ضعیف است و اگر همین شیوه مدیریتی در حوزه چای ادامه یابد قطعاً تا چند سال آینده صنعت چای شکست سالهای گذشته را دوباره تجربه خواهد کرد.
دیدگاه