مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان تاکید کرد؛

ظرفیت ویژه بنادر شمالی ایران برای ترانزیت کالا و ارایه خدمات به اعضای شانگهای

مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با اشاره به اینکه حضور در سازمان همکاری شانگهای می تواند نقطه قوتی برای بنادر کشور باشد، گفت: بنادر شمالی ایران از ظرفیت ویژه و موثری برای ترانزیت کالا برخوردار هستند و می توانند به صورت کارا فعالیت کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، حمیدرضا آبایی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی در رابطه با پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای و اینکه بنادر و حمل و نقل دریایی ایران با محوریت بنادر شمالی چه نقشی می توانند در راستای تحقق اهداف این سازمان در حوزه دریایی و بندری داشته باشند، اظهار داشت: با توجه به شرایط تحریمی کشور و تحولات اخیر در افغانستان و نیز عزم جدی دولت سیزدهم در بازیابی شرایط اقتصادی کشور، فرصت مناسبی در این رابطه به وجود آمده است.
وی ادامه داد: پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای می تواند این فرصت را به وجود آورد تا در حوزه حمل و نقل دریایی که سهم بسزایی در ترانزیت کشور دارد با ظرفیت بیشتر و بهتری فعالیت کنیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با تاکید بر ظرفیت های حمل و نقل دریایی کشور، عنوان کرد: پیش بینی های صورت گرفته در صنایع توسعه ای کشور نشان می دهد که تا ۳۰ میلیون تن عملکرد ترانزیت کالا از مبادی بنادر کشور وجود دارد و بنادر شمالی کشور با توجه شرایطی که دارند، می توانند در ترانزیت کالا بسیار راهبردی و موثر عمل کنند.

نقش آفرینی بنادر شمالی از آستارا تا امیرآباد

آبایی در پاسخ به اینکه ظرفیت بنادر کشور و به ویژه  بنادر شمالی در راستای حمل و نقل ترکیبی با کشورهای حاشیه خزر، کشورهای حوزه CIS و اوراسیا را چگونه است؟ گفت: یکی از مباحث بسیار مهم این است که در شمال کشور بنادر خوبی وجود دارد و این بنادر فعال می توانند از آستارا تا امیرآباد نقش آفرینی کنند.
وی با بیان اینکه در بنادر شمالی کشور، ناوگان دریایی وجود دارد که با پرچم ایران در حال خدمات رسانی هستند، افزود: کشورهای متقاضی در سازمان همکاری شانگهای در خشکی محصور هستند و لذا می توان از ظرفیت های دریایی و بندری کشور به بهترین شکل استفاده کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان در رابطه با اینکه پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای چه مزایایی برای توسعه بنادر شمالی کشور و حمل و نقل دریایی ایران دارد؟ عنوان کرد: مساله مهم استفاده از ظرفیت های بنادر کشور است و آنچه در بندر انزلی می توان به آن اشاره کرد موقعیت سوق الجیشی این بندر است که از گذشته در کریدورهای ترانزیتی نقش آفرینی کرده است و علاوه بر این می توان در حوزه گردشگری و گمرکی همکاری با کشورهای عضو و ناظر در سازمان همکاری شانگهای را توسعه بخشید.

لزوم توجه ویژه به ظرفیت‌های گردشگری 

آبایی با اشاره به اینکه بندر انزلی تا ۱۰,۵ میلیون تن ظرفیت برای عملیات دارد و از امکانات مناسبی در حوزه نگهداری و تخلیه و بارگیری برخوردار است، اظهار داشت: امیدواریم به بهترین شکل در خدمت همه فعالان اقتصادی سازمان همکاری شانگهای باشیم و با این اقدام بسیار مهم دولت سیزدهم و جهشی که در ساختاری اقتصادی کشور شاهد خواهیم بود از ظرفیت ها و توان تخصصی بنادر کشور استفاده کنیم.
وی افزود: در عین حال استفاده از ظرفیت های گردشگری بندر چمخاله، مارینای بندر انزلی و ظرفیت موجود در بندر کاسپین دیگر موضوعاتی است که باید به آن توجه جدی داشته باشیم.

Share