کاشت مو به روش میکرو گرافت در کلینیک ایران بیوتی

کاشت مو به روش میکرو گرافت، یک جراحی غیرمداخله‌ای است، که با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود.

کاشت مو به روش میکروگرافت

موها، از مهم‌ترین عناصر در زیبا به‌نظر رسیدن افراد هستند. ریزش مو، به‌نوعی کابوس بسیاری از افراد است. از مدت‌ها پیش، تلاش‌های فراوانی، برای متوقف کردن روند ریزش مو، یا رویش مجدد آن‌ها صورت گرفته است. اما، این روش‌ها، تا زمان ابداع روش‌های جراحی کاشت مو، چندان موفقیت‌آمیز نبودند.

نتیجه حاصل از اولین روش‌های کاشت مو، باعث ایجاد ظاهر چندان طبیعی و مناسبی نمی‌شدند. این روش‌ها، اغلب باعث ایجاد اسکار و جای زخم در محل برداشت فولیکول‌های می‌شدند.امروزه با پیشرفت فنآوری و ابداع روش‌های جدید جراحی، مانند: کاشت مو به روش میکرو گرافت، امروزه اسکار حاصل از روش‌های کاشت مو بسیار کوچک و محدود شده و سرعت و نتیجه حاصل از آن‌ها بسیار بهبود پیدا کرده است.

کاشت مو به روش میکروگرافت چیست ؟

کاشت مو به روش میکرو گرافت، که پیوند فولیکول نیز نامیده می‌شود، یک روش جراحی زیبایی، برای افزایش حجم موها، در مناطقی از سر است، که دچار طاسی و کم‌پشتی شده است. در این روش، برای رسیدن به نتیجه بهتر، از موی خود فرد برای کاشت، استفاده می‌شود. این جراحی، با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود.

دو مزیت اصلی این روش، این است، که اهداکننده خود بیمار بوده، و همچنین، اسکار بسیار کوچک ناشی از آن، به‌راحتی، حتی با موی کوتاه نیز، قابل پوشانده شدن است.کاشت مو به روش میکرو گرافت، دستاوردی مهم، در زمینه‌ی کاشت مو و ترمیم مو است. تکنیک‌های کاشت مو به روش میکرو گرافت، برای اولین‌ بار، در دهه ۱۹۸۰ میلادی، و به‌منظور رسیدن به نتیجه‌ی ظریف‌تر و طبیعی‌تر، توسعه پیدا کردند.

پیش‌از توسعه روش میکرو گرافت کاشت مو، جراحان، استخراج فولیکول‌های مو را، به‌شکل برداشت قسمت بزرگی از فولیکول‌ها از ناحیه اهداکننده انجام می‌دادند، این روش، باعث ایجاد اسکار واضح و بزرگ، و ظاهری ناخوشایند می‌شد. معرفی تکنیک‌های کاشت مو میکرو گرافت، نقطه عطفی، برای جراحان و میلیون‌ها مرد و زنی بود، که از ریزش مو، رنج می‌بردند. امروزه روش‌های مدرن ترمیم‌ و کاشت مو، شامل ۲ روش پیوند میکرو گرافت بسیار تکامل‌یافته است: روش FUT یا پیوند واحد فولیکولی و روش FUE یا استخراج واحد فولیکولی. ابداع روش‌های میکرو گرافت کاشت مو، یک انقلاب در زمینه‌ی ترمیم و کاشت مو بود.

با پیشرفت‌ فن‌آوری و افزایش درک و دانش جراحان از استخراج فولیکول‌های مو از ناحیه اهداکننده، برداشت نوارهای متعدد و نازکی از فولیکول‌های مو، با دقت بسیار بیشتر از روش‌های قدیمی‌تر، ممکن شد. این روش‌های برداشت، بانام میکرو گرافت شهرت پیدا کرد. از هر میکرو گرافت، می‌توان یک تا ۴ عدد واحد فولیکولی را جدا کرد، بدون این‌که به هریک از واحد‌های منفرد مو آسیبی وارد شود.

در ادامه مطلب، نگاهی به روش انجام کاشت مو به روش میکرو گرافت، مزایا و عوارض آن می‌اندازیم.

کاشت مو به روش میکرو گرافت برای چه کسانی مناسب است؟

کاشت مو به‌ روش میکرو گرافت، روشی بسیار پرطرفدار است، به‌خصوص، در میان مردانی، که مبتلا به ریزش مو و طاسی هستند، زنانی، که از ریزش موی شدید رنج می‌برند، مبتلایان به انواع کچلی، و کسانی که می‌خواهند، حجم موهای سر، ابرو و ریش خود را افزایش دهند. برخی از بیمارانی، که سابقه شیمی‌درمانی و رادیو‌تراپی دارند نیز، پس از تجربه ریزش موی ناشی از عوارض این درمان‌ها، کاشت مو به روش میکرو گرافت را انجام، می‌دهند.

پیش از انجام کاشت مو به روش میکرو گرافت که یکی از بهترین روش های کاشت مو نیز می باشد، باید بیمار را از نظر ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای، مانند: دیابت و فشار خون، پایش کرد. پیش از انجام هر عمل جراحی، از جمله عمل‌های کاشت مو، نیاز به معاینه و غربالگری، از نظر بیماری‌های قلبی و همچنین گاهی بررسی توسط پزشک متخصص بی‌هوشی است.

کاشت مو به روش میکرو گرافت، یک جراحی میکروسکوپیک است، و مداخله‌ای بسیار ساده به صورت مورد به مورد است، که نیاز به یک یا دو جلسه درمانی دارد. روش‌‌های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد، این روش‌ها شامل استخراج فولیکول‌های مو از مناطق پرجمعیت برای پیوند آن‌ها در ناحیه‌ای است که به موهای بیشتری نیاز دارد، این تکنیک‌ها، باعث ایجاد ظاهری متراکم و طبیعی در ناحیه مبتلا به کم‌پشتی و طاسی می‌شود. تکنیک‌های اصلی که در حال حاضر استفاده می شود شامل موارد زیر است:

  • FUE یا استخراج واحد فولیکولی، در این روش کاشت مو، ابزاری بسیار ظریف به نام پانچ برای استخراج هر فولیکول مو استفاده می‌شود، کاشت مو در این روش، بدون هیچ جای زخم خطی انجام می‌شود. سرعت بیشتر و نرخ زنده ماندن بیشتر فولیکول‌های مو، از دیگر مزایای این روش است.
  • FUT یا پیوند واحد فولیکول، در این روش، جراح، یک نوار باریک از فولیکول‌ها را، از پشت یا کنار پوست سر استخراج می‌کند، سپس، فولیکول‌های مو، از نوار برداشت شده از ناحیه مخزن جدا شده، و در ناحیه مبتلا به طاسی یا کم‌پشتی، پیوند زده می‌شود.

آمادگی‌های قبل از کاشت مو به روش میکرو گرافت

کاشت مو به روش میکرو گرافت، نیاز به آمادگی قبلی خاصی ندارد. گفتگو با پزشک متخصص، و رعایت توصیه‌های پزشک قبل‌از عمل جراحی، برای رسیدن به نتیجه‌ی مناسب پس از عمل جراحی کافی است. از این توصیه‌ها، می‌توان به ماساژ دادن پوست سر، چند هفته قبل‌از پیوند و همچنین، قطع کردن برخی از داروها، مانند: بتابلاکرها و داروهای ضدالتهاب، البته با مشورت و دستور پزشک، اشاره کرد. پیش از عمل، نیاز به انجام برخی از آزمایشات و معاینات، مانند: آزمایش خون و نوار قلب وجود دارد، براساس نتیجه این تست‌ها، ممکن است نیاز به انجام تست‌های تشخیصی بیشتری باشد.

کاشت مو به روش میکرو گرافت چگونه انجام می‌شود؟

قبل از استخراج فولیکول‌های مو، جراح، حساسیت پوست سر با درد را، با استفاده از داروهای بی‌حس‌کننده موضعی کاهش می‌دهد‌. تزریق این داروها می‌تواند کمی دردناک باشد. سپس جراح، یک برش خطی در ناحیه اهدا کننده (پشت سر شما) ایجاد کرده، و یک نوار نازک و افقی از پوست را، که حاوی واحدهای فولیکولی است، برداشت می‌کند. سپس ناحیه برش داده شده، در پشت سر، با بخیه بسته می‌شود. این نوار برداشته شده، حاوی فولیکول‌های موی زیادی است، که به‌روش میکرو گرافت، حاوی یک تا دو فولیکول مو، یا مینی گرافت، حاوی ۳ یا ۴ فولیکول مو، برش داده می‌شود.

سپس جراح، ناحیه‌‌ای، که قرار است فولیکول‌های موی استخراج شده، در آن‌جا پیوند شوند را بی‌حس کرده، و با استفاده از سوزن‌های بسیار ریز، برش‌های بسیار کوچکی، در حد یک میلی‌متر، در پوست سر ایجاد می‌کند. این برش‌ها، آنقدر کوچک هستند، که احتمال خونریزی آن‌ها، بسیار کم است. برش‌های ایجاد شده، براساس الگویی از پیش تعیین شده انجام می‌شود، تا ظاهر طبیعی موها حفظ شود. سپس، فولیکول‌های مو، با استفاده از موچین‌های بسیار ریز، یا قلم کاشت، درون پوست قرار می‌گیرند. فولیکول‌ها، تا عمق چند میلی‌متر در پوست کاشته می‌شوند.

هر جلسه، براساس تعداد گرافت‌ها، ممکن است تا ۸ ساعت، طول بکشد‌.

آیا کاشت مو به روش میکرو گرافت دردناک است؟

کاشت مو به روش میکرو گرافت، ممکن است دردناک باشد، اما میزان درد در بیماران مختلف متفاوت است. دردناک‌ترین قسمت، معمولاً تزریق بی‌حسی موضعی، در ابتدای جراحی است، اما بسیاری از بیماران متوجه می‌شوند، که این روش خود دردناک است. بعد از جراحی می‌توانید، برخی از ناراحتی‌ها را به صورت کبودی و یا تورم در اطراف پیشانی انتظار داشته باشید اما استفاده از کیسه یخ به شما کمک می‌کند. تورم می‌تواند قابل توجه باشد بنابراین می‌توان فکر کرد که تا زمانی که تخفیف پیدا نکند ، از کار خارج شود.

مراقبت‌های پس از کاشت مو به روش میکرو گرافت

کاشت مو به روش میکرو گرافت، یک جراحی غیرمداخله‌ای است، که با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. انجام این جراحی، به‌طورمعمول، نیاز به بستری در بیمارستان ندارد. پس‌زدن فولیکول‌های پیوندی، تنها در موارد بسیار اندکی اتفاق می‌افتد. همچنین، اسکار ناشی از این روش جراحی، بسیار کوچک بوده و احتمال خونریزی و عفونت در آن بسیار پایین است.

در روزهای اول پس از کاشت مو به روش میکرو گرافت، باید از شامپوهای مخصوص و توصیه شده توسط پزشک استفاده کرد، بهتر اسا روزهای اول پس از جراحی را در خانه مانده و از انجام ورزش‌ها و فعالیت‌های سنگین، تا ۳ هفته پس از جراحی خودداری کنید.

Share