یک فعال سیاسی اصولگرا مطرح کرد:

کابینه فراجناحی از اساس اشتباه است | اصولگرایان دست رئیس‌جمهور منتخب را باز بگذارند

یک فعال سیاسی اصولگرا درخصوص رابطه حامیان رئیس‌جمهور منتخب و دولت آینده گفت: آن چیزی که اکنون برای آقای رئیسی مهم است و کمک محسوب می‌شود این است که دست ایشان را باز بگذارند. فشاری به ایشان وارد نکنند، آن جاهایی که ایشان طلب مشورت و کمک کرد، بیایند و به ایشان کمک کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ناصر ایمانی، تحلیلگر سیاسی اصولگرا در گفتگو با ایلنا، در رابطه با به وجود آمدن انتظار تشکیل یک کابینه فراجناحی در پی تماس‌های صورت گرفته از جانب دفتر سید ابراهیم رئیسی با برخی فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران از جناح‌های مختلف، گفت: این تماس‌ها اصلا به منظور کابینه فراجناحی نبوده است. بلکه تماس‌هایی که گرفته شده با این محتوا و منظور انجام شده که شما اگر نظر، دیدگاه یا انتقادی دارید، ارائه بدهید و تا آنجایی که اعلام شده اصلا بحث کابینه فراجناحی در تماس‌ها مطرح نشده است.

وی افزود: حالا اگر کسی چنین تعبیری از آن تماس‌ها داشته می‌تواند مصداق ضرب المثل «هرکسی از ذهن خود شد یار من» باشد؛ به این خاطر که چنین بحثی مطرح نبود که قرار است با این تماس‌ها کابینه فراجناحی تشکیل شود.

ایمانی در ادامه موضوع تشکیل «کابینه فراجناحی» را غلط دانست و بیان کرد: ضمن اینکه باید توجه داشت که اساساً کابینه فراجناحی حرف غلطی است، ما چیزی به نام کابینه فراجناحی نداریم و کار درستی هم نیست. در هیچ دوره‌ای هم چنین اتفاقی رخ نداده است. کجا در دولت معروف به اصلاحات کابینه فراجناحی تشکیل شد؟ یا در دوره آقای احمدی‌نژاد کابینه فراجناحی ایجاد شد؟ یا همینطور در دوره آقای روحانی؛ اصلا کابینه فراجناحی حرف غلطی است.

وی ادامه داد: آن چیزی که باید مهم شمرده شود بحث شایسته بودن است، در این شایسته بودن ممکن است که افرادی از این جناح باشند که شایسته محسوب شوند و همینطور افرادی هم از آن جناح شایستگی داشته باشند، خب بله این‌ها انتخاب می‌شوند. اما اینکه مثلا از ۲۰ نفر اعضای هیات وزیران ۱۰ نفر این جناح باشند و ۱۰ آن جناح، چنین نیست و این اصلا کار غلطی است؛ چرا که مشخصه انتخاب اعضای کابینه نباید بر اساس جناح و دیدگاه‌های سیاسی باشد بلکه معیارهای انتخاب افراد باید شایستگی، توانایی، انگیزه، اعتقاد به نظام سیاسی حاکم بر کشور، مردمی بودن و نداشتن فساد باشد؛ نه اینکه از این جناح باشند یا آن جناح که بعد ما بگوییم که حتما باید تعدادی از این یا آن جناح انتخاب شوند، حتی اگر شایسته باشند. در مجموع نباید جناح سیاسی را ملاک درنظر گرفت بلکه شایستگی است که ملاک است.

فعال سیاسی اصولگرا در رابطه با «طیف اقلیتی که تلاش دارند تا فشارهایی را به رئیس جمهور منتخب وارد کنند و نیروهای خود را در دولت به کار بگمارند»، ابراز داشت: چنین دیدگاه و نظری در جریان اصولگرا وجود ندارد و اگر فرد یا افرادی اظهارنظری داشته‌اند این نظر شخصی است. البته چنین فشارهایی همیشه به همه روسای جمهوری که انتخاب می‌شوند، وجود داشته و دارد و در آینده هم اینگونه خواهد بود که یک طیف‌هایی، جریان‌هایی یا احزابی تلاش کنند افراد خودشان را در کابینه بگذارند. اما تصمیم‌گیرنده نهایی آقای رئیس‌جمهور است.

ایمانی همچنین در پاسخ به این سوال که «رابطه جریان حامی آقای رئیسی با رئیس‌جمهور منتخب چگونه باید باشد؟ و چه روندی در این ارتباط بهتر است؟» گفت: حمایت. ببینید آن چیزی که اکنون برای آقای رئیسی مهم است و کمک محسوب می‌شود این است که دست ایشان را باز بگذارند. فشاری به ایشان وارد نکنند، آن جاهایی که ایشان طلب مشورت و کمک کرد، بیایند و به ایشان کمک کنند اما فراتر از آن نباشد به شکلی که تعبیر به زیاده‌خواهی شود و اجازه بدهند آقای رئیس‌جمهور آزادانه تصمیم‌گیری کرده و آن افرادی را که خودش صلاح می‌داند دعوت به کار کند.

وی تصریح کرد: این حرف به معنای آن نیست که مشورت ندهند، بلکه فشار نیاورند و اجازه دهند که ایشان کارخودش را انجام دهد و هرگونه حمایتی هم که می‌توانند از دولت ایشان در ادامه راه داشته باشند مانند حمایت سیاسی یا تبلیغاتی انجام دهند.

ایمانی در پایان بیان کرد: علیرغم اینکه حمایت کردن از رئیس‌جمهور منتخب اهمیت فراوان دارد اما در مقابل هرگونه فشار آوردن و تحمیل عقاید به ایشان کار نامطلوبی است و اثر سوء برای تشکیل دولت دارد.

Share