رئیس کمیته نیرو کمیسیون انرژی؛

سال ۹۹ به اندازه ۶ نیروگاه هزار مگاواتی در کشور برق هدر رفت | لزوم مدیریت مصرف انرژی

رئیس کمیته نیرو کمیسیون انرژی مجلس، مدیریت مصرف انرژی، وارد مدار کردن نیروگاه‌های از مدار خارج شده و توجه به تولید با ساخت نیروگاه‌های جدید را ازجمله اقدامات مهمی دانست که وزارت نیرو دولت آینده باید مدنظر قرار دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، پرویز محمدنژاد قاضی محله در گفت‌وگو با خانه ملت به اولویت‌هایی که وزارت نیرو دولت سیزدهم باید در دستور کار خود قرار دهد اشاره کرد و گفت: اگرچه “برق” از دو مقوله عرضه و تقاضا تشکیل شده اما با کمال تاسف بیشترین نگاه دولت‌ها و وزارت نیرو به مسئله عرضه خلاصه می‌شود و به موضوع تقاضا یا همان الگوی مصرف توجه‌ای نشده است.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متولیان نتوانسته‌اند الگوی مصرف قابل قبولی را طراحی کرده و در اختیار مصرف‌کننده قرار دهند، افزود: از طرفی نیز حتی نتوانسته‌اند مصرف را مطابق با همان الگوی ناقص طراحی شده کنترل کنند لذا اکنون اگر الگوی مصرف درستی داشته باشیم تا اطلاع ثانویی نیاز به تولید نخواهیم داشت اما به دلیل نداشتن الگوی مصرف درست، نیاز به تولید روزافزون وجود دارد.

مصرف برق در ایران تقریبا ۲ و نیم برابر میانگین مصرف جهانی

وی با بیان اینکه میزان مصرف در کشور بسیار بیشتر از عرضه است  و مصرف برق در ایران تقریبا ۲ و نیم برابر میانگین مصرف جهانی است، اظهار کرد: در حالی کل تولید نیروگاهی کشور در سال جدید به ۶۰ هزار مگاوات می‌رسد که مصرف بسیار بیشتر از این عدد است اما اگر به الگوی مصرف یا همان مدیریت تقاضا توجه می‌شد اکنون نباید این شرایط را تجربه می‌کردیم.

محمدنژاد با یادآوری هدررفت بالای انرژی در شبکه‌های انتقال، اضافه کرد: به عنوان مثال سال گذشته ۱۱ درصد انرژی تولید شده هدررفته است، ۱۱ درصد از ۶۰ هزار مگاوات  به معنای هدررفت انرژی حدود ۷نیروگاه هزار مگاواتی است در حالی که احداث هر نیروگاه هزار مگاواتی به قیمت امروز ۱۷ هزار میلیارد تومان هزینه دارد بنابراین در مجموع در طول سال حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان انرژی هدر می‌دهیم.

این نماینده مجلس با انتقاد از هدررفت ۱۱ درصدی انرژی در طول سال که ضررهای بی‌شماری را به کشور وارد می‍ کند، گفت: تولید انرژی نیز متناسب با نیاز نبوده است در حالی که میانگین رشد مصرف سالانه حدود ۳ هزار و  ۵۰۰ است و دولت باید مطابق برنامه‌های پنجم و ششم توسعه، سالانه ۵ هزار مگاوات به سبد انرژی اضافه کند اما این کار را هم نکرد و تولید برق کمتر از ۲ هزار مگاوات در طول سال است و در مجموع تولید نسبت به مصرف کاهش داشته که این به معنای “خاموشی” است.

وی با اشاره به کاهش بارندگی در سال جاری، از کاهش تولید نیروگاه‌های آبی خبر داد و گفت: تولید نزدیک به ۱۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های آبی در سال‌های گذشته امسال به نصف رسیده است، از طرفی نیز افزایش گرما و زودهنگام بودن آن نسبت به سال‌های گذشته شرایط سختی را در سال جدید رقم زده است لذا شاهد نوبت‌بندی روشنایی هستیم.

“مدیریت مصرف” بهترین و منطقی‌ترین راه را برای مدیریت بحران کنونی

رئیس کمیته نیرو کمیسیون انرژی مجلس، بهترین و منطقی‌ترین راه را برای مدیریت بحران کنونی “مدیریت تقاضا” یا همان “مصرف” دانست و گفت: اگر احداث یک نیروگاه‌های جدید را از همین لحظه آغاز کنیم در بهترین شرایط ۴ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند بنابراین در سال‌های پیش‍‌رو صرفا با “مدیریت مصرف” می‌توان کمبود برق را جبران کرد.

وی ادامه داد: مصرف بهینه و پرهیز از اقدامات غیرضرور در پیک بار(از ساعت ۱۲ ظهر تا ۴ بعدازظهر و از سال ۲۰ تا ۲۴) ضروری است، همچنین سازمان‌ها و ادارات باید مکلف به کاهش مصارف خود تا ۵۰ درصد شوند.

به گفته محمدنژاد قطعی آسانسورها عبور و مرور را برای طبقات فوقانی بسیار سخت می‌کند چراکه مطابق آمار در یک قطعی ۲ ساعته برق در تهران حدود ۲ هزار نفر در آسانسور گیر کرده‌اند و این اتفاق بسیار خطرناک است.

کاهش خاموشی‌ها با مدیریت مصرف

این نماینده مجلس بیان کرد: صرفه‌جویی ۱۰ درصدی در طول روز، ذخیره حدود ۶ هزارمگاوات برق را به همراه دارد و از هدررفت ۱۰۰ هزار میلیارد تومان جلوگیری می‌کند و این مسئله مقدار خاموشی‌ها را کاهش خواهد داد چراکه با توجه به شرایط گفته شده خاموشی‌ها تا چند سال ادامه خواهد داشت اما با مدیریت مصرف می‌توان آن را کاهش داد که این امر نیز نیاز به مدیریت جهادی در دولت جدید دارد.

رئیس کمیته نیرو کمیسیون انرژی مجلس با اعتقاد به اینکه وارد مدار کردن نیروگاه‌های از مدار خارج شده حدود ۴ تا ۵ هزار مگاوات تولید به همراه دارد، گفت: وارد مدار کردن آن‌ها می‌توان کمک خوبی در راستای افزایش تولید و کاهش میزان خاموشی‌ها باشد لذا انجام موارد گفته شده در فوق به ویژه “مدیریت مصرف” انتظاری است که می‌توان از وزارت نیرو دولت سیزدهم داشت.

Share