طرح مجلس برای مجازات افراد همکاری کننده با کشورهای متخاصم
نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس از بررسی طرح تشدید مجازات همکاری کنندگان با اقدامات کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی در جلسات این هفته کمیسیون قضایی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، حجتالاسلام حسن نوروزی نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم، گفت: بررسی طرح تشدید مجازات همکاری کنندگان با اقدامات کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی در دستورکار روز سهشنبه اعضای کمیسیون قضایی قرار دارد.
نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس بیان کرد: طرح ممنوعیت خروج مسئولان و مدیران نظام جمهوری اسلامی پس از اتمام مسئولیت از کشور تا سپری شدن مراحل قانونی نیز در دستورکار جلسه اعضای کارگروه حقوق جزا و جرمشناسی در هفته جاری قرار دارد.
طرح تشدید مجازات همکاری کنندگان با اقدامات کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی در جلسه علنی روز (یکشنبه ۱۹ اردیبهشت) از سوی هیئت رئیسه اعلام وصول شد.
متن طرح تشدید مجازات همکاری کنندگان با اقدامات کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی به شرح ذیل است:
ماده (۱) از تاریخ تصویب این قانون، جاسوسی یا همکاری با دول متخاصم از جمله دولت ایالات متحده آمریکا برخلاف امنیت کشور یا منافع ملی، افساد فی الارض محسوب شده و مشمول مجازات مندرج در ماده (۲۸۶) قانون مجازات اسلامی است.
تبصره: همکاری با سازمانها و نهادهای پوششی وابسته به دستگاههای اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا از مصادیق جرم موضوع این ماده محسوب میشود. کمیتهای متشکل از معاون وزیر اطلاعات، معاون سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، معاون اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی ایران، نماینده کمیسیون امنیت ملی مجلس به ریاست مسئول اطلاعات ستاد کل نیروهای مسلح، سازمانها و نهادهای موضوع این تبصره را تعیین و اعلام میکند. مصوبات این کمیته که با امضای رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ میگردد در کلیه دستگاههای اطلاعاتی و محاکم قضایی لازم الاجرا است و مبنای صدور حکم دادگاهها در این زمینه قرار میگیرد.
ماده (۲) هرکس بدون آنکه جاسوسی کند، فرد یا افرادی را شناسایی و به منظور ارتکاب جرم موضوع ماده قبل، معرفی کند یا خود در جذب یا آموزش آنها برای ارتکاب جرم مزبور، دخیل باشد به حبس تعزیری درجه چهار محکوم میشود.
ماده (۳) چنانچه مامورین دولتی که مسوول امور حفاظتی و اطلاعاتی طبقهبندی شده میباشند و به آنها آموزش لازم داده شده است در اثر بیمبالاتی وعدم رعایت اصول حفاظتی تخلیه اطلاعاتی شوند و جرم موضوع ماده (۱) واقع شود به حبس درجه چهار محکوم میشوند.
ماده (۴) نقض مصوبات شورای عالی امنیت ملی که به تایید مقام معظم رهبری رسیده و دستوراتی که ذیل مصوبات توسط ایشان ذکر شده است جرم محسوب شده و مرتکب به یکی از مجازاتهای حبس یا محرومیت از حقوق اجتماعی درجه پنج یا شش محکوم میشود.
ماده (۵) کلیه اشخاص ایرانی که رسماً توسط دولتهای متخاصم به ویژه آمریکا در فهرست تحریم قرار گرفتهاند مشمول «قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران» و اصلاحات بعدی آن قرار میگیرند.
تبصره ۱- در صورتیکه افراد تحریم شده مذکور، تحت تعقیب قضایی، امنیتی یا سیاسی دولت آمریکا یا سایر دولتهای متخاصم قرار گرفته باشند از حداکثر سقف حمایتهای مطرح در قانون فوق الذکر بهرهمند شده و اقدامات قضایی و حقوقی لازم در حمایت از آنها انجام میشود.
تبصره ۲- احراز مصادیق مشمولان این قانون براساس آیین نامهای است که توسط کمیتهای متشکل از بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به نمایندگی از ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات، ظرف سه ماه از تصویب این قانون تهیه میشود.
ماده (۶) هر یک از نهادها یا اشخاص حقوقی دارای تابعیت ایران یا مستقر در ایران که تحریمهای آمریکا یا سایر دولتهای متخاصم علیه اشخاص ایرانی را اجرا کنند مشمول یکی از مجازاتهای درجه چهار ماده (۱۹) و ماده (۲۰) قانون مجازات اسلامی خواهند بود.
ماده (۷) هرگونه فیلمبرداری یا تصویربرداری از صحنه جرائم منجر به سلب حیات، حبس ابد یا جرائم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی و یا سوانح و حوادث منجر به فوت یا صدمات بدنی یا اقدامات تروریستی، جز در موارد مقرر قانونی از جمله ماده ۱۳۱ قانون آئین دادرسی کیفری، جرم محسوب و مرتکب به مجازات حبس تعزیری درجه پنج محکوم میشود. همچنین انتشار یا بازنشر فیلم یا تصاویر ضبط شده فوق الذکر که به نحو غیرمجاز تهیه شده و یا بصورت قانونی توسط دوربینهای مداربسته گرفته شده و یا به هر نحو به صورت قانونی تهیه شده باشد مشمول مجازات مذکور خواهد بود. در صورت ارسال فیلم یا تصاویر فوق به شبکههای معاند یا بیگانه مرتکب به حداکثر مجازات مذکور محکوم میشود.
تبصره- انتشار فیلم یا تصاویر موضوع این ماده که به هر نحو خواه بصورت مجاز یا غیرمجاز تهیه شده باشد در صورتی که به عللی از قبیل خدشه دار شدن وجدان جمعی و یا حفظ نظم عمومی جامعه، ضرورت یابد، به درخواست دادستان کل کشور و موافقت رییس قوه قضاییه امکانپذیر است.
دیدگاه