با گذشت یک سال و نیم از آغاز حضور ایران در توافق تجاری اوراسیا؛

حضور روس‌ها در شبکه ریلی ایران | کریدور شمال به جنوب گزینه جذاب روسیه

با گذشت حدود یک سال و نیم از آغاز رسمی حضور ایران در توافق تجاری اوراسیا، به نظر می‌رسد شرایط برای همکاری‌های گسترده با اعضای این اتحادیه فراهم شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ایران در آبان ۱۳۹۸ با امضای توافقی حضور سه‌ساله و آزمایشی خود در اتحادیه اقتصادی اوراسیا را آغاز کرد و بنا شد دو طرف پس از این دوره به بررسی شرایط و دائمی کردن عضویت ایران در این گروه بپردازند.

در سال‌های گذشته ایران از حضور در این اتحادیه استقبال کرده و گفته که شاید در آینده با بعضی کشورهای این اتحادیه، توافق تجارت آزاد امضا کند.

حمید زادبوم، رییس سازمان توسعه تجارت که در روزهای گذشته به روسیه سفر کرده، در دیدار با تعدادی از مقام‌های اقتصادی کشورهای عضو اورسیا و به طور خاص روسیه، از آمادگی ایران برای افزایش سطح همکاری‌های اقتصادی صحبت کرده است.

با توجه به این که با تخفیف‌های تعرفه‌ای میان کشورها، امکان ترانزیت کالا میان کشورها فراهم شده، یکی از موضوعات مهم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های حمل و نقل همسایگان است که به نظر می‌رسد گزینه جذاب برای روس‌ها، راه آهن ایران و به طور خاص کریدور شمال به جنوب است.

این خط ریلی که می‌تواند راه آهن ایران را از خزر تا خلیج فارس اتصال دهد، از نظر تجاری و ترانزیتی اهمیت فراوانی برای کشورهای همسایه دارد و از این رو روس‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند تا به فعالیت این کریدور خدمات‌رسانی کنند.

سازمان توسعه تجارت در این زمینه اعلام کرده: مدیر کل مرکز صادرات روسیه RCE، رونیکا نیکیشینا در جلسه کاری خود اعلام کرد که دفترهمکاری منطقه‌ای اوراسیا و مرکز صادرات روسیه آماده ارائه خدمات شرکت‌های روسی برای ساخت بخشی از کریدور راه آهن شمال-جنوب در ایران است.

ورونیکا نیکیشینا گفته: مرکز صادرات روسیه آماده ارائه خدمات شرکت‌های نمایه روسی از نظر تأمین خطوط ریلی، سوئیچ‌ها و سایر تجهیزات تولید داخلی است که برای ساخت بخشی از کریدور راه آهن شمال-جنوب در ایران لازم است. زیرساخت‌های تدارکات در منطقه اوراسیا در حال حاضر به طور کامل اجرا نشده است تا تمام مزایای رژیم جدید تجارت میان این کشورها، راحت را فراهم کند. نظر رویه‌های اداری، مرکز صادرات روسیه از نظر اقدامات خاص همچنین به عنوان دستیار صادر کنندگان عمل می‌کند. ما همچنین محیطی را ایجاد می‌کنیم که در آن صادر کنندگان می‌توانند بدون کمک دولت به راحتی به تجارت خود ادامه دهند.

Share