معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:

قاچاق چوب با سواری و آمبولانس | استفاده از هواپیمای سبک برای پایش جنگل ها

معاون وزیر جهاد کشاورزی، با بیان اینکه قاچاقچیان از شیوه متداول به سمت حمل چوب آلات قاچاق با خودروی سواری و حتی آمبولانس رفته اند، گفت: برخی از سودجویان از چوب آلات مجاز برای پوشاندن چوب آلات جنگلی قاچاق استفاده می کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا مسعود منصور در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه منابع طبیعی به صورت عامل، جنگل ها به صورت خاص و هیرکانی به صورت ویژه مورد توجه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری است، اظهار کرد: حفاظت از منابع طبیعی مهمترین رسالت ماست و لذا باید اقدامات حفاظتی را تشدید کنیم.

وی قاچاق چوب را پدیده ای شوم دانست که به جنگل ها آسیب می زند و تصریح کرد: در مقابل قاچاق باید نظارت و پایش خودمان را افزایش دهیم که در این راستا اقدام به مانیتورینگ جنگل ها کردیم و بخشی از جنگل های هیرکانی گیلان با هفت دوربین پایش می شود. همچنین پاسگاه های یگان حفاظت را تقویت کردیم و برای حوزه های آبخیز ناظر حفاظتی و مدیر حوزه تعیین شده است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، با اشاره به اجرای مانورهای حفاظتی در پاسگاه های مناطق بحرانی قاچاق و هماهنگی با دستگاه قضایی جهت پیشگیری و برخورد با قاچاقچیان، افزود: متاسفانه شاهد تغییر شیوه قاچاقچیان هستیم که نشان دهنده تشدید اقدامان حفاظتی ماست.

منصور، با بیان اینکه قاچاقچیان از شیوه متداول به سمت حمل چوب آلات قاچاق با خودروی سواری و حتی آمبولانس رفته اند، گفت: برخی از سودجویان از چوب آلات مجاز برای پوشاندن چوب آلات جنگلی قاچاق استفاده می کنند لذا اقدامات حفاظتی کافی نیست و باید روز به روز بیشتر تلاش کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، از نهایی شدن قرارداد با یک شرکت دانش بنیان جهت پرواز هواپیمای سبک و گزارش دهی از عرصه ها خبر داد و اضافه کرد: این هواپیماها وضعیت جنگل ها را به صورت مستمر پایش می کنند و حتی تک پایه های قطع شده را شناسایی می کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت حضور علمی، فنی، موثر و کارشناسی در درون جنگل ها، بیان کرد: در کنار اقدامات حفاظتی به مبارزه با آفات و نهالکاری می پردازیم.

منصور، نیاز صنایع چوب را یکی از عوامل قاچاق چوب آلات جنگلی دانست و متذکر شد: اگر این نیاز چوبی را با زراعت چوب تامین کنیم، به تدریج انگیزه قاچاق کم می شود. همچنین اقدام به استقرار نیروهای حفاظتی در صنایع چوب جهت کنترل محمولات کردیم.

رئیس سازمان جنگل ها، از توسعه ۳۰ هزار هکتاری زراعت چوب در کشور طی امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: گیلان یکی از مناطق عمده صنوبرکاری است و با توجه به وجود زراعت چوب سنواتی مربوط به دهه ۷۰، شاهد رسیدن درختان به سن برداشت هستیم که این برداشت در قاب طرح انجام می شود.

وی با بیان اینکه امسال بیش از یک میلیون مترمکعب از محل زراعت چوب سنواتی در کشور استحصال کردیم، گفت: صنوبرکاران گیلان نیز امسال بیش از ۱۸۰ هزار مترمکعب برداشت داشتند؛ البته به موازت برداشت، کشت را آغاز کردیم تا چرخه زراعت چوب ادامه داشته باشد.

Share