صادق کوشکی مطرح کرد:

تلاش برای رفع‌ تحریم‌ها به زیان ایران است | امید بستن به لغو تحریم‌ها توهمی بیش نیست

یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: مخالفت با برجام فقط حرف امام جمعه محترم مشهد نیست و افراد مختلف در جایگاه‌های متفاوت و با گرایش‌های متنوع، بحث برجام و تلاش برای رفع تحریم‌ها را به زیان کشور دانسته و اعتقاد دارند که کشور از سال ۹۲ برای این موضوع وقت گذاشته و بعد از این همه مدت به نتیجه مطلوبی نرسیده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، صادق کوشکی در گفتگو با «انتخاب» درباره اظهارات اخیر علم‌الهدی مبنی بر مخالفت با تلاش برای رفع تحریم‌ها گفت: مخالفت با برجام از سوی افراد مختلف و با دانش متنوع و گوناگونی در کشور ما تاکنون ابراز شده است و اینگونه نیست که تنها مخالف برجام آقای علم‌الهدی باشند. از دانشمندان هسته‌ای گرفته تا اساتید دانشگاهی و مقامات سیاسی و… چهره‌های زیادی هستند که در مخالفت با برجام اجماع نظر داشته و بر این موضوع که نباید به برجام و رفع تحریم‌ها امید بست، اعتقاد دارند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: این مخالفت با برجام فقط حرف امام جمعه محترم مشهد نیست و افراد مختلف در جایگاه‌های متفاوت و با گرایش‌های متنوع، بحث برجام و تلاش برای رفع تحریم‌ها را به زیان کشور دانسته و اعتقاد دارند که کشور از سال ۹۲ برای این موضوع وقت گذاشته و بعد از این همه مدت به نتیجه مطلوبی نرسیده است.

کوشکی در پاسخ به این پرسش که چرا برخی‌ها از جمله علم‌الهدی مخالف جدی تلاش برای رفع تحریم‌ها هستند، تصریح کرد: واقعیت این است که برخی از دوستان اعم از اصلاح‌طلبان و نیز دولتی‌ها و همچون آقای روحانی این توقع را ایجاد کردند که ما برویم از همان کشورهایی که علیه ایران تحریم وضع کردند، بخواهیم که تحریم‌ها را بردارند. مشکل این مساله آنجاست که وضع‌کنندگان تحریم علیه ایران با اهدافی این کار را انجام دادند تا زمانی که به اهداف خودشان نرسند، این تحریم‌ها را لغو نخواهند کرد.

وی افزود: ما باید این اهداف را بررسی کنیم که آیا این اهداف محقق شده یا نه. اگر محقق شده که برویم به آن کشورها اعلام کنیم که شما به هدف خودتان رسیدید و دلیلی برای ادامه تحریم وجود ندارد و تحریم‌ها را لغو کنید و در غیر این صورت تحریم‌ها ادامه پیدا خواهد کرد. ما در اسناد رسمی آمریکا طی چند دهه اخیر با این مساله مواجه می‌شویم که آنان برای منطقه غرب آسیا این مساله را در نظر گرفتند که هیچ کشوری بدون استثنا نباید به انرژی هسته‌ای دست پیدا کند. آمریکایی‌ها حتی اجازه ندادند که امارات و عربستان سعودی برای برق هسته‌ای به انرژی هسته‌ای دست پیدا کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: آیا زمانی که آمریکایی‌ها به متحدان خودشان در منطقه اجازه انرژی هسته‌ای ندادند، منطقی است که برای ایران چنین مجوزی را قائل شوند؟ یکی از اهداف تحریم، عدم دسترسی یاعدم امکان اجرای بحث غنی‌سازی است و مادامی که ایران دنبال این موضوع باشد، آنان تحریم‌ها را ادامه خواهند داد و تحریم‌ها را لغو نخواهند کرد؛ بنابراین تحریم‌ها در هیچ زمانی با این وضعیت لغو نخواهند شد. مگر آنکه ایران دست از غنی‌سازی بردارد. غیر از این شرایط، امید بستن به لغو تحریم‌ها توهمی بیش نیست.

کوشکی در پاسخ به این پرسش که شاید لغو تمامی تحریم‌ها رخ ندهد، ولی این امکان وجود ندارد که میزان و شرایط تحریم‌ها علیه ایران به دوران برجام و اوباما بازگردد، ترصیح کرد: چنین چیزی ممکن نیست. تحریم یک ابزار فشار یا همان اهرم فشار است. منطق تحریم، افزایش فشار تا آستانه تسلیم شدن یک کشور در برابر خواسته آن کشور تحریم کننده است. خواسته آمریکا نیز آن است که ایران قید غنی‌سازی و انرژی هسته‌ای را بزند. آیا منطقی است که در چنین شرایطی فشار تحریم‌ها کم شود؟ تحریم برای بازدارندگی ایران از بحث غنی‌سازی است و اگر لغو شود، معنایش آن است که حاکمان آمریکا دیوانه شدند، که قطعا چنین نیست و آنان کاملا هوشیار هستند.

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: برای من واقعا سوال است که برخی دوستان چطور مساله تلاش برای رفع تحریم‌ها را مطرح می‌کنند! چطور برخی می‌گویند که می‌شود تحریم‌ها را کم کرد یا لغو کرد؟ اساسا یکی از دلایل مخالفت برخی آمریکاییان و اسراییلیان با برجام نیز همین بود که آنان اعتقاد داشتند آمریکا که به عربستان و امارات به عنوان کشورهای متحد اجازه غنی‌سازی نداد، چگونه با انرژی هسته‌ای ایران موافقت کرده است؟

وی در پاسخ به این پرسش که استفاده مخالفان برجام از کلیدواژه «خیانت» علیه حامیان برجام را چگونه توجیه می‌کنید، گفت: مقصود از خیانت آن است که از سال ۹۲ عده‌ای گفتند که مذاکره راهگشاست و تا سال ۹۸ این روش را آزمایش کردند و در نهایت هم به نتیجه نرسیدند. آقای روحانی و آقای ظریف هم بارها گفتند که برجام هیچ محصولی نداشته است. حالا دوباره عده‌ای بر همین روش اصرار دارند که یا این افراد متوجه بی‌حاصل بودن برجام نیستند و یا مغرضانه و هدفمند و عمدا می‌خواهند کشور را دچار مشکل کنند که قطعا چنین افرادی خائن هستند.

کوشکی در پاسخ به این پرسش که آیا اظهارات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اگر امکان رفع تحریم وجود داشت، حتی یک ساعت هم برای این اقدام تاخیر نکنید، در تعارض و تناقض با مواضع مخالفان برجام نیست، گفت: رهبری گفتند که اگر راهی هست، اقدام کنید، ولی بلافاصله بعد از این نیز گفتند که البته این راه را ۴ سال است که کشور پیموده و بی‌نتیجه بوده است. این بدان معناست که اگر راهی هم وجود داشته باشد، نتیجه‌ای ندارد.

این استاد دانشگاه گفت: سخن رهبری اصلا دوپهلو نبود و کاملا واضح و صریح است. ایشان بر تقویت داخلی تاکید کردند و بعد هم به صورت مشروط و با «اگر» این مساله را مطرح کردند که اگر فکر می‌کنید راهی وجود دارد اقدام کنید و بعد از آن هم قید می‌کنند که ۴ سال است این مسیر طی شده و نتیجه نداشته است. اگر کسی با دستور زبان فارسی آشنایی داشته باشد، قطعا این مواضع را درک خواهد کرد که مقام معظم رهبری نسبت به این مساله نظر منفی دارند.

Share