اظهارات مهم فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در گفتگوی اختصاصی با دیارمیرزا:

مزیت‌های رقابتی گیلان تبدیل به مشکلات شده|برنامه قرارگاه خاتم برای ساماندهی زرجوب و گوهررود

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) اظهار داشت: قرار است فاضلاب‌هایی که به دو رودخانه «زرجوب» و «گوهررود» ریخته می‌شوند را به یک تصفیه‌خانه‌ای که قرار است احداث شود منتقل کنیم و ان‌شاءالله در آینده نزدیک شاهد بهبود وضعیت زیست‌محیطی آن منطقه باشیم.

اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سردار سعید محمد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) پس از سفر دو روزه خود به استان گیلان در گفتگوی اختصاصی با دیارمیرزا با اشاره به اینکه از نظر بنده استان گیلان یک استان پرظرفیتی است و مزیت‌های رقابتی بسیاری دارد، تصریح کرد: گیلان در بحث حمل و نقل و ترانزیت که بخشی از «یک کمربند، یک جاده» است اما متأسفانه به دلیل عدم توجه به زیرساخت‌های حمل و نقلی کم‌کم از این مزیت رقابتی خارج می‌شود.

هرچه سریعتر باید زیرساخت‌های حمل و نقلی گیلان ارتقاء یابد

وی ادامه داد: متأسفانه در بالای دریای خزر، چین در حال برنامه‌ریزی برای طرح «یک کمربند، یک جاده» است و این موضوع یک تهدید بزرگ است که باید هرچه سریعتر در این زمینه اقدام کرد و زیرساخت‌های حمل و نقلی استان مخصوصا در بخش ترانزیت تکمیل شود.

سردار محمد با بیان اینکه در حوزه‌های گردشگری و کشاورزی ظرفیت‌های زیادی در استان گیلان، اظهار کرد: بارش‌های گیلان آرزوی همه استان‌های کشور است اما با این وجود مشاهده می‌کنیم، همین آب و باران که نعمتی برای استان است به نقمت تبدیل شده است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) افزود: بیش از ۵۴ رودخانه از استان به دریا می‌ریزد و آب شیرین تبدیل به آب شور می‌شود و از طرف دیگر به ۱۰۰ روستا در گیلان به وسیله تانکر آبرسانی می‌شود.

مزیت‌های رقابتی استان گیلان تبدیل به مشکلات شده است

محمد در گفتگو با خبرنگار دیارمیرزا همچنین ادامه داد: اکثر شهرهای استان گیلان در حال استفاده از آب زیرزمینی هستند و در کنار آن به دلیل مشکلات زباله و پسماند، آب‌های زیر زمینی دچار آلودگی شده‌اند و سبب شده است که بیشترین حجم سرطان معده در استان گیلان رخ دهد و دلیل این مشکلات این است که نه تنها نتوانستیم از مزیت‌های رقابتی خود استفاده کنیم بلکه این مزیت‌ها به مشکلات تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه گیلان در حوزه معادن بیش از ۱.۵ میلیارد مترمکعب معادن زغال سنگ، سنگ لاشه، سنگ آهک، شن و ماسه در استان وجود دارد که مغفول مانده و مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، تأکید کرد: دامپروری و شیلات نیز از دیگر ظرفیت‌های استان گیلان است.

فرمایش جالب مقام معظم رهبری در خصوص گیلان از زبان سردار محمد

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) گفت: بنده مطلب جالبی از مقام معظم رهبری در جایی خواندم که ایشان فرموده بودند که فقر و مشکلات استان گیلان در زیر این پوشش سبز استان پنهان شده است و هرکسی به استان نگاه می‌کند احساس می‌کند که گیلان استانی غنی، برخوردار و کم مشکل است ولی وقتی یک مقدار ریز می‌شود داخل مسائل استان متوجه مشکلات بسیار زیاد گیلان می‌شود و مردم با مصائب زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

باید به صورت مسئله‌محور بر روی موضوعات استان کار کنیم

سردار محمد در خصوص دستاوردهای سفره دو روزه خود به گیلان نیز به خبرنگار دیارمیرزا، اظهار کرد: جلساتی در استانداری، فرمانداری و با اعضای شورای شهر و شهردار رشت، امام جمعه محترم، فرمانده سپاه گیلان و مسئولین بهداشت و درمان استان داشتیم که در آن تأکید کردیم به صورت مسئله‌محور بر روی موضوعات استان کار کنیم.

وی همچنین ادامه داد: بنده نشستی با دانشجویان و نخبگان دانشگاهی داشتم که در آن جلسه نیز گفتم که باید به صورت مسئله‌محور با موضوعات برخورد کنیم و مسائل استان را که خیلی از آنها با اعداد کمی حل و فصل می‌شوند البته بسیاری از مشکلات استان نیز به بودجه زیادی نیاز دارند، کمک نماییم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) با بیان اینکه خود قرارگاه منابع ذاتی ندارد زیرا مجموعه‌ای خودگردان هستیم و درآمدها و هزینه‌های خودمان را باید تنظیم نماییم، اظهار کرد: ما از خودمان منابع نداریم اما اینکه بتوانیم با یک همفکری و همدلی می‌توانیم مسائل را هدایت کنیم و به دنبال جذب سرمایه و کمک دولت باشیم.

در زمینه «زرجوب» و «گوهررود» توافق کردیم به صورت «تهاتر ملک» به شهرداری کمک کنیم

محمد افزود: ظرفیت‌هایی همچون «تهاتر ملک» در استان گیلان وجود دارد که می‌توانیم با شهرداری رشت در این زمینه همکاری نماییم و یکسری املاک غیرمولدی که در شهرداری رشت است، تبدیل به نقدینگی کرده و وارد چرخه تولید نماییم و آنها را مولد کنیم.

وی ادامه داد: بحث «زرجوب» و «گوهررود» در رشت که دو دغدغه مهم مردم شهر است و مردم از وضعیت آنها عاصی شدند، توافق کردیم به صورت «تهاتر ملک» به شهرداری کمک نماییم و ان‌شاءالله ساماندهی کنیم و جلوی تمام فاضلاب‌هایی که به این دو رودخانه وارد می‌شوند را بگیریم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در گفتگو با دیارمیرزا، اظهار داشت: قرار است فاضلاب‌هایی که به دو رودخانه «زرجوب» و «گوهررود» ریخته می‌شوند را به تصفیه‌خانه‌ای که قرار است، احداث شود منتقل کنیم و ان‌شاءالله در آینده نزدیک شاهد بهبود وضعیت زیست‌محیطی آن منطقه باشیم.

سردار محمد گفت: ساماندهی دو رودخانه «زرجوب» و «گوهررود» حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع احتیاج دارد که خوشبختانه دیروز متوجه شدیم که دولت ردیف اعتباری برای این پروژه باز می‌کند و با هماهنگی که با دکتر نوبخت داشتیم، قول داده‌اند که تأمین منابع مالی لازم را انجام دهند.

وی افزود: قرارگاه تمام قد، طبق قراردادی که امضاء کرده، توافق کرده است که این کار را انجام دهد.

حدود سه ماه طراحی نقشه‌های پروژه میدان نیرو دریایی رشت زمان می‌برد

محمد در حوزه شهری نیز اظهار کرد: در خصوص زیرگذرها و روگذرها صحبت کردیم و اولین طرح نیز در میدان نیروی دریایی رشت بود که دیروز در محل احداث کلنگ‌زنی کردیم البته حدود سه ماه طراحی نقشه‌ها زمان می‌برد سپس عملیات اجرایی را آغاز خواهیم کرد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) با اشاره به اینکه برای اجرای سایر پروژه‌ها نیز اعلام آمادگی کردیم که در صورت نیاز در خدمت شهرداری محترم رشت باشیم، گفت: در حوزه بیمارستانی نیز صحبت‌هایی را داشتیم.

 تکمیل پروژه‌های نیمه تمام بیمارستان‌های پورسینا، رازی و لاکان رشت

وی تأکید کرد: با شیوع بحران کرونا متوجه شدیم که شهر رشت از نظر تخت بیمارستانی ضعیف است و سرانه تخت بیمارستانی در استان گیلان ۱.۴ به ازای هر هزار نفر است که حتی از متوسط کشوری که ۱.۸ است پایین‌تر است.

سردار محمد افزود: الحمدالله با رشادت‌های کادر درمانی و خصوصا همکاران ما در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بحران کرونا خیلی زود در رشت و گیلان کنترل شد و به حد قابل قبولی خواهد رسید ولی هرچه سریعتر باید زیرساخت‌های بیمارستانی در استان ساماندهی شوند به همین خاطر توافق کردیم در بیمارستان‌های پورسینا، رازی و لاکان رشت طرح‌های نیمه تمام را به سرانجام برسانیم همچنین طرح‌های جدیدی را اجرا نماییم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) ادامه داد: در این زمینه نیز محدودیت‌های منابع مالی وجود داشت که توافق کردیم در قالب‌های پذیرش اوراق و تهاتر ملک، کمک کنیم تا نبود نقدینگی سبب خوابیدن پروژه‌های مهم استان بشود.

در صورت تخصیص منابع مالی قطعا پروژه «سد پلرود» امسال قابل اتمام است

وی در گفتگو با خبرنگار دیارمیرزا به پروژه پلرود اشاره کرد و اظهار داشت: سد پلرود آرزوی مردم آن منطقه است که باید هرچه سریعتر احداث شود و با این کار حدود ۳۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی آن منطقه از آب با ثبات استفاده می‌کنند.

محمد ادامه داد: این پروژه پیشرفت بسیار خوبی دارد و امکان این وجود دارد که تا پایان سال آن را تکمیل کنیم اما با توجه عدم تخصیص مالی ایم پروژه کند شده است زیرا قرارگاه حدود ۹۰ میلیارد تومان در این پژوه مطالبات دارد و دیروز نیز در ارتباطی که با دکتر نوبخت داشتیم، درخواست کردیم که در این زمینه کمک نمایند زیرا فصل کاری محدود است و طی دو-سه ماه آینده باید کمک نمایند و منابع را تخصیص دهند؛ قطعا پروژه امسال قابل اتمام است.

با وجود عدم انعقاد قرارداد پروژه خط ریلی رشت-آستارا را شروع کردیم

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) خصوص خط ریلی رشت-آستارا نیز گفت: این طرح که کریدور ریلی استان را تکمیل می‌کند را در دو نقطه از صومعه‌سرا و آستارا شروع کردیم و قریب حدود ۲۰ کیلومتر تملک شده است و عملیات اجرایی آن آغاز شده است، منتهی هنوز قرارداد این پروژه منعقد نشده است که در این زمینه نیز دیروز خدمت آقای اسلامی صحبت کردم، قولش را دادند که هرچه سریع‌تر قرارداد ابلاغ شود ولی ما بدون توجه به قرارداد فعلا کار اجرایی را شروع کردیم و کارها را پیش می‌بریم.

سردار محمد در پایان جلسات برگزار شده در گیلان را بسیار خوب توصیف کرد و اذعان داشت: بنده عزم و اراده جدی در مدیران استان گیلان دیدم که بدون توجه به سلایق سیاسی به دنبال توسعه استان هستند البته یک مقدار دیر قرارگاه سازندگی را درگیر کردند ولی ما آماده خدمت هستیم و از وقتی که به ما اعلام کردند که گیلان می‌خواهد بیشتر از ظرفیت‌های قرارگاه استفاده نمایند، هماهنگی کردیم و طرح‌ها تعریف کردیم و ان‌شاءالله سبب بهبود بخشی در توسعه استان شود.

Share