آیت الله فلاحتی در دیدار مدیرکل و معاونان محیط زیست گیلان:

ویرانگری طرح بایوجمی در تالاب انزلی بیش از اصلاح آن است

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به وجود ماهی در رودخانه زرجوب و گوهررود در ۴۰ سال گذشته، بیان کرد: شیرابه پسماند سراوان وارد این دو رودخانه می شود و امروز آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهررود بلای جان مردم شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، آیت الله رسول فلاحتی در دیدار مدیرکل و معاونان محیط زیست استان به مناسبت هفته محیط زیست با اشاره به توجه اسلام به تمام بخش‌های محیط زیست اظهار کرد: توجه اسلام به محیط زیست بیش از آحاد جوامع بشری است.

وی در ادامه به آسیب بسیار به جلگه، کوه و سواحل گیلان در طول سال های گذشته اشاره کرد و افزود: در تعطیلات جاده های منتهی به شمال ترافیک است زیرا مردم برای دیدن مناظر زیبا می آیند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه در ۴۰ سال گذشته در بحث گفتمان سازی و رفتاری زیست محیطی کار عملی نشده است، تصریح کرد: البته فعالیت های زیست محیطی در استان انجام شده اما در تراز انقلاب و مردم نبوده بلکه بعضی مواقع ویرانگری داشته است.

آیت الله فلاحتی به بی توجهی به پسماند سراوان در ۴۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: از ۴۰ سال گذشته تاکنون به ارتفاع حدود ۱۰۰ متر پسماند دپو شده و شیرابه آن به مردم آسیب می رساند.

وی با اشاره به وجود ماهی در رودخانه زرجوب و گوهررود در ۴۰ سال گذشته، بیان کرد: شیرابه پسماند سراوان وارد این دو رودخانه می شود و امروز آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهررود بلای جان مردم شده است.

نماینده ولی فقیه در گیلان به اجرای طرح بایوجمی در تالاب انزلی اشاره کرد و یادآور شد: ویرانگری اجرای طرح بایوجمی در تالاب انزلی بیش از اصلاح آن است.

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه فعالیت هایی برای تصفیه شیرابه پسماند سراوان در حال انجام است، خاطرنشان کرد: امکان تصفیه ۳ لیتر در ثانیه شیرابه پسماند سراوان فراهم شده اما کافی نیست و می طلبد در هر ثانیه ۹ لیتر شیرابه تصفیه شود.

وی، محیط بانان را افرادی مجاهد خواند و اظهار کرد: در شناخت محیط زیست و مسائل زیست محیطی آدم های مجاهد می خواهیم ضمن اینکه کارشناسان زیست محیطی طبیب محیط زیست هستند و کار آنها پیشگیری است.

امام جمعه رشت، خواستار ورود کارشناسی محیط زیست به معضلات زیست محیطی گیلان شد و افزود: نیاز است متولیان محیط زیست هشدارهای لازم را به مسئولان بدهند.

آیت الله فلاحتی با تاکید بر استفاده از کارشناسان بومی در مسائل زیست محیطی گیلان، بیان کرد: محیط زیست گیلان تشکیل اتاق فکر را از اولویت های کاری خود قرار دهد.

وی، تخریب سواحل گیلان را ناشی از ورود سالانه ۳۰ میلیون گردشگر و رعایت نکردن مسائل زیست محیطی دانست و تصریح کرد: گفتمان سازی زیست محیطی سواحل گیلان ضرورت دارد و نیاز است برای ساحل برنامه ریزی داشته باشید.

نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه گفتمان سازی محیط زیست برای مردم ضرورت دارد، یادآور شد: با تولید انیمیشن های محیط زیستی می توان آلودگی ها را برای مردم تبیین کنید زیرا فکر کردن به سلامت مردم در حقیقت احیای انسان است.

حفاظت از محیط زیست حفظ انفال الهی است

مدیرکل محیط زیست گیلان نیز در دیدار مذکور گفت: حفاظت از محیط زیست حفظ انفال الهی است و با مبانی، ارزش ها و هنجارهای دینی ما مطابقت دارد.

ساسان کفایی به فرصت تالاب انزلی برای مردم گیلان اشاره کرد و افزود: تنوع زیستی تالاب انزلی باید برای آیندگان باقی بماند.

وی با تاکید براینکه در سلامت مردم به هیچ عنوان تسامح نمی کنیم، بیان کرد: درباره آلودگی رودخانه های رشت اخطاریه محکم دادیم و با تمام قوا در این زمینه عمل می کنیم.

Share