دسترسی ۱۰۰ درصدی جمعیت کشور به پهن باند سیار با سرعت ۱۰ مگابیت تا سال ۱۴۰۰
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان از اهتمام ویژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای دستیابی ۱۰۰ درصدی جمعیت کشور به اینترنت پهن باند سیار با سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه و پوشش ۸۰ درصدی دسترسی پهن باند ثابت خانوارها با سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه تا سال ۱۴۰۰ خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، فرزاد توکلی از اهتمام ویژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای دستیابی ۱۰۰ درصدی جمعیت کشور به اینترنت پهن باند سیار با سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه و پوشش ۸۰ درصدی دسترسی پهن باند ثابت خانوارها با سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه تا سال ۱۴۰۰ خبر داد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان با اشاره به اهداف شبکه ملی اطلاعات تا سال ۱۴۰۴ افزود: بنابر مصوبه مرکز ملی فضای مجازی و بر همین اساس پوشش صد در صد جمعیت کشور برای دسترسی پهن باند سیار با سرعت متوسط ۱۰ مگابیت بر ثانیه و پوشش ۸۰ درصدی دسترسی پهن باند ثابت خانوارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه از جمله اهدافی است که با توجه به بستر موجود می توان به آن دست یافت.
توکلی افزود: اینترنت ADSL یک نسل قدیمی در ارتباطات ثابت است و بسیاری از کشورها راهکارهای جایگزین را برای آن انتخاب کردهاند که سادهترین آنها اینترنتVDSL بوده که سرعت دانلود روی این بستر نزدیک به ۵ برابر سرعت دانلود ADSL و به مرز ۶۰ مگابیت بر ثانیه می رسد گرچه بستر ارتباطی VDSL همان سیم مسی است که در شرایط آب و هوایی گیلان (رطوبت خاک و سطح بالای آب) بستر مناسب و مطمئن و رو به آینده ای به شمار نمی روند.
وی تاکید کرد: در شرایط آب و هوایی استان، باید از بستر فیبر نوری مبتنی بر پروتکل FTTH استفاده کرد که خوشبختانه توسعه این زیرساخت در استان در وضعیت مطلوبی قرار داشته و عملاً محدودیت پهنای باند برای مشترکین نیز از بین خواهد رفت.
مدیرکل ICT گیلان در ادامه با اشاره به برخورداری کسب و کارها از اینترنت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه تا سال ۱۴۰۰ گفت: سهم اقتصاد دیجیتال و خرده فروشی الکترونیکی حدود ۱۰ درصد اقتصاد کشور را شامل شده و خدمات پایه کاربردی داخلی تا سال ۱۴۰۰ به طور کامل تأمین و این امر نقش مهمی را در توسعه اشتغال در کشور ایفا می نماید.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان اظهار داشت: به هر حال دسترسی به سرعت اینترنت بالا نیازمند فراهم نمودن زیرساختهایی است که بخشی اعظمی از آن موجود بوده و در بخش هایی هم نیازمند پیاده سازی برخی تجهیزات و امکانات هستیم که آنها نیازمند صرف وقت و هزینه قابل توجهی است. البته با توجه به ظرفیت این سرویسها و ایجاد بستر مناسب برای توسعه اشتغال و همچنین آورده مالی که خواهند داشت این هزینهها بسیار توجیه پذیر بوده و امیدواریم به زودی اهداف تعیین شده در برنامه ها محقق گردد.
دیدگاه