کشف ۶۰ قبضه سلاح از شکارچیان پرنده؛ هیچ مجوز شکاری در گیلان صادر نشده است
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان گفت: در ۱۵ روز گذشته بیش از ۶۰ قبضه انواع سلاح شکاری از شکارچیان متخلف در گیلان کشف و ضبط شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از تسنیم، ساسان اکبریپور با بیان اینکه تاکنون هیچگونه مجوز شکاری در استان گیلان صادر نشده است از اقدام شکارچیان غیرمجاز برای شکار پرندگان خبر داد و اظهار داشت: در مدت ۱۵ روز گذشته بیش از ۶۰ قبضه انواع سلاح شکاری از شکارچیان متخلف در گیلان کشف و ضبط شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان از حضور مداوم و آماده باش کلیه نیروهای محیطبان برای برخورد و مقابله با اقدامات مخرب شکارچیان پرنده سخن گفت و عنوان کرد: با توجه به اینکه مجوز شکار پرنده در استان گیلان صادر نشده است با هرگونه اقدام برخی افراد برای شکار غیرمجاز پرندگان به شدت برخورد میشود.
اکبریپور شروع فصل مهاجرت پرندگان به سمت تالابها و مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان گیلان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در روزهای اخیر تعدادی از شکارچیان متخلف به صورت غیرمجاز اقدام به شکار پرندگان مهاجر کرده بودند که با برخورد قاطع و سریع پرسنل یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان مواجه شدند.
وی انجام گشت و پایشهای مستمر توسط نیروهای یگان حفاظت محیط زیست گیلان در مناطق تحت حفاظت و برخورد با شکارچیان متخلف را در روزهای اخیر مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: در حال حاضر اسلحه شکارچیان متخلف توقیف و برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی استان گیلان تحویل داده شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه علاوه بر جبران خسارات وارده و اجرای احکام صادره توسط شکارچیان متخلف، امسال هیچ پروانه شکاری نیز برای آنان صادر نمیشود اظهار داشت: از مجموع سلاحهای شکاری که از شکارچیان متخلف به دست آمد تعداد ۱۰ قبضه از سلاحهای کشف شده اسلحههای بدون هویت و قاچاق است.
اکبریپور رعایت مقررات شکار و پرهیز از هرگونه اقدام به شکار بدون اخذ مجوزهای قانونی را به عنوان یک دستورالعمل لازمالاجرا مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: به تمام شکارچیان توصیه میشود ضمن رعایت مقررات شکار از هرگونه اقدام به شکار بدون اخذ مجوز و در روزهایی که برای آن مشخص شده است جداً خوداری کنند.
وی ورود و مهاجرت بیش از صدها هزار پرنده از گونههای مختلف به تالابها و آب بندانها و مناطق نوار ساحلی گیلان برای امر زمستانگذرانی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: از مهمترین این مناطق میتوان به تالاب بینالمللی انزلی، پارک ملی بوجاق کیاشهر و پناهگاه حیات وحش امیرکلایه لاهیجان اشاره کرد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان سلکه صومعهسرا و منطقه حفاظت شده سیادرویشان را نیز از جمله مناطقی که پرندگان مهاجر وارد آن میشوند اعلام کرد و افزود: قو، مرغابی، چنگر، خوتکا، گیلار، پلیکان، عروس غاز و نمونههایی از این دست از جمله مهمترین گونههای پرندگانی هستند که همهساله به گیلان مهاجرت میکنند.
وی با اشاره به اینکه تا زمان صدور پروانه هرگونه عرضه، خرید و فروش پرندگان به صورت شکار شده و یا زندهگیری شده تخلف زیست محیطی محسوب و قابلیت پیگیری قضایی دارد افزود: زندهگیری و خرید و فروش انواع پرندگان شکاری نظیر قو گنگ و فریادکش، باکلان کوچک، انواع حواصیل، پلیکان، درنا و اردک بلوطی ممنوع است.
اکبریپور هدف از انجام این دست از اقدامات توسط یگان حفاظت محیط زیست گیلان را جلوگیری از انقراض نسل پرندگان مهاجر دانست و خاطرنشان کرد: حفظ و نگهداری از ذخایر ارزشمند طبیعت تنها وظیفه تکلیف یک سازمان و نهاد مشخص نیست بلکه تمام اقشار مردم در این راه خطیر باید حضور و مشارکتی سازنده داشته باشند.
دیدگاه