آمریکا ۳ وزیر و ۲ وزارتخانه ترکیه را تحریم کرد
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا دوشنبه شب طی یک فرمان اجرایی سه وزیر ترکیه و دو وزارتخانه این کشور را تحریم کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا دوشنبه شب طی یک فرمان اجرایی سه وزیر ترکیه و دو وزارتخانه این کشور را تحریم کرد.
استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا در این باره در جمع خبرنگاران گفت: «ایالات متحده حلوصی آکار، وزیر دفاع، سلیمان سویلو، وزیر کشور و فاتح دونماز، وزیر انرژی ترکیه را تحریم کرده است و همزمان وزارتخانههای دفاع و انرژی نیز تحریم شدهاند.»
در بیانیه که وزارت خزانه داری آمریکا منتشر کرده است دلیل این تحریمها اقدامهای دولت ترکیه در بهخطر انداختن غیرنظامیان و بیثبات کردن منطقه از جمله تضعیف کارزار شکست داعش ذکر شده است.
در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا همچنین تاکید شده است که در صورت لزوم این وزارتخانه آمادگی دارد که تحریمهای بیشتری را علیه مقامهای دیگر ترکیه و نهادهای این کشور وضع کند.
طبق این بیانیه، تحریمهای جدید شامل تمام داراییهای این سه وزیر و اموال آنها که در اختیار آمریکاییها است، میشود و هر نهاد مالی خارجی از روی عمد معامله مالی کلان به نفع این افراد یا به نیابت از آنها انجام دهد یا آن را تسهیل کند نیز تحریم میشوند.
از سوی دیگر مذاکرات تجاری ۱۰۰ میلیارد دلاری آمریکا با ترکیه تعلیق و تعرفه ۵۰ درصدی بار دیگر بر صنعت فولاد این کشور وضع شد.
مایک پنس: ترکیه به میز مذاکره بیاید
مایک پنس، معاون ریاست جمهوری آمریکا که همراه با منوچین در نشست خبری شرکت کرده بود پیش از وزیر خزانهداری آمریکا در سخنانی گفت: «ترامپ روز دوشنبه در تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه خواستار آتش بس فوری شده بود.»
وی همچنین اعلام کرد که به زودی به منطقه سفر میکند و تلاش دارد که در این بحران میانجیگری کند.
وی افزود: «ایالات متحده آمریکا به این سادگی حمله ترکیه به سوریه را تحمل نمیکند.» وی در جمع خبرنگاران از ترکیه خواست که از این حمله عقب نشینی کند، خشونت را پایان دهد و به پای میز مذاکره بیاید.
همزمان با اعلام تحریمهای جدید علیه ترکیه، دفتر مایکل مک کول رئیس کمیته امنیت داخلی و عضو حزب جمهوری خواه در مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به این تحریمها گفت: «تحریمهای اقتصادی دونالد ترامپ علیه ترکیه کافی نیست.»
وی از تحریمهای برنامه ریزی شده دولت تشکر کرد اما این «مجازاتها» را به اندازی کافی مناسب با «جرائم سنگین ترکیه» در سوریه ارزیابی نکرد.
برنامه ریزی دیدار وزیر دفاع آمریکا با متحدانش در ناتو
پیش از این مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا نیز گفت که دوشنبه هفته آینده با متحدانش در ناتو دیدار میکند تا آنها را برای انجام اقدامهای دپیلماتیک و اقتصادی در پاسخ به حمله ترکیه به سوریه تحت فشار قرار دهد.
مارک اسپر در بیانیهای افزود: «اقدام نظامی ترکیه غیرضروری و عجولانه بود و میتواند منجر به قدرت گرفتن دوباره داعش شود.»
ترکیه از روز چهارشنبه گذشته عملیاتی نظامی را با نام «چشمه صلح» علیه کُردهای شمال سوریه آغاز کرده است، عملیاتی که با انتقادهای جدی بینالمللی همراه بوده و موج اعتراض بسیاری از کُردها و کنشگران حقوق بشر را بهدنبال داشته است. ترکیه این دلیل این عملیات را مقابله با شبه نظامیان کرد و ایجاد یک «منطقه امن» برای اسکان آوارگان سوری عنوان میکند.
دیدگاه