صالحی: استاد معین نمادی ماندگار از تلاش برای حفظ فرهنگ و ادب ایران است

حمایت وزارت فرهنگ از راه اندازی موسسه چند منظوره بنیاد دکتر معین

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه آیین چهل و هشتمین سال درگذشت محمد معین در جمع خبرنگاران گفت: راه اندازی موسسه چند منظوره بنیاد دکتر معین یکی از مطالبات مسئولان استان گیلان است و این وزارتخانه از آن حمایت می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا سید عباس صالحی شامگاه پنجشنبه در آیین چهل و هشتمین سال درگذشت محمد معین خالق لغت نامه معین که در کنار آرامگاه وی در آستانه اشرفیه برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: ایران سابقه ۱۰ قرنی در فرهنگ نامه نویسی دارد.

وی گفت: استاد معین سهم قابل توجهی در جهش فرهنگ نامه نویسی ایران داشته است.

صالحی با اشاره به دیدار خود با احمد سمیعی گیلانی در بدو ورود به این استان، افزود: سمیعی گیلانی بیش از ۷۰ سال به فرهنگ و ادب این مرز و بوم خدمت کرده است.

وی ادامه داد: استان گیلان نمونه های بسیاری از این مفاخر، اندیشمندان، فرهیختگان و علمای بزرگ دارد که استاد معین یکی دیگر از این نمونه ها است؛

صالحی در ادامه با بیان اینکه فرصتی است که نسل آینده بدانند امثال استاد معین ها چگونه توانستند با تلاش و کوشش و تحمل سختی های بسیار به این درجه و جایگاه برسند،

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: وی از کودکی یتیم بود و از نعمت داشتن پدر و مادر محروم شد اما با سخت کوشی به جایگاه والایی در فرهنگ و ادب فارسی رسید.

وی با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای استاد معین تعلیم و تربیت و پرورش شاگردان خوب بود، تصریح کرد: استاد معین در زندگی خود کارهای بزرگی انجام داده و خدمات قابل توجهی به فرهنگ و ادبیات ایران ارائه کرد اما مهم ترین خدمت او تهیه فرهنگ نامه معین است.

صالحی به سابقه ۱۰ قرنی فرهنگ نامه نویسی ایرانیان از قرن پنجم نیز اشاره کرد و ادامه داد: استاد معین در فرهنگ نامه خود بیش از ٢٠٠ هزار لغت از زبان های بیگانه گردآوری کرده است.

وی با بیان اینکه استاد معین به دلیل شناختش از فرهنگ نامه نویسی سهم قابل توجهی در جهش فرهنگ نامه نویسی ایران داشته است، افزود: نقش استاد معین مستقل و به عنوان کمک حال اصلی است.

صالحی در ادامه با اشاره به اینکه استاد معین از سال های ۳۴ تا ۴۵ مسئولیت لغت نامه دهخدا را نیز بر دوش داشت، گفت: اگر مجموعه عظیمی به عنوان لغت نامه دهخدا داریم سهم قابل توجهی از آن به واسطه مدیریت ۱۱ ساله دکتر معین در جمع آوری آن بوده است.

وی با بیان اینکه فرهنگ فارسی معین در شش جلد با تلاش بسیار استاد معین تهیه شد، بیان کرد: چهار جلد این فرهنگ مربوط به لغات، یک جلد ترکیبات و یک جلد نیز درباره اعلامات است که کاری بس بزرگ بوده است. فرهنگ نامه معین دارای ویژگی های منحصربه فردی است که باب تازه ای در فرهنگ نامه نویسی ایران ایجاد کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جهاد پشت فرزانگی را درس بزرگان برای ما عنوان کرد و گفت: باید از این بزرگان درس بیاموزیم.

سید عباس صالحی افزود: برگزاری چنین مراسم هایی به صورت هر ساله اتفاقی خوب و کاری اساسی است که توسط مسئولان شهرستان آستانه و استان گیلان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه های مسئولان این استان در زمینه تأسیس موسسه چند منظوره بنیاد دکتر معین حمایت لازم را انجام می دهد، افزود: امیدواریم با راه اندازی این موسسه شاهد برگزاری برنامه هایی در امتداد این مراسم باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: راه اندازی این موسسه می تواند هم در زمینه جمع آوری آثار و هم معرفی شخصیت استاد معین موثر باشد و پاره ای از رویدادها و جوایز در سطح ملی نیز در ادامه این برنامه اجرا می شود.

وی یاد آور شد: راه اندازی این موسسه می تواند به اساتید و دانشجویان دانشگاه های داخلی و خارجی برای ارتباط بیشتر با زبان و ادبیات فارسی به واسطه آثار دکتر معین کمک کند.

Share