نباید محیط زیست را پای مسائلی همچون اشتغال و رونق کسبوکار ذبح کرد
استاندار گیلان گفت: نباید محیط زیست را پای مسائلی همچون اشتغال و رونق کسبوکار ذبح کرد اما باید مثل رویهای که کشورهای توسعه یافته دارند با جانمایی درست و بهره گیری از دانش صنعتی و تکنولوژی روز دنیا در جهت تولید و ایجاد اشتغال که همسو با محیط زیست است، تلاش کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ظهر امروز و به مناسبت هفته محیط زیست، دکتر مصطفی سالاری استاندار گیلان با مدیران اداره کل محیط زیست گیلان دیدار و گفت و گو کرد.
استاندار گیلان در این دیدار با تبریک هفته محیط زیست، اهمیت منابع طبیعی و محیط زیست گیلان در افکار عمومی استان، رویکردی بسیار مطلوب بوده و توجه به محیط زیست از نقاط قوت مردم استان است.
وی با بیان اینکه مردم و افکار عمومی گیلان به سلامت عمومی و محیط زیست توجه ویژهای دارند و در این حوزه به حق مطالبهگر هستند، تصریح کرد: اولویت دادن به محیط زیست و قرار دادن این مهم به عنوان خط قرمز و محور فعالیت مدیران دستگاههای اجرایی استان است اما در این مسیر احساسی و افراطی تصمیم نمیگیریم.
سالاری تاکید کرد: نباید محیط زیست را پای مسائلی همچون اشتغال و رونق کسبوکار ذبح کرد اما باید مثل رویهای که کشورهای توسعه یافته دارند با جانمایی درست و بهره گیری از دانش صنعتی و تکنولوژی روز دنیا در جهت تولید و ایجاد اشتغال که همسو با محیط زیست است، تلاش کنیم.
استاندار گیلان افزود: برای اداره کشوری در شرایط ایران نه رویکرد افراطی در دست نزدن به محیط زیست و نه گسترش بیحد و مرز صنعت در مرحله کنونی از توسعه، باید با رفتاری بینابین اتخاذ و با رویکرد علمی از طبیعت برای معیشت بهتر ردم استفاده کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه حفظ تالاب ها اولویت اصلی استان است، افزود: تالاب های گیلان از حیث زیستمحیطی بی رقیب بوده و لازم است تا استفاده از این جاذبه ارزشمند طبیعی به درستی مدیریت و بدون وارد شدن لطمه زیست محیطی، علاوه بر حفظ جایگاه اکوسیستمی به مکانی برای تفریح، سرگرمی،رونق گردشگری، تامین آب کشاورزی، صیادی و … به صورت پایدار تبدیل شود.
سالاری شرایط طبیعی گیلان را نقطه قوت و مزیتی قابل رقابت با دیگر استانهای کشور دانست و افزود: باید در قالب برنامه ای جامع و همگرایی همه دست اندرکاران و همراهی مردم از طبیعت بی نظیر استان برای بهبود زندگی و معاش مردم و رونق اقتصاد استان استفاده همراه با صیانت شود و با ارائه خدمات بهینه به گردشگرانی که گیلان را به عنوان مقصد سفر انتخاب کردند، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار با پراکنش مناسب ایجاد شود زیرا در غیر این صورت ورود با حجم بالای مسافر بدون برنامه ریزی و ارائه امکانات مناسب باعث آسیب به محیط زیست و طبیعت استان می شود.
وی با بیان اینکه “نه گفتن” از زاویه زیست محیطی در پروژه های مرتبط با توسعه، فرایندی آسان است اما بررسی، تعدیل و اصطلاح همراه با برنامه دهی و در صورت لزوم جابجایی مکان اجرای طرح ها امری تاثیرگذار است که نگاه علمی و کارشناسی می طلبد، افزود: این نیاز را میتوان خارج از سازمان با بهره گیری از نظر متخصصان و اساتید دانشگاهی،مهندسان مشاور، فعالان محیط زیستی و صاحب نظران این حوزه دنبال کرد.
نماینده عالی دولت در گیلان یادآور شد: در تمام موارد و موضوعات مرتبط با سازمان محیط زیست دو جنبه مورد توجه وجود دارد که در جهت اول بحث امنیت سرمایهگذاری ،اشتغال و تولید قرار دارد و در جهت دیگر صیانت از محیط زیست که باید بین این دو با تعدیل موضوع اول و با رعایت کامل موضوع دوم، سازگاری منطقی ایجاد کرد.
استاندار گیلان گفت: ممکن است عده ای مدافع تولید و عده ای مدافع محیط زیست باشند، ما اول مدافع محیط زیست و دوم مدافع تولید هستیم پس این دو موضوع را باید باهم و با رویکرد علمی ببینیم.
استاندار گیلان به برخی موضوعات مرتبط با محیط زیست گیلان اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیت این موضوعات و مباحث مطرح شده که بعضا موجب نگرانی افکار عمومی میشود، ضرورت دارد بدون پیشداوری و نگاه احساسی، صاحب نظران علمی، دانشگاهیان، فعالین اجتماعی و رسانه ها و مسوولین ذیربط نسبت به بررسی حتی المقدور میدانی موضوع اقدام و نتایج خود را به جامعه ارائه دهند.
دکتر سالاری همچنین به موضوع پروژه های عمرانی در استان پرداخت و گفت:در اجرای این پروژه ها، آسیب به محیط زیست خط قرمز ما است و لازم است تا در صورت اثبات بروز کمترین مشکل در حوزه محیط زیستی از ادامه آن جلوگیری و یا راهکاری جایگزین ارائه گردد.
دیدگاه