خاطراتی از حواشی «صرفا جهت اطلاع»

محمد دلاوری: مرا از خبر اخراج کردند | تلویزیون جای حرف تخصصی زدن نیست

محمد دلاوری با حضور در تلویزیون از اصولگرا و اصلاح طلب بودن گرفته تا حواشی ساخت برنامه «صرفا جهت اطلاع»، دلیل حضور همزمان در دو شبکه و در نهایت اخراجش از خبر صداوسیما سخن گفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا برنامه فرمول یک با اجرای سیدعلی ضیا شب گذشته، چهارشنبه میزبان محمد دلاوری مجری و گزارشگر تلویزیون بود.

دلاوری در ابتدا در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر پیگیری‌هایش درباره ماجرای خانه دختر وزیر توضیح داد: عملاً اینکه بگویم من مؤثر بودم نه ما تیم «تهران ۲۰» هستیم که کار پژوهشی می‌کنیم و اجرا می‌کنیم. غیر از ما چند تیم دیگر هم داشتند کار می‌کردند و این کمپین نتیجه نیم بندی به همراه داشت. در لواسان ساخت و سازهای غیرمجاز زیادی انجام شده، این یکی سمبل و نماد شد و همه گفتند این را خراب کنیم. اکنون هم بخشی را تخریب می‌کنند دوباره رها می‌کنند و دادگاه برگزار می‌شود و… هنوز این خانه تخریب نشده است و اگر تخریب شود هم هنوز خیلی کار داریم.

وی درباره قانون شخص محور تاکید کرد: قانون چیزی نیست که به شدت سختگیرانه و همه تحت لوای آن باشیم، ما قانون را برای دور زدن داریم و امر مقدس جدی نیست و می‌شود با آن کنار آمد، شوخی کرد و آن را کنار گذاشت. من هم در این حد که این طرف و آن طرف احترامم را نگه می‌دارند از این قصه استفاده کرده‌ام اما تلاش می‌کنم اینگونه نباشد؛ مثلاً بانک که می‌روم خواهش می‌کنم بگذارند من در صف بمانم. چون کسی که منتظر نشسته این را می بیند و من قلباً این را دوست ندارم.

این مجری درباره چاپ بنرهای کتابش گفت: شرکتی خودش آمد و به من گفت می‌خواهیم برای کتابت تبلیغ کنیم، انتشارات کتاب هم تصاویر آن را در مترو چاپ کرد.

اصولگرا نیستم روحانی هم اصلاح‌طلب نیست

دلاوری در این زمینه که آیا چون در کیهان می‌نوشتید اصولگرا هستید و اگر انتقادی از روحانی می‌کنید به همین خاطر است نه نگاه انتقادی، تصریح کرد: فلش بکی به دوران آقای احمدی نژاد بزنیم که به عنوان اصولگرا شناخته می‌شد و «صرفا جهت اطلاع» اولین برنامه تلویزیونی بود که نقد جدی به احمدی‌نژاد می‌کرد. اگر این فرضیه درست باشد پس این موضوع کجا قرار می‌گیرد؟ از سوی دیگر به نظر من آقای روحانی اصلاح طلب نیست، یک مزیت سیاسی بینابین دارد، گذشته اصلاح طلبی هم نداشته است و اصلاح طلبان هم او را جزو خودشان نمی‌دانند. بنابراین انتقاد به او انتقاد به اصلاح طلبی نیست. انتقاد به خودرو چه ربطی به اصلاح و اصول دارد.

زمان «صرفاً جهت اطلاع» مرا به پاستور راه نمی‌دادند

وی یادآور شد: شاید ته قلب آدم گرایشی هم وجود داشته باشد؛ البته به قیافه من هم نمی‌خورد اصولگرا باشم اما صحبت درباره نان و آب مردم ربطی به این مسائل ندارد. در زمان آقای احمدی نژاد که «صرفا جهت اطلاع» را شروع کردم برخی اطرافیان او گفته بودند دلاوری را در ریاست جمهوری راه ندهید، من دوستی داشتم که فامیلی‌اش دلاوری بود او را هم راه نمی‌دادند! اینکه کار رتبه‌های اول دولت‌ها نیست چون دل مشغولی‌های بزرگی دارند، اما کوتوله‌هایی هستند که کارشان عقیم کردن منتقدان است. من یک زمان آقای ولایتی را نقد کردم تیتر زدند من طرفدار آقای هاشمی ام. هاشمی را نقد می‌کردم می‌گفتند طرفدار احمدی نژاد است و… چرا؟ چون الحمدالله همه منزه و دامن همه پاکیزه است و فقط دلاوری مشکل دارد.

مجری «تهران ۲۰» در پاسخ به اینکه مگر اصولگرایی به قیافه است، گفت: به هر حال اصولگراها باید وجیه الچهره باشند! مثلاً تو را چطور می‌توانیم در اصولگرایی جا بدهیم؟ نمی‌شود دیگر! من اصولگرا و اصلاح طلب از نزدیک ندیده‌ام. وقتی من با آدم‌ها حرف می زنم می بینم همه عین همدیگر هستیم. بعد که فاصله می‌گیریم یکی تیپ اصلاح طلبی و دیگری تیپ اصولگرایی می‌گیرد وگرنه دغدغه‌هایمان شبیه هم است.

دلاوری تاکید کرد: من تعلق خاطری به اصلاح طلبی هم ندارم و به نظرم هر دو این گرایش‌ها دارای اختلالات جدی هستند. مسئله سیاست در ایران این است که سازماندهی ندارد. ما اصلاً نمی‌دانیم اصلاح طلبان دقیقاً چه می‌خواهند؟ می دانم چه نمی‌خواهند اما اینکه چه می‌خواهند را نه. من هر جا ببینم اشتباهی است بی محابا می گویم.

به سیاستمدار شدن فکر نمی‌کنم

وی در پاسخ به اینکه ممکن است کاندید سیاسی شوید، گفت: اصلاً به آن فکر نمی‌کنم. همیشه در معرض این موضوع هستم اما فعلاً به آن فکر نمی‌کنم.

بعضی‌ها تلویزیون نمی‌بینند اما مرا می‌شناسند

این مجری درباره اجرای همزمان «پایش» و «تهران ۲۰» ادامه داد: این یک نگاه کلاسیک رایج است که اگر در دو شبکه باشی نمی‌شود اما برای بیننده عدد شبکه مهم نیست و اینکه چه می‌گویی مهم‌تر است. اینکه چرا در دو شبکه هستی را از همکارانم زیاد شنیده ام اما از مردم نه. حتی بخشی از مخاطبان هستند که مرا در تلویزیون ندیده اند و وقت دیدن آن را ندارند یا خوششان نمی‌آید اما مرا دیده اند و می‌شناسند. لابد در فضای مجازی مرا دنبال کرده اند.

دلاوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما فیلمی به نام «انقلاب جنسی» ساختیم که من در قسمت دو و سه آن بودم. هرکسی می‌آید و یک تکه از فیلم را برمی‌دارد و کپشن می‌زند اما باید فیلم را به صورت کامل دید. فضای مجازی لبه‌های تیزی دارد که آدم را می‌گیرد اما مجموعاً خوب دارد پیام را منتقل می‌کند. فضای مجازی دارد به ما یاد می‌دهد که مواظب یک دقیقه یک دقیقه‌هایمان باشیم نه فقط ۶۰ دقیقه مان.

وی درباره وایرال شدن مدرک کارشناسی اش بیان کرد: زمانی که من صرفاً جهت اطلاع را کار می‌کردم رفتم اصل مدرکم را از دانشگاه آزاد کرج بگیرم، تا مدرکم را گرفتم این در فضای مجازی وایرال شد، اینکه به همه انتقاد می‌کند معدل لیسانسش ۱۲ و نیم است. من اصلاً شیمی را دوست نداشتم. می‌گفتند معدل‌های بالا به ریاضی، متوسط‌ها به تجربی و تنبل‌ها به انسانی بروند اما من اصلاً دوست نداشتم و کلاس‌ها را می‌پیچاندم.

فیلتر توئیتر اشتباه است

مجری «پایش» درباره اینکه آیا ممکن است دوباره صرفاً جهت اطلاع بسازد، گفت: ما به برنامه‌های منتقدانه جدی نیاز داریم. بعد از آن برنامه خیلی به من پیشنهاد شد دوباره مشابهش را بسازم. آن زمان یک محمد دلاوری بود که آخر هفته‌ها ویدئوهایی را انتخاب می‌کرد و پایشان کپشن می‌زد اما حالا میلیون‌ها نفر در اینستاگرام و توئیتر و فضای مجازی دارند این کار را انجام می‌دهند. بنابراین دیگر عصرش گذشته است. من توئیتر دارم و به نظرم خیلی اشتباه است آن را فیلتر کرده اند. اما فعالان رسانه‌ای می‌توانند درخواست کنند فیلتر را برایشان بردارند.

دلاوری تاکید کرد: ما از یک طرف توئیتر را فیلتر می‌کنیم از طرف دیگر همه آنجا هستیم و اینها تناقضات عجیبی است. اگر ما آن را تهدید می‌دانیم درست فکر کنیم. درباره اینستاگرام هم سه ماه یک بار می آیند می‌گویند می‌خواهیم آن را فیلتر کنیم.

بعضی از مسئولان می‌گویند به برنامه دلاوری نمی‌رویم

وی درباره رابطه‌اش با شهردار تهران گفت: خدمت ایشان ارادت دارم. من شنیدم بعضی از مسئولان می‌گویند ما به برنامه‌ای که دلاوری مجری آن باشد نمی آییم، شنیده‌ام آقای حناچی هم این را گفته‌اند. اما بعید می دانم. ایشان خیلی انسان باهوش و باسوادی است و شاید این حرف‌ها را همین‌طوری گفته باشند. اینکه من کمی سخت سوال کنم دلیل نمی‌شود افراد بگویند ما نمی آییم و باید خودشان را در معرض این سوالات قرار بدهند.

نویسنده کتاب «۹۷۶ روز در پس کوچه‌های اروپا» درباره بخشی از کتاب که مربوط به امنیت بیشتر زنان در اروپا است گفت: خیلی از خانم‌های محجبه وقتی به اروپا می آیند می‌گویند مردان اینجا به ما زل نمی‌زنند و چشم چرانی نمی‌کنند. اما در ایران این موضوع خیلی بیشتر است. اینکه آدم‌ها همدیگر را نگاه و قضاوت کنند خیلی بیشتر است.

تلویزیون جای حرف تخصصی زدن نیست

دلاوری درباره اینکه آیا می‌خواهد یک برنامه اقتصادی بسازد، توضیح داد: دلم می‌خواهد این اتفاق بیفتد. نه به معنای نگاه آکادمیک و نظری و خشک بلکه دوست دارم برنامه جذاب بسازم که بنیاد آن توسعه است و به مقایسه ما با کشورهای دیگر بپردازد و باحال و بامزه و جذاب باشد. تلویزیون جای حرفهای تخصصی زدن نیست حرف تخصصی را باید در فصلنامه دانشگاهی زد و عموم مردم همانقدر که من و شما از اقتصاد می‌دانیم می‌دانند و خیلی پیچیده باید در دانشگاه حرف زد. بارها به مهمانانمان می‌گوئیم اینقدر در گارد نباشید و مثل مردم حرف بزنید.

وی افزود: باید یک گروهی حاضر شوند پشت سر برنامه‌ای که من تولید کنم بایستند و آن را حمایت کنند وقتی شما برنامه تند و تیزی داری اگر حامی نداشته باشی آن برنامه خیلی زود تعطیل می‌شود.

این مجری در پایان به این سوال ضیا که محمد دلاوری خبرنگار را بیشتر دوست داشته یا مجری، تصریح کرد: نمی دانم. من هر دو جا که بودم سعی کردم خوب باشم و کارم را درست انجام بدهم. من همیشه دغدغه اجرا را داشتم و گفتگو را خیلی دوست دارم. اما اینکه من از خبر بیرون آمدم به دلیل علاقه خودم نبود. مرا اخراج کردند.

«فرمول یک» با اجرا و تهیه کنندگی سیدعلی ضیا شنبه تا چهارشنبه‌ها ساعت ۱۸ از شبکه یک سیما روی آنتن می‌رود.

Share