رغبت کمتر از ۵ درصد کاربران ایرانیِ تلگرام به پیامرسانهای داخلی
از ۴۵ میلیون کاربر ایرانی تلگرام فقط ۲ میلیون و ۱۹۸ هزار نفر پیامرسان ایرانی دانلود کردهانددو معلوم نیست تعداد کاربران فعال آن چقدر است؟
![](https://diyarmirza.ir/wp-content/uploads/2018/01/18-1-13-143926untitled-1.jpg)
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا علیرغم فیلتر تلگرام، کاربران ایرانی نه تنها گرایشی به سوی پیام رسانهای ایرانی پیدا نکردهاند، بلکه بر اساس اسناد موجود تنها کمتر از ۵ درصد از این جمعیت، اپلیکیشنهای ایرانی را دانلود کرده که معلوم نیست از آن استفاده میکنند یا نه؟!
خبرآنلاین نوشت: بر اساس آماری که در زیر مشاهده میکنید تعداد کاربرانی که اپلیکیشن پیام رسان داخلی سروش، آی گپ و بله را دانلود کردهاند(۳ پیام رسان برتر ایرانی) ۲ میلیون و ۱۹۸ هزار است و رقم کاربران فعال این پیامرسانها قطعا کمتر از تعداد دانلودکنندگان است.
بر این اساس بیش از ۱ میلیون نفر از کافهبازار، ۵۰۰ هزار نفر از گوگل پلی و ۲۰۰ هزار نفر ازمایکت، اپلیکیشن سروش را دانلود کردهاند که در مجموع یک میلیون و ۷۰۰ هزار کاربر میشوند.(همه این تعداد کاربر، بعد از فیلتر تلگرام این اپلیکیشن را دانلود نکردهاند و ممکن است قبلا دانلود کرده باشند)
از سوی دیگر تعداد کاربرانی که آی گپ را از کافه بازار دانلود کردهاند ۱۰۰ هزار نفر، از گوگل پلی ۵۰ هزار نفر و از مایکت نیز ۲۴ هزار نفر است.
اپ «بله» را نیز ۲۰۰ هزار نفر از کافه بازار، ۱۰۰ هزار نفر از گوگل پلی و ۲۴ هزار نفر از مایکت دانلود کردهاند.
در مجموع دو میلیون و ۱۹۸ هزار نفر، کاربر ایرانی و غیر ایرانی، این ۳ اپلیکیشن پیام رسان داخلی را دانلود کرده و معلوم نیست تعداد کاربران فعال آن چقدر است؟
برای نتیجه گیری چند فرض زیر را در نظر میگیریم:
۱- فرض میگیریم که همه اینها بعد از فیلترشدن تلگرام آمده باشند.
۲- فرض میگیریم که همه این تعداد دانلود معادل تعداد کاربران فعال هم باشند.
۳- فرض میگیریم که همه این کاربران هم تلگرام داشتند و هم پیام رسان ایرانی.
۴- فرض میگیریم کاربری که سروش نصب کرده، از کاربری که آی گپ یا بله را نصب کرده، جداست.
منهای ایرادهای فنی اپلیکیشن های مذکور که اغلب سورس کد خود را از تلگرام کپی کردهاند (برنامهنویسان از روی API تلگرام کپیبرداری کردهاند.) و بعضا به دلیل فیلتر تلگرام و یکی بودن کدها، شاهد هنگ کردن اپ های ایرانی هستیم؛ باید بگوییم استقبال زیر ۲ میلیون نفر در مقایسه با ۴۵ میلیون کاربر تلگرام، نشان دهنده عدم موفقیت در فیلتر تلگرام است.
کاربران ایرانی این روزها با نصب انواع فیلترشکن، همچنان به تلگرام متصل بوده و سرورهای تلگرام افت محسوسی را در حوزه جغرافیایی ایران نشان نمیدهند. سرور telegram.org با آی پی ۱۴۹.۱۵۴.۱۶۷.۹۹ در رتبه هفدهم، t.me در رتبه ۴۱ موید این موضوع است.
کندشدن اینترنت، ورود انواع بدافزار و ویروس به موبایل و پی سی کاربران ایرانی بر اثر نصب فیلترشکن که عاملش فیلتر تلگرام است را باید به این داستان افزود تا تصمیمگیرندگان قانع شوند که به خاطر یک کانال ۱ میلیونی ترویج خشونت، چه هزینههایی را بر دوش آی تی ایران گذاشتهاند.
دیدگاه