باید شهروندان خوبی باشیم نه شهرنشینان خوبی | تالابهای انزلی و عینک مشکلات فراوانی دارند
دبیر شورای هماهنگی شبکه محیط زیست و منابع طبیعی استان گیلان گفت: آموزش منجر به تغییر نگرش و تغییر نگرش منجر به تغییر رفتار می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، رامین شیرعلی پور دبیر شورای هماهنگی شبکه سمنهای محیط زیست و منابع طبیعی استان گیلان در نشست خبری و نشست فصلی شبکه سازمانهای مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی در تالار گفتمان ساختمان شهرداری رشت برگزار شد، با اشاره به اینکه این شبکه از تیرماه امسال فعالیت خود را در استان آغاز کرده است، گفت: یکی از مهمترین اقدامات انجام شده در این مدت برگزاری کلاس های آموزشی برای دانش آموزان ۷شهرستان گیلان است که توسط شبکه با همکاری اداره کل آموزش و پرورش گیلان برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه آموزش منجر به تغییر نگرش منجر به تغییر رفتار می شود، افزود: مهمترین هدف برگزاری این کلاس ها این است که دانش آموزان بیاموزند، باید شهروندان خوبی باشند نه شهرنشینان خوبی.
دبیر شورای هماهنگی شبکه محیط زیست و منابع طبیعی استان با اشاره به اینکه رسانه ها می توانند در تحقق اهداف شبکه برای کاهش مشکلات زیست محیطی استان موثر باشند، خاطر نشان کرد: در حال حاضر مهمترین چالش زیست محیطی گیلان، تولید حجم بالای زباله است که باید کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه حجم زیاد پسماندها و شیرابه ها که بدون هیچ تصفیه ای به رودخانه ها می ریزند از مشکلات مهم زیست محیطی گیلان است، تصریح کرد: یکی از بدترین وضعیت رودخانه ها در گیلان، وضعیت رودخانه های گوهررود و زرجوب است که هر روز شیرابه های جایگاه دفن زباله سراوان وارد آن می شوند.
وی افزود: شیرابه و مگس تنها مشکل سراوان نیست و این حجم از آلودگی سلامت مردم را نیز تهدید می کند.
شیرعلی پور خاطر نشان کرد: برداشت های بی رویه از بستر رودخانه ها آسیب جدی به این اکوسیستم های ارزشمند وارد می کند و باید نظارت ها در این خصوص جدی تر شود.
تالابهای انزلی و عینک مشکلات فراوانی دارند
ابراهیم زمانی، عضو شورای هماهنگی شبکه سمن های محیط زیست و منابع طبیعی استان گیلان در نشست خبری و نشست فصلی شبکه سازمانهای مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی در تالار گفتمان ساختمان شهرداری رشت برگزار شد، با بیان اینکه در گذشته شکل گیری شبکه به دلیل رشد نیافتگی تشکل های زیست محیطی سامان نگرفت گفت: خوشبختانه پس از یک دهه، امسال شاهد فعالیت شبکه سمن محیط زیست و منابع طبیعی گیلان هستیم و از این پس اقدامات موثرتری برای حل مشکلات زیست محیطی استان برداشته خواهد شود.
وی افزود: این شورا رویکردی زیبا دارد و در واقع برای کاهش چالش ها و مشکلات زیست محیطی گیلان راهی جز تشکیل این شورا نیست.
زمانی ادامه داد: تغییر رفتارها دستاوردهای آموزش هایی است که این شبکه در مدارس برگزار می کنند و این تغییر رفتارها منجر به ارتقای حفاظت و حسایست مردم و گردشگران استان در حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی گیلان می شود.
در ادامه این جلسه زهرا جنسی نایب رییس دبیر شورای هماهنگی شبکه سازمانهای مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی گیلان بر توجه سازمان های مردم نهاد در حفاظت از تالابهای استان تاکید کرد و گفت: اگر تدابیر ویژه برای جلوگیری از تخریب تالابهای استان به خصوص تالاب انزلی و تالاب عینک رشت اندیشیده نشود، شاهد صدمات جبران ناپذیر به این اکوسیستم های ارزشمند خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه تالابهای انزلی و عینک مشکلات زیست محیطی فراوانی دارند، افزود: باید از ورود گیاهان مهاجم به استان به جد جلوگیری شود تا همانند گیاه مزاحمی چون سنبل آبی که زندگی جانوران و گیاهان موجود در تالابها را با مشکلات مواجه می کند، با مشکلات جدیدتری روبه رو نشویم.
در ادامه این جلسه ماهان مه رو مدیر روابط عمومی این شبکه با بیان اینکه علاوه بر ورود انواع فاضلابها و شیرابه زباله ها، ورود رسوبات از بالادست موجب کاهش عمق تالاب انزلی شده است، گفت: حفاظت از جنگل های استان باید به صورت جدی تری نظارت شود.
وی تصریح کرد: نجات تالاب انزلی در گرو ایجاد تصفیه خانه برای شیرابه های جایگاه سراوان و همچنین جلوگیری از ورود فاضلابهای خانگی و صنعتی و کشاورزی به رودخانه های گوهر رود و زرجوب است در غیر اینصورت همه این آلودگی ها پس از تالاب انزلی وارد دریای خزر می شوند که پذیرنده نهایی آلودگی های رودخانه های گوهر رود،زرجوب و تالاب انزلی است.
دیدگاه