ولی داداشی مطرح کرد:

سواحل دریای خزر مملو از فاضلاب ‌است | تهدید جدی برای انقراض نسل آبزیان

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه سواحل و کناره‌های دریای خزر مملو از فاضلاب است، گفت: ۷۰ درصد آلودگی دریای خزر به علت ورود فاضلاب های خانگی و صنعتی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایسنا، ولی داداشی با هشدار نسبت به آلودگی دریای خزر بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه برای کنترل آلودگی این دریا تاکید و اظهار کرد: متاسفانه فاضلاب صنعتی و خانگی استان های شمالی پس از ورود به رودخانه ها به دریای خزر می ریزد و این موضوع آسیب جدی را متوجه محیط زیست دریا کرده است.

وی با بیان اینکه ورود فاضلاب های خانگی و صنعتی به دریای خزر تهدیدی جدی برای انقراض نسل آبزیان محسوب می شود، افزود: یکی از اقدامات پیشگیرانه برای بهبود وضعیت زیست محیطی دریای خزر سیستماتیک و مکانیزه کردن دفع فاضلاب است.

وی با بیان اینکه آلودگی نفتی دریای خزر از سوی کشورهای همسایه صورت می گیرد، گفت: کشورهای حوزه دریا نیز با اکتشاف نفت به نوعی به محیط زیست دریا آسیب می زنند، از این رو لازم است وزارت امور خارجه با دیپلماسی قوی این موضوع را پیگیری کند؛ از آنجایی که کشورهای همسایه روابط مناسبی با ما دارند، بنابراین اگر دولت پیگیر این مساله باشد، مشکل آلودگی نفتی به درستی حل و فصل می‌شود.

این نماینده مردم با تاکید بر اینکه فاضلاب استان‌های شمالی باید شبکه گذاری شود، گفت: متاسفانه دولت همتی برای این موضوع نشان نداده و اقدام پیشگیرانه‌ای را در دستور کار قرار نداده، این در حالی است که سازمان حفاظت محیط زیست گزارش‌های مختلفی را در اختیار هیات دولت، مجلس و تمامی رسانهها قرار داده است.

داداشی با بیان اینکه سیستم فاضلاب تمامی شهرهای استان گیلان تکمیل نشده است، گفت: سیستم فاضلاب آستارا دچار مشکل است و دولت توجهی به این موضوع ندارد، در حالی که ۷۰ درصد آلودگی دریای خزر به علت ورود فاضلاب های خانگی و صنعتی است.

نماینده مردم آستارا در مجلس با انتقاد از اینکه سواحل و کناره‌های دریای خزر مملو از فاضلاب است، تصریح کرد: علاوه بر معضل ورود فاضلاب به دریا با انباشت و دپوی زباله در سواحل دریای خزر نیز مواجه هستیم که شیرابههای حاصل از این زباله‌ها به دریای خزر وارد میشود.

عضو مجمع نمایندگان استان گیلان، با یادآوری اینکه زباله های شهرستان آستارا هر دقیقه ۱۲ لیتر شیرابه تولید می کنند و محل پسماند نزدیک به دریا است، افزود: البته این میزان زمانی تولید می شود که هوا صاف است و در مواقع بارش نزولات جوی میزان شیرابه ها بیشتر شده و سواحل را آلوده می کند.

Share